Mala pomoć. Da li na Vojnoj Akademiji postoji neki smer za istoriju i tako to. Poručavanje ratova, bitaka, taktika? Jer mene jedino to zanima. Nameravam posle sredje da upisem i fakultet za istoriju.
Gledaj brate, ako hoces vojnu gimnaziju, moras biti 100% siguran da to zelis. Poznajem lika koji ide tamo, pa mi je rekao kako je. To je bukvalno kao zatvor. Prvo: Lisen si devojaka, sprdnje i svih ostalih srednjoskolskih zajebancija. Drugo: Ako furas duzu kosu - oprosti se od nje. Prvi dan si osisan "na keca" i nema prigovora tome. Trece: Imate prebrojavanje svakog jutra u 7, kada ucis - stvarno ucis! U citaonici si, imas nadzor i piljis u knjigu, hteo ti to ili ne. Cetvrto: Konstitucija ti mora biti na visokom nivou.
E, sad ja ne znam da li si ti tip koji je vrlo odgovoran i bez pogovora ispunjava sve svoje obaveze i uvek si u nekom gasu kako bi uspeo u svemu sto si naumio, ili poput mene mrsis muda, treniras, citas, blejis sa ortacima po kraju, opusten si, a opet imas neku ozbilnost koja ti ne da da krenes stranputicom..
Ja sam se pre godinu dana, kada sam upisivao srednju nagledao likova koji su mi sve vreme pricali o jednoj, a zavrsili su iz ovog ili onog razloga u nekoj levoj skoli.
Dobro razmisli, imas jos godinu dana, moj ti je savet da odes u neku laksu skolu, u Cacku, gde imas drugove i porodicu, pa nije Beograd centar sveta! Ja sam iz Bg-a i veruj mi, ovde ima mnogo vise klosara, slina, govnara nego tamo, jer je Cacak gradic, a ovo je vec veliki grad. Ne znam kako bi se ti sam sa svojih 16 godina snasao i suocio sa svim tim stvarima..
Jos jednom ti savetujem, razmisli bolje o svojoj odluci, jer posle jebanja nema kajanja, pozdrav.
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2006/07/KostunicaGETTY310706_228x290.jpg Gledaj brate, ako hoces vojnu gimnaziju, moras biti 100% siguran da to zelis. Poznajem lika koji ide tamo, pa mi je rekao kako je. To je bukvalno kao zatvor. Prvo: Lisen si devojaka, sprdnje i svih ostalih srednjoskolskih zajebancija. Drugo: Ako furas duzu kosu - oprosti se od nje. Prvi dan si osisan "na keca" i nema prigovora tome. Trece: Imate prebrojavanje svakog jutra u 7, kada ucis - stvarno ucis! U citaonici si, imas nadzor i piljis u knjigu, hteo ti to ili ne. Cetvrto: Konstitucija ti mora biti na visokom nivou.
E, sad ja ne znam da li si ti tip koji je vrlo odgovoran i bez pogovora ispunjava sve svoje obaveze i uvek si u nekom gasu kako bi uspeo u svemu sto si naumio, ili poput mene mrsis muda, treniras, citas, blejis sa ortacima po kraju, opusten si, a opet imas neku ozbilnost koja ti ne da da krenes stranputicom..
Ja sam se pre godinu dana, kada sam upisivao srednju nagledao likova koji su mi sve vreme pricali o jednoj, a zavrsili su iz ovog ili onog razloga u nekoj levoj skoli.
Dobro razmisli, imas jos godinu dana, moj ti je savet da odes u neku laksu skolu, u Cacku, gde imas drugove i porodicu, pa nije Beograd centar sveta! Ja sam iz Bg-a i veruj mi, ovde ima mnogo vise klosara, slina, govnara nego tamo, jer je Cacak gradic, a ovo je vec veliki grad. Ne znam kako bi se ti sam sa svojih 16 godina snasao i suocio sa svim tim stvarima..
Jos jednom ti savetujem, razmisli bolje o svojoj odluci, jer posle jebanja nema kajanja, pozdrav.
Jos jednom hvala, ali ja sam srednju odavno upisao, pogledaj prvi post :)
Drug je malo preuvelicavao, kao sto rekoh bio sam tamo par dana i druzio se sa starijima, isli smo kod njih u sobe, oni kod nas...
Lisen si devojaka
To jeste, ali dele skolu sa sportskom gimnazijom a tamo ima riba.
Ako furas duzu kosu - oprosti se od nje. Prvi dan si osisan "na keca"
Nije bas tako, imalo je dosta njih sa duzom kosom, jos sa majicama metal bendova, sve u fulu :)
Konstitucija ti mora biti na visokom nivou.
Ovo se on hvali:) Cista glupost, jeste da ih ima kao od brda odvaljeni ali imalo je mnogo starijih koji su moje konstitucije, bilo je debelih, malih, mrsavih, ma svakakvih.
Ako je tako kao sto kazes, onda super.
Ma tek sam malopre video datum, nego videh - aktivna tema, prelistah stranice i napisah komentar.Jos ja glupan vidim da si 95 i pisem. Jbg, svako nekad fejluje.:)
I, sta si na kraju upisao? :D
U gimnaziji na mom smeru, 4:1 pa vi vidite sad.
Da te dovedem ja u svoju školu? Jes da nema puno kvalitetne pičetine u odnosu na medicinske škole i gimnazije ali opet nije ni zanemarljiv broj.
gimnazija, obicna :)
Па који би род војске волео ако упишеш Академију?
snajperista :)
Mala pomoć. Da li na Vojnoj Akademiji postoji neki smer za istoriju i tako to. Poručavanje ratova, bitaka, taktika? Jer mene jedino to zanima. Nameravam posle sredje da upisem i fakultet za istoriju.
Lista smerova
Menadžment u odbrani
Vojno vazduhoplovstvo
Vojnoelektronsko inženjerstvo
Vojnohemijsko inženjerstvo
Vojnomašinsko inženjerstvo
snajperista nije rod vojske nesrećo -.-
Pešadija, Mornarica, Vazduhoplovstvo i PVO su ti rodovi...
Ovo je bila zajebancija nesreco :)
Toliko sam se bar informisao, pesadija.
realno to je možda i najbolje posle vazduhoplovstva :D
ja kontam da idem na prijemni na akademiji za vojnog pilota pa ako upadnem upadnem, ako ne boli me :D ionako idem u USA da studiram :P
Što bi rekao seljakveseljak.
- 10 razreda osnovne
- 5 razreda srednje
- 8 sekudni razmišljanja o odlasku na fakultet
Gledaj brate, ako hoces vojnu gimnaziju, moras biti 100% siguran da to zelis. Poznajem lika koji ide tamo, pa mi je rekao kako je. To je bukvalno kao zatvor. Prvo: Lisen si devojaka, sprdnje i svih ostalih srednjoskolskih zajebancija. Drugo: Ako furas duzu kosu - oprosti se od nje. Prvi dan si osisan "na keca" i nema prigovora tome. Trece: Imate prebrojavanje svakog jutra u 7, kada ucis - stvarno ucis! U citaonici si, imas nadzor i piljis u knjigu, hteo ti to ili ne. Cetvrto: Konstitucija ti mora biti na visokom nivou.
Hhahaahahahahahaha, datum. Fejlovo sam, priznajem, pljujte slobodno, ne bunim se! :D
Jos jednom hvala, ali ja sam srednju odavno upisao, pogledaj prvi post :)
Drug je malo preuvelicavao, kao sto rekoh bio sam tamo par dana i druzio se sa starijima, isli smo kod njih u sobe, oni kod nas...
To jeste, ali dele skolu sa sportskom gimnazijom a tamo ima riba.
Nije bas tako, imalo je dosta njih sa duzom kosom, jos sa majicama metal bendova, sve u fulu :)
Ovo se on hvali:) Cista glupost, jeste da ih ima kao od brda odvaljeni ali imalo je mnogo starijih koji su moje konstitucije, bilo je debelih, malih, mrsavih, ma svakakvih.
Ako je tako kao sto kazes, onda super.
Ma tek sam malopre video datum, nego videh - aktivna tema, prelistah stranice i napisah komentar.Jos ja glupan vidim da si 95 i pisem. Jbg, svako nekad fejluje.:)
I, sta si na kraju upisao? :D
Gdin. Koštunica
Што се тиче те историје,мислим да нема такав смер.
Треба додати и Логистику одбране. А има ваљда још два смера Артиљерија и Оклопна Возила (или је то било раније ? )..
http://www.va.mod.gov.rs/
Super je vojna skola ako si nezasiti mazohista a tu te obuce da budes nezasiti sadista. Oho, skoro kao defka Vojne skole.