Prijava

Evo vako... Kupio sam poveću kuglu i kao neki starter kit za zlatne ribice. Tad sam bio kupio klausa I, i on je iskočio nakon nedelju dana. Zatim sam kupio klausa II, i izgledao je kao sasvim srećna ribica, nije imao nikakve simptome niti bilo šta, i pre dva dana mu se zameni voda, i on se ućutao samo na dnu... Zamenio sam mu onda ponovo pošto nisam bio siguran da li je tad bilo nešto, ali se jadan ponovo samo smirio i u toku noći umro...

Nisam ga prehranjivao, voda je čista, nije imao nikakve simptome ničega (neke bele tačke, crne tačke šta ga znam šta sam sve našo po netu), samo se smirio i crko.

Treba mi pomoć očigledno pre nego što kupim klausa III, pošto nešto radim pogrešno, a pojma nemam šta, a onaj iz petšopa mi samo reko da treba da ga hranim jednom dnevno i menjam vodu jednom nedeljno i to je to.

Nije mala kugla, ima oko 5-6-7 litara... ne znam tačno, al nije mala.

Jel čuva neko ribice da mi da poneki savet, da i klaus III ne završi isto.

A da kupiš pravi akvarijum, sa sve pumpom za vodu, grijačem i tak to? Imala sam i ja kuglu, al su sve redom crkavale dok nisam uzela pravi akvarijum.

Daj mu ime Vuk, Karadžićima je uspelo. Izvini na spemu, morao sam jebiga. :)

a u tri lepe...
jebem li ga, cini se ko da je dovoljno velika kugla, i da je ovaj bio dobro (do pre par dana), al mi ne ide nesto.

Daj mu ime Vuk, Karadžićima je uspelo. Izvini na spemu, morao sam jebiga. :)

probaću jebeš mi sve.

На топло место стави куглу..Провери да ли је прана неким хемијским средствима,питај тамо где си узео... Ако јесте,мош само да је бациш...Иначе Селе ти лепо рече,бољи је акваријум него кугла....Јеси ли шта стабљао унутра,типа каменчиће,дворце,пичке материне??

ЕДИТ:
И да..Обавезно проверавај храну коју ти уваљују,знају да зајебу, ни једна друга не долази у обзир осим за златне рибице...

Treba biti određena temperatura u akvarijumu (ne mogu se sjetiti kolika), a teško da ćeš imati živaca da dosipaš toplu vodu u kuglu non stop da bi zadržao tu neku temp. :) Pa onda i pumpa i tako dalje. Ja sam imala kamaru njih i sve pocrkale. Budu dobro neko vrijeme, ali poslije - jebi ga. Kupiš neki mali akvarijum, opremu, nabaviš onih gupika, jednog čistača (oni što izgledaju kao somići) i milina :)

Јеси ли шта стабљао унутра,типа каменчиће,дворце,пичке материне??

Ma kurac to pomaže. Možda jedino u stripovima i američkim filmovima. Ko da im je bitan enterijer ako nemaju vazduha i odgovarajuću temperaturu. Nemaju veze hemijska sredstva. Ja sam prala akvarijum sa onim cilitom, da skinem kamenac, samo dobro dobro dobro isprala i sve je bilo ok.

Grejače i pumpe za vodu obavezno, mada ne znam koliko je praktično držati ih u kugli, uzeli bi previše mesta, ne mogu da stoje uz staklo kao u običnom akvarijumu. I ukrase, pesam, kamenčiće i travčice i tako ta sranja obavezno, da se ne smori riba. E i da, ja akvarijum perem jednom mesečno (60 litara nemoguće je menjati vodu jednom nedeljno) ali zato imam filtere i pumpe i tako ta sranja, i obavezno ostavi malo stare vode na dnu to mi je rekao lik koji ih uzgaja i prodaje pet šopovima, mada možeš na svakih par pranja da prospeš sve i uzmeš sirće i opereš sve lepo da ubije bakterije i čuda.
Edit:

Kupiš neki mali akvarijum, opremu, nabaviš onih gupika, jednog čistača (oni što izgledaju kao somići) i milina :)

E ja sam imao par onih ogromnih, takođe liče na somove, crkao mi jedan prošle nedelje, ono, prirodno su povučene i kamufliraju se, i video sam ga tek kad sam uzeo da im očistim malo, pojele sve sem glave, jeziv prizor...

kupio sam neki starter kit sa kuglom, kamencicima, nekim cudom za neutralizaciju vode i jos par kuraca...
U principu, postujem sve procedure, menjam vode, ne prehranjujem, a on uzme pa crkne :(

Kazu za ovu sto sam uzeo da je za ladnije vode sobne temperature.
Mozda ga je dokrajcila ladna voda a?

kamencicima, nekim cudom za neutralizaciju vode i jos par kuraca...

Обавезно дезинфикуј све лепо пре него што туриш у куглу,може да се деси та су та срања пуна хемикалија....Зато сам те и питао...

ЕДИТ:

Mozda ga je dokrajcila ladna voda a?

Нека оптимална температура треба да буде око 25-29 степени...Ако се добро сећам...

E ja sam imao par onih ogromnih, takođe liče na somove,

Oni znaju narasti u tri lijepe, maltene se možeš najesti od njih nakon nekog vremena. :)

Jebi ga celte, ili poslušaj dželu i mene ili nastavi da se baviš istrijebljivanjem zlatnih ribica sa područja tvog grada :)

Zlatne ribe ipak ne toleriraju nagle promjene temperature, koje ih lahko mogu i ubiti. Ovo se posebno odnosi na male, negrijane akvarijume u kojima temperatura naglo pada noću. Iz tog razloga ona ne bi trebala padati ispod 10°C, niti prelaziti 25°C. Grijač nije neophodan, ali nije ni beskoristan upravo radi kontroliranja promjene temperature.

Svi šarani imaju brz metabolizam i traže velike količine kisika u svom prebivalištu. Iz tog razloga je zlatnim ribama u akvarijumima potrebno omogućiti dobru filtraciju i aeraciju vode. U svom prirodnom okruženju navikli su na gusto obraslo dno, ali je to često nemoguće postići u akvarijumima u kojima oni žive, zbog njihove tendencije da jedu i čupaju zasađeno bilje. Plastične biljke mogu preživjeti temperament zlatnih ribica, iako bi njihovi oštri vrhovi mogli ošteti osjetljivu sluzokožu ribe.

Znaci resenje je da pljunem 50 100 evra za akvarijum i opeemu i da ne planiram skoriju selidbu ako zelim da pozive duze od mesec dana?

Ma kakav toliko, jeftinije je to puno.

nije ovde... ova kugla je kostala ono 20 evra.

Pa pazi grejač ne moraš ako hoćeš samo jednu, ali pumpu obavezno, ne znam koliko sad koštaju jer sam ih ja nasledio od komšije koga je žena primorala da se reši riba, ali ne verujem da su skupe, uostalom i ne moraš da uzmeš novu, polovna će sasvim solidno da odradi stvar. I nemoj odmah sve da kupiš, jedno po jedno na svakih par meseci i nećeš ni primetiti.

Ma prodali su ti bre bolesne ribice, ove zlatne mogu da žive i u čaši.

ma izgledao je ok, ziveo mesec dana fino... nesto sam ja sjebao.
i cini se da je ladna voda.