Биљке и ваше биљке

1. Ja imam tri biljke ali se kvalitetno brinem o njima, objasnila već. :)
    Za kuriku prvi put čujem, ali je lepa. :)
    A jesu mi čudni ljudi koji posvećuju toliko pažnje pelcovanju, presađivanju, priči o tome. Sestra i majka su mi ogadile tu sklonost. Cveće u dvorištu obožavam, naročito ruže, i volela bih da radim u cvećari zbog onog aranžiranja. Divan posao!
    http://www.cvecarakazablanka.com/files/Aranzman-134.jpg
    Ovaj košta 4100 din. :)

2. To raste kod moje babe na selu, pored reke leti. Odmah pored Murećepa (narodno ime, još poznata kao vinobojka ili latinski: Phytolacca Americana), koja ima jednu od najlepših prirodnijh boja, kojom su male bobice prepune i lako ostaje na svakom materijalu (od metala, preko tkanine, do papira).

Ali dobro, ovde nije reč o konzumaciji biljaka, već o kućnim, jelte.
    Volim puzavice. I Kaktuse. Većinu neobičnih biljaka. Volim kada je prepun stan biljaka.

EDIT: Žnji, kako si uspeo Kuriku da odgajiš u stanu?

Браво, поред реке, мезо - хигрофилна биљка (има приличне потребе за влагом). Али не само лети, него се зими мало теже уочава. :) Свиђају ми се ови народни називи што си навео, мораћу да их препишем. Чуо сам да је зову још и попова капица.
    Иначе није тема само о кућним биљкама. Штавише, лично мислим да је пожељније да дискусија о биљкама буде шира.
    Што се курике тиче, не гајим је у стану, већ на тераси у Студењаку док је не пресадим на место које јој је природно, јер се слажем са Џимијем да су биљке за природна станиша, па да чекам да порасте једно 5 метара, па да плодоноси, па да закрилати, па да будем срећан. :)
    Иначе, ако те интересује курика, имаш је у расаднику Шумарског факултета за 130 динара (ову обичну, шумску, јер постоје и ''декоративне'' које нису ништа више декоративне од обичних, с тим што чак и делују мало вештачки јер су хибридизовано шатиране).

Поред овога, нисам неки фан декоративних врста које су са јужне хемисфере (сви ти фикуси и остале зајебанције). Код нас влада неко опште мишљење да је декоративно само оно што је алохтоно, а то по правилу код нас не успева добро, а што је најгоре, наше врсте су декоративније у нашем поднебљу и мало су потцењене. На пример, ова брекиња на мом профилу, лепша је од свих фикуса заједно, иако је ово можда пресубјективно.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.