Happy hour: Kritikujte moderatore

1. Ja sada kao moram da odgovorim psihijatru.
    Kao prvo zna se šta je šiptar, a zna se šta je Srbin koji živi na Kosovu. Dakle ja nisam vređao Srbe koji žive na Kosovu, nego sam vređao Đovaka nazivajući ga šiptarom u negativnoj konotaciji. OK, ili da crtam?

2. Ja samo da kazem da su svi u pravu koji su me kritikovali. Promenicu se obecavam!

3. Svako od nas prvo treba da bude "sam svoj moderator", a da "pravi moderatori" samo ispravljaju bagove u sistemu.
    Kvalitet sadržaja i osobine autora (donekle i posetilaca) su korelisane veličine.
    Moderatore posmatram kao autore. Među njima ima onih koje respektujem i onih koje (još?) nisam zapazio. Ne znam kako rade svoj moderatorski posao, nisam u toku ko šta radi. Retko, vrlo retko sam bio u kontaktu sa nekim od njih. Stiče se utisak da nisu jednako baždareni po kriterijumu vrednovanja kvaliteta, pristojnosti pa i pismenosti. To se lako rešava jednom "telefonskom sednicom" - ako sam dobro razumeo, imaju svoj forum pa neka se usaglase.
    Retko sam reagovao na odabrane, samo kad su po ZR kriterijumu čije za brisanje, a nisu imale značajan trol kapacitet koji jeste važan za opštu ocenu populacije.
    Zaključak:
    Samo se vi usaglasite a ja sam saglasan da... sve ono što piše u Uslovima korišćenja servisa vukajlija.com.

4. Tema crkla čim su Butt i Džimi završili sa raspravom. :)

5. I KO NE SKAČE SRBIN NIJE EE EE !!!!

6. Пуфница 20 дана јер је рекла човеку да је јадан јер је вређа.

Ne, rekla je samo "jadno ti je trolovanje i pokrij se ušima" što dodatno zbunjuje. Ako neko primeti da je nečije ponašanje usmereno na njega retardirano, i hoće da na fin način stavi do znanja da nije prijatno to posmatrati, šta da kaže a da ne bude banovan uz komentar "isparanoisao si se"? Moj predlog je da moderatori napišu spisak rečenica prikladnih za ponašanje u određenim situacijama podložnim banovanju, uz odgovarajuću obuku kako bismo jasno razlikovali vređanje od inteligentnog trolovanja. (!?)

Dalje, bilo bi dobro da su kriterijumi na forumu niži nego u komentarima na definicije. Nelogično mi je što je obrnuto jer je forum nebitniji deo sajta i koji na takav način gubi svoju svrhu, dok se na definicijama diskutuje. I nepotrebno je što moderatori unapred znaju koja je tema trol pa je zaključavaju i pre nego što se napiše nešto a sve uz obrazloženje da ne bi morali da banuju učesnike (dakle, buduće učesnike, budućeg trolovanja, budućeg spemovanja, itd). Znači, samo unesite malo logike u svoje delovanje povodom banovanja, a za sve ostalo tu smo mi, posetioci sajta.

7. ко не скаче православац је је ее е е е е
    Ја мислим да сте сви фини и да би требало да будете још опуштенији и да сви заједно уживамо и да се дружимо. ја се грозим што је ова тема дошла до тринаесте странице. какви смо ми то људи?
    поздрав свима а посебно
    брусу
    милици
    лули
    курду
    костићу
    чевуу
    фацифаци
    грофу
    смарку
    маријани
    месалини
    војтеку
    келту
    ураду
    као и осталим знаним и незнаним. велики поздрав од мене и све најбоље у животу и раду. љубим вас све а посебно кајзена коме уједно честитам рођендан кога сам се ја једини сетио. :**

8. industrial
    Nije mi se činilo da si baš tako mislio, dobro su shvatili svi šta si hteo da kažeš ali ih zabole...
    Možda sam te pogrešno shvatio, vidiš i ja sam šiptar pa ne razumem dobro taj vaš srpski...
    Vidim ja ovde može svako da kenja šta hoće pa mislim da je pametno da uopšte nemamo modove.

9. Pročito sam 10 strana i još niđe niko da jebe majku nekom, a takve sam nade gajijo prema ovoj temi.
    Na svakoj ovakvoj kikiriki moderatora temi sam govorio da ne volim što Džimi troluje povazdan, blek hola sam isto tako povazdan nešto mrzio i tako to. E sad ovo nemam pojma, Džimi smanjio trolovavanje meščini, blek više nije mud, Brus neće da se pošaketamo, Kostića ću podmititi pivom večeras valjda, mylca je zaljubljena u mene, ostali me gotive, obožavaju kad im se obratim milim riječima i šta ja sad tu da pišem.

10. поздрав свима а посебно
    брусу
    милици
    лули
    курду
    костићу
    чевуу
    фацифаци
    грофу
    смарку
    маријани
    месалини
    војтеку
    келту
    ураду
    као и осталим знаним и незнаним. велики поздрав од мене и све најбоље у животу и раду. љубим вас све а посебно кајзена коме уједно честитам рођендан кога сам се ја једини сетио

Takođe.

Tema crkla čim su Butt i Džimi završili sa raspravom.

Odma' mož' lock :))))
    Od ovih novijih Faca i Smare odlično obavljaju pos'o. Nego škrtarite na odabranim, to nije baš za pohvalu. Pohvaliću i Luli, Đimija i ostalu ekipu da se ne ljute

11. Možda da malo više pratite ove "nove" postere, da ne puštate da svakakva govna izlaze .. neko moje mišljenje .. ostalo je sve ok, dobri ste :)

12. Дајте, људи, вама је изгледа свима до свађе, расправе и туче. Добро, 'ајде онда да се сви нађемо негде, на некој ливади, само мало да отполи, па да се лепо сви побијемо к'о људи, а не овако да се бијемо преко тастатуре.

Што се тиче Пуфнице, слажем се са гамбијем да је ту учињена неправда јер је Френки мало претерао са вређањем у теми за јадање. Изнео је и превише података који поприлично залазе у њену приватност. То, да ли је она оваква или онаква у приватности, да ли је параноична или није, шта пише по Фејсу, мислим да није за писање овде.

Remac
    Pročito sam 10 strana i još niđe niko da jebe majku nekom, a takve sam nade gajijo prema ovoj temi.

Ево, да ти испуним жељу. Хехехехехе!

http://www.youtube.com/watch?v=TJ32WyuLK-o

13. ајде онда да се сви нађемо негде, на некој ливади, само мало да отполи, па да се лепо сви побијемо к'о људи, а не овако да се бијемо преко тастатуре

+1 +1 +1 +1 +1 +1 +1 !!!!

14. Zvaću b92 i Brankicu da vam se uvuće insajderski i iskopa sva vaša nedela! IMA 3 MESECA da repriziraju Insajder: Afera Vukajlija

15. Bruce - iz "pataka" je, jelte, i samim tim je kul :)

StefanKostić - kacam video da je postao mod, obradovao sam se kao da sam ja postao mod jer sam znao koliko je to želeo :) Kod njega je dobro što vodi računa o sajtu i što je stalno tu, ali ne valja što je on katastrofalan autor, sa defkama koje se meni nimalo ne sviđaju, ali nimalo, koji još treba drugima da bira defke. Mislim, realno. Što se tiče svega ostalog, ok je, pokazao se i bolje nego što sam mislio, mada mislim da prečesto preti ban dugmetom (a i on sam beše XXX puta banovan), mada sam mislio da će čitava apokalipsa biti kad on dođe, kad ono, ništa. Smatram ga nekakvom zamenom za Pekija d džema, pošto često banuje ljude. Ne mogu svi biti fini i po strani, treba tu da bude i neki badass mod, ne mogu svi biti Uroš :)

Korle - tu je, ali kao da nije tu.

MarijanaP - nisam ni znao da je još uvek mod dok nisam pogledao listu

wojtek - prošli put sam ga kritikovao što ga nigde nema na sajtu, na šta mi je on rekao da sve vreme gleda i čisti defke. Valjda je i sad tako. :)

Kurd - šta znam, nikad nisam imao komunikaciju sa njim, valjda je ok čova

celt - nismo dovoljno komunicirali da bih imao neko mišljenje

urrad - izašao mi je par puta u susret kad sam ga nešto zamolio, to cenim

Džimi - po mom mišljenju, i dalje najbolji mod, tu i tamo mi se ne svidi kad nekome zvekne preterano dug ban ili nešto, ali dobro, samo kad nisam ja u pitanju :)

messalina - spada u top 10 najgorih moderatorki u istoriji :)) luda je skroz, volim ju, a i plus što je kul i igra CS je dodatni plus

SMarko - e, vala, jesam se obradov'o kad je post'o mod, čak ima poštovanja prema starijim modovima i još uvek nije otključao "fotografije vukajlijaša"... sve u svemu, čeka ga fina karijera, ljudi ga i inače jako vole :)

mylyca - hm... na nju imam zamerku kao i na frenkija kad je tek postao mod, a to je što se previše uživljava u sajt, maltene kao drugi život... ne znam, o njoj mi je mišljenje čas vruće čas hladno. Iskreno.

facafacaa - isto što sam napisao i za urrad-a, a i deluje mi kao super lik

Lullaby - nije se posvetila poslednjem konjkurcu za najglupši poster, to joj je kod mene minus :p :)

Grof Vlatko Paskačić - on mi je bio jako smešan kad je postao mod, imao sam utisak da ne zna gde se nalazi ni šta ga je snašlo :D dobar je i on skroz

Če-Vu - isto kao što se prenerazim kad vidim

StefanKostić pre 3 minuta

Isto se tako prenerazim i za

Che-Vu malopre

Nekad se zapitam da li uopšte posećuje ovaj sajt.

Ali ko god od vas ima svoje pulene koje odbanuje kad ovi naprave sranje i zarade trajnčugu (pogledaj prve strane ove teme), ti imaju veliki minus kod mene. Imam osumljičene, ali neću da klevećem :p Nemojte mi odgovarati "a što ti misliš da sam ovakav ili onakav kad bla-bla-bla" jer je to jednostavno moje mišljenje, kao da je ono i bitno. Ako ti se ne sviđa, poradi na menjanju istog.

I tako, ljubi vas Pekki :*

16. Ako ti se ne sviđa, poradi na menjanju istog.

Ja sam ubedjen da svi moderatori listom citaju tvoje primedbe i u neverici sapucu "ali nisam ja takav", i vec spremaju taktiku da ti se pokazu u drugom svetlu.

17. Ahaha, tek sam pošto sam poslao post shvatio da sam lupio, ali neću da editujem, Kostić vreba :)

18. I tako, ljubi vas Pekki :*

Lepo.

Ajde sad da čujemo pravu kritiku. Onu Zezatorovu.

19. Ne znam koja je poenta ovakvih tema, osim da neko moderatorima jebe mater i popije ban. Iščekujem taj trenutak kosmičke pravde.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.