Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Iz prve ruke!!! Vaseljenski blamovi, tračevi, istine i laži, dimenzije i navike!!!
Za početak jedna anegdota:
Vreo junski dan u malom mestu u Srbiji. Sevojno. Dvorište u kom jedna mala kućica pruža sklonište dvoma mladim ali neurednim ljudima, i jedna velika kuća jedne radničke porodice. Mladi ljudi su u srodstvu sa radničkom porodicom na relaciji sestrić-ujak. Da mi koliko toliko mladost obuzdala svoju kretivnost ispoljenu kroz milijrdu trunki na podu, oni pozajmljuju metlu. I zaboravljaju na nju. Posle par dana dolazi ujna!!!!
Ujna:"Dje je moja metla!!! Mali prste je ste li mi ti i ona tvoja uzeli metlu!! AAAAA!!! Mojaaaa Metlaaa!!!! ARGHHH!"
Mali prst :"Šta je ujna, putuješ negde?"
Uh ta je dobra!I ja bih voleo da znam sve!Covek je car!:)
Мене занима да ли Вукајлија има браду као мали прст или мали прст као Вукајлија?
A mene zanima zašto pozira u wc-u kada svi to ovde hejtujemo? :P
Jel istina da je dole plav?
Posto sam ja na ovo potpuno zaboravila evo da vam svima odgovorim.
Kad su bili mali Malom Prstu i njegovoj sestri baka je dnevno davala po celu cokoladu posle rucka , da se deca zaslade. Tada ih je njihova mama, moja voljena svekivica, tada presretala sa "pitanjem" "A sad dajte mami po pola?"
evo kao poslastica jedan citat iste gospodje
" JA bih za svoju decu isla i gola ulicom i radila sve ono sto ni za koga drugog ne bih. Ali kad su u pitanju borovnice u stanju sam da ih sve sutam po glavi da mi nijednu ne uzmu!"
@Kapetane. O njemu je nemoguce sve ispricati.
Jednom je upao u prodavnicu namestaja u sest ujutro, odabrao najveci bracni krevet, pruzio se po njemu i zaspao. Probudio ga je poslovodja sa sve kaficom i veoma prijatnim glasom ga zamolio da ustane jer ipak musterije dolaze.
Prica koju mi niko ne veruje a ispricao mi je covek koji se zamonasio na Hilandaru, i ja mu verujem je: Jedan nesrecnik mu je dirao rodjenu sestru. Mali prst je roknuo lika pesnicom i izuo ga iz cipela. Lik odleteo a cipele ostale na mestu. Zavezane pertlama.
@ MarijanaP
Ovako...Pomnim posmatranjem sam zakljucila da ipak obojica imaju bradu kao Primus Sekond Tercijan.
@Christina
Mali prst se u WC najprijatnije oseca i tamo ima ogledalo. Sem toga on je covek koga nista ne brine pa mozes misliti koliko ga zabole sto svi hejtuju autoportrete iz klonje.
@Sevast
Mali prst je na svakom nivou iste boje.