Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ма колико волели филмове и уживали у великом броју, дешава се да нам се неки култни филм, који сви величају и знају, провуче. Тада смо изложени опасности да нам неки паметњаковић ког сматрамо тоталним филмским дудуком, каже реченицу из назива теме, а ми му одговоримо у себи, или директно, неком од традиционалних народних досетки:
-Па ето, дешава се (ти ћеш да ме учиш мајке ти га...)
Који су то филмови које сви знају и о којима се прича, а које нисте гледали? Мислим пре свега на класике, на филмове за које је и вама самима јасно да звучи чудно кад кажете да их нисте гледали.
kazablanka.
За ово ме стварно срамота, ал' ниједног Гадфадера нисам гледао.
I nemoj,zestok je rsmo
Ja nisam gledao Citizen Kejn
Ne znam da li se racuna, ali one Potere i Prstenove. Niti nameravam. Kul tema.
Филмови који мене уваљују у такве ситуације су "Once Upon a Time in America" и "Scarface". Звучи невероватно али тако је.
Такође, о "Стар трек" серијалу немам појма ич, знам само оног лика што се фејспалмује.
Kum, jebiga. Posebno 1. deo.
TO NISI GLEDAO?! Pa nisam ni ja. :D
Ni ja Prstenove, jen Poter i on mi mlak. Je l' Doručak kod Tifanija spada tu? Znam da se vajek provlači posvuda, a ja ni minut njega videla nisam.
Kum treci deo
Startrekove sve
Drugi deo LOTR(dovoljne su mi dve torture)
imaju jos neki,seticu se kasnije
Ja takodje Star Trek. Kazablanka je sjajna, kao i Gradjanin Kejn.
jao da, i kuma nisam gledao jbte...ni apokalipsu danas...
Кад сам био клинац нисам волео вестерне никако, а оно мало што јесам, били су они старији, са Гаријем Купером, памтим и оног у белом оделу "Шејна" и то је то, врло оскудно. Од шпагети-вестерна Серђа Леонеа знам само најупечатљивије сцене, иначе ликове и филмове не разликујем.
Стар Трек никад. Казабланка? За то нисам чуо до сад. Скарфејс сам гледао 15 минута пред крај филма, и то пар пута.
Donija Braska
crno bele klasike mahom i većinu mejn haj badžet filmova.
Uroše, šta reče, Kuper...? lolo
Skarfejs, Godfader nijedan.. Eto mi ih u komp godinu dana i nikako da ih odgledam.
LOTR ne želim, ne volim to.
Star Wars nikad nisam gledao, ceo serijal. Toliko su me smorile me price o njemu da mi je postao odvratan i nikad ga necu pogledati.
Ma Star Vorsi su glupost,precenjeno do jaja...