Prijava

Ja zaboravio da se tema prvenstveno bavi njegovom knjigom.

Naravno da je neću čitat, još sam toliko u pamet. Mogu mislit o čemu govori, o patetičnom čoveku koji se kaje u svakom drugom pasusu i prosipa neke životne mudrosti i filozofiranja.

Mislio sam da barem na Vukajliji ova knjiga neće imati ovakav odjek, instant hit klasik bum!

Pročitao knjigu nedavno. Ima nekolicinu vrlo lucidnih filozofskih pasusa. Može se čitati. Poenta: Onaj ko kupi pištolj, namjerava da ga upotrijebi, kad tad.
Nedavno sam imao situaciju u saobraćaju: Isiječe me neki klinac, za dlaku sam ostao na cesti. Poslije toga, kočim ja, koči on. Vidim u autu 4 drčna šiljokurana i ovaj mi još dobacuje: Nabijem te na kurac. Ja izlazim iz auta, krećem ka gepeku (ima krstasti ključ za točkove) i u momentu skontam: Đe si pošao jebo te otac, imaš kući ženu i 2 prelijepe djece. Progutam knedlu, upalim auto, pripalim cigaru, i izdimim. Bolje je progutati ponos, nego usrati se u svoj i život dragih osoba vo vjeki vjekova.

Pročitaću knjigu, ubedili ste me.
Asate, identičan doživljaj je imao i moj brat. Ama baš isto!!!!

I ja sam imao sličan doživljaj, izleti iz auta neki tobože nadrkani lik, a usro se, vidjelo mu se na faci, i kranu prema gepeku, a nas četvorica u auto repetirasmo pištolje za svaki slučaj. Vjerovatno je skontao da će biti ubiven ko zec pa se povukao.

Добро бре. Прочитах целу тему, а нико није објанио и изнео случај. ШТА СЕ У ТОМ ФАСТ ФУДУ ДОГОДИЛО?

1. Да ли је била нужна одбрана?
2. Да ли му је суђено за убиство на мах?
3. Да ли је било прекорачење нужне одбране?

Нека ми неко одговори за шта је њему конкретно суђено.

Затим, зашто га је зајебо правни систем? Чуо сам на телевизији да је добио затворску казну од 7,8 година, да ју је издржао, а затим је ваљда врховни суд преиначио пресуду и повећао му казну. Он је у то време ладио муда у САД, па му се није враћало кући на сарме и подварак. Такву сам верзију ја чуо. Дајте дакле цео случај, детаље, да би могли да донесемо и правилне закључке о његовом делу.

Што се књиге тиче, нисам је читао, можда ћу, тренутно немам времена, али ми на први поглед делује као покушај да се зараде добрани новци, између осталог, и тај се покушај лепо остварује.

Затим, неко је рекао да његов живот вреди више од живота осталих људи.

1. Кад чујем тако нешто, згрозим се и добијем инстант потребу да живот човека који је изговорио тако нешто обезвредим барем мало мање од мог, јер је то нацизам, јер је то зло, а зло се не критикује, зло се уништава, што рече Мајкл Мур.

Затим, неко је рекао да његов живот вреди више од живота осталих људи.

Јао бре, ви људи чујете само оно што желите, је л'?

@Skočimiš
Džavolčiču mali.

1. Да ли је била нужна одбрана?
2. Да ли му је суђено за убиство на мах?
3. Да ли је било прекорачење нужне одбране?

Нигде у књизи он не помиње за шта му је суђено, чак и прозива неке људе из адвокатуре да су га одрали ни за шта ... укратко:
- пошао са братом у провод до неког кафића, тамо било срање неки галамили и тукли се напољу и они продужили 300м даље низ улицу до фаст фуда да купе клопу и договоре се где ће на друго место у излазак
- он стаје испред фаст фуда где неки момак седи и ждере нешто и он добацује продавачици и пита ко прави толику галаму тамо у том кафићу ..
- момак устаје и пита га шта њега боли кита ко прави галаму и да то раде његови другари и ту креће дизниленд .. он ставља момку руку на раме и извињава му се а као отпоздрав стиже бомба у вилицу од које му наводно испадају сочива и следеће што види (без сочива?!) на земљи је како му још пар њих пуне буразера на 5м. од њега ...
- напипава утоку у торбици и рока на све што се креће онако полуслеп ...
- епилог: двојица мртвих - један рањен - буразер спашен - он обешен за цео живот ..
наравоученије за мене: не коментариши туђе поступке наглас ... можеш постати убица ..
90% мушких у овој земљи се бар једном нашло у тој ситуацији и 99% нас је одреаговало другачије ... мада, што неко рече, не знам како би поступио да ми газе неког блиског поред ..

1. Да ли је била нужна одбрана?
2. Да ли му је суђено за убиство на мах?
3. Да ли је било прекорачење нужне одбране?

Ako se dobro sećam, upravo oko prvog pitanja je bilo najviše dileme, jer nisu mogli nesumnjivo da utvrde kako je pucao. Po jednoj verziji pucao je sa nekoliko metara udaljenosti a po drugoj pucao je iz prislona (to je ono, nasloniš cev na žrtvu i opališ) i to sa leđa što je karakteristika klasične likvidacije odnosno direktnog umišljaja.

највећи трансфер у целој причи је лечић, који му промовише књигу. свуда се угурао.

Za Lečića poseban forum.

Све у свему добар пример младима како НЕ треба поступати у датој ситуацији на Балкану .. Кратак приручник како себе не довести у проблем .. пошто смо ми овде саздани од проблема ..

Е више. Где то има да се узме? Ја бих то прочитала сад. Занима ме.

А да није Лечић отворио ову тему? Нешто ми ту смрди.

1. Да ли је била нужна одбрана?
2. Да ли му је суђено за убиство на мах?
3. Да ли је било прекорачење нужне одбране?

Pa to su uglavnom i dan-danas nerešene dileme. Iz Žarkovog ugla jeste bila nužna samoodbrana, a iz ugla oštećenih nije bila. Naravno da je bilo ubistvo u afektu, nikako sa predumišljajem. Niti je on kupio pištolj da nekoga planski kad-tad ukoka niti je te večeri planirao da ukoka bilo koga pa ni te nesrećnike. Dakle ubistvo u afektu ili na mah kako neko reče.

Na mah ili ne život mu je u kurcu i to je deo sveopšte kazne što je i jedna od poenti knjige. Knjiga je toliko dobra da bi mogla da ima univerzalni karakter poput "Zločina i kazne" samo da ju je oslobodio tehničkih detalja konkretnog događaja. Od hiljada i hiljada robijaša koje je ovaj prostor dao nijedan se nije usudio ili znao da napiše ovako nešto.

O tome da bi knjiga mogla biti za nauk nekim ljudima i prevencija nekih potencijalnih događaja ne treba ni govoriti.

Od hiljada i hiljada robijaša koje je ovaj prostor dao nijedan se nije usudio ili znao da napiše ovako nešto.

Само због тога правим разлику између његовог случаја у мору случајева .. онај кроз ког је прошло позориште и глума има свој начин виђења гована у која се увалио, и због тога књига вреди .. остало је сурова реалност живота на Балкану, то већ сви добро знамо ..

Pročitah knjigu, i moje je mišljenje da je vrijedna izgubljenih tri popodneva. Kontam ja da niko ne smije da se drzne da nekome odmuzme život. Ali, s druge strane, sam siguran da bih isto reagovao kao on. Da vidiš na koji metar od tebe da ti neko krvnički bije, i vjerovatno ubija brata, ne bi sasuo koji metak u njega? No bi ga pustio da ti brata ubije? Kako ne. Pištolj je nosio, koliko on tvrdi, jer mu je policija tako rekla, nakon što su mu Šešelj i kompanija pvijetivi smvću. Kontam i da je prekoračio nužnu odbranu. Valjda. U trenutku smanjene uračuljivosti. Dosta sam znao o tome i prije knjige. Neđe sam čuo da je Podgorica odanula dušom kad ih je posalao na vječna lovišta.

Ja kontam da je on njih pobio iz straha. Ako je znao ko su oni kad su se pokačili znao je onda da ga posle toga čeka maltretiranje sa njihove strane dok je živ i eto...

U knjizi se kaže da su oni skočili na njega i on je pucao iz ležećeg položaja i da je on od straha uzeo pištolj i počeo da puca u vazduh, al nije provalio da su oni na njemu.

Inače on se ne vraća u Srbiju ni u Crnu Goru zbog toga što mu je porodica ubijenog pretila krvnom osvetom.

Pročitaću da vidim da li sve te žene puštaju vlagu sa razlogom.