Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ne znam zašto ali mi je NENORMALNO zanimljivo da uzmem neko strano ime i onda vidim kako bi se on zvao kod nas. Evo nekoliko primera, a ako još neke ili znate ili sami zaključite, slobodno stavite ovde. E, da, nema onih gluposti poput Matthew - Matija ili David (Dejvid) - David. xD Da krenem sa 2 nazovi istorijska imena:
Junije - Mladen
Aurelije - Zlatko ili Zlatan
Teodor - Bogdan
Teofil - Bogoljub
Znao sam ih još, nego mi je sad mozak stao. Ako se setim još kojeg, dodaću sigurno.
Питер - Петар
Shawn - Шандор, или Александар
Janick - Јанко
Marie (немачко женско име) - Марија
Хехехе, занимљиво ово богами.
Каква екстра тема
Марк - Марко
Михаел - Михаило (Миша, Шоми хехехе)
Метју - Матија
Дејвид - Давид
Џо - Живко
el mozhe:
danilo - nocilo
?
Хрвоје - Србољуб
Алија - Илија
Џабадаја - Рада
John - Ivan
Evgenije - Bluždo
Bryan - Blažo
Jason - Jasmin(Jasko)
Eva - Iva
Barak - Borko
Филип - Мило
Milo - Drago. Ova imena su ustvari sinonimi.
Ja ću koristiti Indijska imena:
Bajron - Bojan
Madan - Mladen
Kaljani - Katarina
Dikša - Dijana
Ishya - Ivana
Дик - Диша
Ešton - Anto
Mia - Borisavljević
Može neko da bude ljubazan i da mi objasni ovo ?
Teodora-Božidarka
Sherlok, theos je starogrcki za bog, filo sa omegom je glagol voleti.
Mihailo- Mike
СИНАН - ИСУС
Znao sam za filo al' nisam mogao da skontam ovaj prvi dio.Hvala pufno , kako sam se sad bacio u rebus.Baš je zajebana ova tema , meni se drugarica zove Iva-Eva Teofilović a žešća nevjernica , a će padne prozivanjeee :)
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!
Prozivaces devojku jer su njeni daleki preci bili vernici? Aha.