Gajde

1. Potpuno ozbiljno pitanje:

Da li mozda neko zna, ili je nacuo negde za nekog majstora, koji i dalje proizvodi takozvane "Svrljiške gajde"?

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/t52561.lt.html

za ovog lika znam da ih svira, ali sam zainteresovan kako doci nekako do primerka ovog instrumenta pre nego sto umru svi koji su ih pravili do sada, ako nisu vec.

2. Ne znam za "Svrljiške gajde", ali su mi gajde generalno do jaja i voleo bih da imam i da znam da sviram.

3. bas me zanima dal neke ispravne mogu jos uvek da se nadju negde, osim kod ovog lika, posto izgleda ko da ih je sve pokupio :)

4. Možeš naći, ali one su generalno zajebane i teške za sviranje. Peoveri po selima, možda neko prodaje, jer ćeš to teško naći u muzičkim radnjama. Ima po selima ljud koji se bave pravljenjem tih, pa se raspitaj.

5. Možeš naći, ali one su generalno zajebane i teške za sviranje. Peoveri po selima, možda neko prodaje, jer ćeš to teško naći u muzičkim radnjama. Ima po selima ljud koji se bave pravljenjem tih, pa se raspitaj.

nebitno teske ne teske... znam da ima ali zanima me dal neko na vukajliji mozda zna nekog ko prozvodi konkretno svrljiski tip gajdi. :)
    mislim verovatnoca je 0.0000001% da cu naci, al pitam...

6. Pa, kao što sam rekao, jedno da nabasaš na nekog ko zna nekog ko to pravi. U suprotnom teško, vrlo teško. Gajde nisu u našoj zemlji toliko popularan instrument kao što su recimo dvojnice.
    I, bratac, mnogo tražiš. I ovako su ti male šanse da pronađeš nekog ko pravi gajde (bilo kakve), a ti bi sa svrljiški tip. Šanse su ti još manje. Nadam se da sam nekako pomogao u zadnjih par postova, a ako se setim ičega javiljam :)

7. I, bratac, mnogo tražiš.

znam. :)

8. Probaj da kontaktiraš Slobodana Trkulju i kompaniju na info@balkanopolis.com, možda ti i odgovore. Ako neko zna gde i kako da se nabave etno instrumenti, to su oni. Sve se može ako imaš kinte. :)

9. hvala radjard, probacu ovo...

problem je sto ako to uzmem preko druge ruke, ovaj tip sto trazim ce biti papren (kao sto i ja kad bi naso neke ne bi ih prodao jeftino)...
    pitacu, mozda mi kazu nekog majstora, ako ne misle da sam neki cudak :)

10. samo da ozivim temu u nadi da neko zna :)

11. Пробај то што је Радјард преложио :)) Погледај огласе, али је еквивалент наласка нечега у њима раван Тачијевом коефицијенту интелигенције.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.