Prijava

Nije potrebno da se sada pljuje po njemu jer je on vrlo, vrlo svestan toga što je uradio. Kaje se i tožestoko. Vidi se iz knjige.

Pa jes , ko je pročitao zna.

Što je Laušević nosio pištolj? Valjda se pištolj nosi u streljački klub, a ne u kafanu.

Bile su to devedesete. Nosilo se oružje na veliko. Nosili se kalaši a ne samo pištolji. Kurde daj objasni ovo. Ja sam bio klinac ali sam viđao bezbrojne naoružane horde. Žarko nije bio izuzetak.

Pio kafu i jeo u istom fast fudu gdje i mi.
Jako zgodan. Ili je sav u crnom ili sav u bijelom. Nosio šešir. Čudan, ćutljiv.

Upucao je dva lika koji su ga počeli šutati u fast fudu jer je prethodno on negodovao zbog njihove galame.

Наравоученије: Клонити се чудних, ћутљивих ликова по фаст-фудовима.

On u knjizi i ne pokazuje želju da popravi svoj život. Sve što mu se desilo prihvatio je kao deo opšte kazne. Možda je njegova kazna veća baš zbog toga što je javna ličnost.

I ovom knjigom je dokazao kakav je čovjek , u suštini on tim djelom ne traži nikakv oprost samo je napisao svoju pripovjest o spostvenom grijehu. Pa on tom knjigom kažnjava samog sebe , kaže "Hteo sam rečima da bežim odavde , ali ne ide.."
Kopirah još jedan komentar , dijelimo isto mišljenje.

Ok, kaje se on, svestan je sta je uradio imao je pravo, tukli su mu brata. Otkud mu pistolj, kako je znao da ce tuci njega i brata ? Da li su ih tukli iz cista mira ? Ma sigurno jesu, to je dobar glumac Lausevic, ne bi taj zapoceo kavgu. Uradio bih i ja to isto nego bih ja ispao huligan koji treba da dobije 40 godina zatvora, nijednim argumentom ne bih mogao da se odbranim, celo drustvo bi me osudjivalo po principu, ma daj da vidimo sta ne valja kod njega, ne moze da ubije 2 coveka a da je dobar, dok se kod Lausevica ide po principu, e daj da vidimo sta je dobro kod njega, pa on je meni delovao skroz ok na tv-u i dobar je glumac, nemoguce je da je to uradio bez razloga.

Наравоученије: Клонити се чудних, ћутљивих ликова по фаст-фудовима.

E vjeruješ li da mi je bilo smiješno kad sam čula gdje se radnja odigrala?
Zato sam možda i zapamtila slučaj. Ne sjećam se prvobitne kazne, ali je bila mala, zaista.
Onda je počeo cirkus sa rodbinom ubijenih i tako...
Kažem- mislim da se pokajao ali mislim da je i bahatio. Ćudljivo :)
Nisam čitala knjigu, možda ću, a možda i neću jer mi se čini da ga nešto politički kao slučaj zlouopotrebljavaju, nemam pojma, tako neki utisak.

Kao što kaže absent to su bile 90e. Veći deo tih 90ih nisam bio ni rodjen ali znam kako se živelo tad. Oružije je bilo normalno ko dobar dan, Laušević sigurno nije nosio pištolj da bi ubio nekog onako bezveze, već iz predostoržnosti.

Inače on je i u knjizi reko zašto je nosio pištoj.

Dobro, ubio je čoveka, pobjegao u drugu državu i sad se kaje.

Mene sad interesuje u kakvom svijetu mi ovo živimo? Ubiješ čoveka u Crnu Goru, pođeš u Ameriku i svi kul, kao da se ništa nije desilo. Dajte jebote... Amerika je barem pravno (puno) naprednija država od Crne Gore, tako da mi tek onda nije jasno kako i zašto je on još uvijek na slobodi.

Da ne bude zabune, o Žarkovom radu nemam neko mišljenje, jer nisam upućen u to, ali mi ovako djeluje kao neki normalan i kul lik.

Ok, kaje se on, svestan je sta je uradio imao je pravo, tukli su mu brata. Otkud mu pistolj, kako je znao da ce tuci njega i brata ? Da li su ih tukli iz cista mira ?

devedesete sinovac , devedesete.. Mnogi bi pucali da su bili na njegovom mjestu.. Ne možemo ništa da pričamo o tom događaju kad nismo bili prisutni , činjenica je da je Žare shvato šta je uradio i zbog toga mu svaka čast , i naravno svaka mu čast što je izdržao kaznu i što se kaje zbog svog "djela".

Meša...vrlo pametno zapažanje. :-)

Da je svako devedesetih nosio pistolj i reagovao kao Lausevic kad se pobije sa nekim, bilo bi 100 000 ubistava godisnje.

Nije oružje bilo BAŠ toliko prisutno da ga je Žarko Laušević, glumac morao nositi. Vjeruj.
Danas se olako uzima ljudski život. Kao ko mu jebe mater, upuc'o ga pa šta?
To fora neka postala? Moraš imati u dosijeu da si nekog ubio pa da budeš interesantan?

Auuuu ljudi pa vi nemate pojma o čemu govorite.

Prvo, maksimalna kazna u vreme kada je on osuđen je bila 20 godina. Tek kasnije je ona podignuta na 40. Znači u to vreme on je mogao dobiti maksimalno 20 godina a dobio je 13. Odležao je 7 godina i onda su ga pustili. Nije on pobegao iz zatvora nego su ga rešenjem sudova pustili. Onda se država (SCG) raspala pa su poništavali te presude i rekli Lauše sada moraš ponovo u zatvor.

Ponavljam da su mu sudskim rešenjima skratili robiju a posle se pokajali. Po ustavu to ne može da se radi. Za nedelo robijaš jednom i ne može da te vraćaju u zatvor kako se kome digne ili ako neko napravi novu državu pa ajde sada malo robija i za SCG i SR i za CG.

Oružje je devedesetih bilo kao dobar dan.

Zar vi stvarno mislite da su devedesetih svi nosili pistolje i glumci i pevaci i slikari i pevacice i pucali jedni u druge cim se pokace ? Koliko ne znate nista...
Ako je vec nosio pistolj sto im nije pucao u noge? Otkud mi znamo da su ga napali iz cista mira ?
Lausevic je to, dobar glumac, mora da je njegova strana medalje tacna, oprostimo mu sve.
Nije on neki normalan covek iz naroda, pa da moramo da analiziramo sta se desilo, on je dobar glumac, deluje kul, sigurno je u pravu.

Nisam uopste upucena, samo mi je keva jednom prilikom ispricala da je to bila samoodbrana. Bilo kako bilo, ja samo da kazem da je meni zao coveka. Jos ako je zaista bila samoodbrana...

Веселе деведесете.
Да вас нешто ја питам. Откуд вам толико информација? Да се и ја упутим у причу.

Pa ja rekoh otkud mi informacije o fast fudu :)
A slučaj sam tad, dok je bio aktuelan pratila iz dnevnih i ostalih novina jbg.
Kao što ćeš i ti imati svoju viziju kad je ubijen Premijer Kenedi.

vimstatiustau Па ти да убијеш неког и да одеш у ћорку никоме не би недостајао, болео би нас курац. Овог лика хоћемо да гледамо у филмовима и на представама, да нас забавља, и да доприноси уметности и легитимно је да има већу вредност од тебе. Позивај се ти на устав и слободе и законе и једнакост колико хоћеш али ово је и реално и нормално.

Иначе, носио човек пиштољ јер су му претили (или његовом брату), за који курац не знам.

Nemo, živio sam u istu kuću sa sestrom jednog od ubijenih momaka.

A zasto on ima vecu vrednost od mene ako sam ja majstor u svom poslu i zaradjujem vise nego on u svom poslu, samo nisam medijski propracen ? Ne ja, bilo ko.
Naravno, ja ti ne trebam, on ti treba, to shvatam ali nije to problem, problem je sto bi za mene svi rekli da sam ubica i nista vise sem ubice, celo drustvo bi me osudjivalo i niko ne bi zeleo ni da saslusa moju stranu, dok se o Lausevicu prica kao da je izvrsio samoubistvo a ne ubio 2 coveka i samo se njegova strana slusa, drugu niko ni ne zeli da cuje, on je Lausevic, mora da je u pravu. Ne dao Bog da je slucajno on nesto doprineo toj kavgi pre toga ili da su mu pretili sa razlogom, ne dao Bog da je on bio prek covek, on je dobar glumac, mora da je i dobar covek.