Crtanje, slikanje?

  1. А јебига, нисам знао. Сад сам испао дркаџија, а стварно је била добронамерна "критика".

  2. А јебига, нисам знао. Сад сам испао дркаџија, а стварно је била добронамерна "критика".

    Будибогснама, таман посла :) Е баш би могао да нацртам нешто вечерас, па да окачим... И да, требао бих да порадим на љуЦкој анатомији, то је права ствар...

  3. Aj' nacrtaj,pa d'vidimo! :))

  4. Ја сам антиталенат за цртање (нарочито животиња (нарочито људи)), ал волим да гледам слике/цртеже, па ћу вам пратити тему. И закерати понекад :)

  5. Goga, imaš Anatomiju da download-uješ u originalnoj verziji...

  6. GM,sigurno ćeš biti bolji kritičar nego što smo mi sami sebi :)))

    I,ponekad,obodri nas malo-da nam daš "vetar u jedra",pa d'nam dođe inspiracija :)))

  7. Још нешто, вежбај! Вежбај и вежбај. Жврљај и жврљај, кад год

    Šes svezaka za crtanje sam popunio na časovimna tokom ove školske godine.

  8. Bruce,jes' kad bih imala vremena da crtam kod kuće :)

    Hvala ti svakako na toj informaciji :))
    Al' kad počne sezona kupanja na jezerima (bem ti ovo vreme),pa ja ponesem skicen-blok na plažu...kojih tu telesa imaaa.. :)))

  9. znaš kako sam ja radio dok sam hteo da slikam, skinem knjigu pa sebi odštampam desetak strana i onda ih vucam dok se ne iscepaju...

  10. Hehehe,znam taj patent :))Meni to tako budi žal' za studentskim danima :))
    Zato sam ja ipak ,paralelno,gnjavila sve po kući da mi poziraju,čisto da se usavršavam... :)

    A sutra idem da se nađem sa društvom iz srednje-mojim matematičarima!20 godindži od završetka srednje,breee :))

  11. Goga, ja moram nešto da konstatujem, izvinjavam zbog spema - ja sam završio Šuvarevu MFR (matematičko-fizikalno-računarsku gimnaziju) i prošle godine mi bilo 20 godina, a sad sam po vokaciji ekonomista, a po izboru umetnik, performer i instalater :)
    Ta matematika baš pozitivno utiče, a?

  12. Ја сам антиталенат за цртање (нарочито животиња (нарочито људи)), ал волим да гледам слике/цртеже, па ћу вам пратити тему. И закерати понекад.

    Потписујем и можда понекад окачим неки свој рад. Жалим што ми је кева бацила неке радове који су били ван мојих садашњих способности.

  13. Goga, ja moram nešto da konstatujem, izvinjavam zbog spema - ja sam završio Šuvarevu MFR (matematičko-fizikalno-računarsku gimnaziju) i prošle godine mi bilo 20 godina, a sad sam po vokaciji ekonomista, a po izboru umetnik, performer i instalater :)
    Ta matematika baš pozitivno utiče, a?

    Bruce,svi oni koji su posle te naše srednje (ja prirodno-matematički smer) otišli na PMF,prošli su kao kroz puter,toliko smo bili istrenirani.Sedam časova svakog dana+ 3x nedeljno blok-nastava od 4 časa.
    Ja sam,mukica,morala da polažem na višoj likovnoj prvo diferencijalne ispite (4 komata),pa tek onda prijemni (opet 4 komata).Ko na Oxford da sam se upisivala,majku mu!

    Al' i dan danas mi neeeekad matematika zazveči kroz glavu,setim se skoro svega,leb joj njen.Meni najbolje išle kvadratne jednačine i ,naravno,geometrija :)
    Mada,od rođenja sam znala da je likovna umetnost moj život,oduvek je sve ukazivalo na to.Sad,što sam ja lenčuga da radim,to je već moj problem.. :/

  14. ovo moje bilo neko eksperimentalno govno, samo tri generacije, imao sam ja i likovno i muzičko dve godine i neke glupe mašinske i elektro predmete i plus gomilu matematike, fizike i hemije i dva strana jezika... kad završiš od svega znaš pomalo, ničeg dovoljno... ćale mi je bio profesor matematike sa nacrtnom geometrijom (jedan od 4 profesora jedne od 4 matematike) i taj sam predmet najviše mrzeo jer nije ni tu ni tamo...

    ja sam veliki lenjivac, mrzelo me da naučim da crtam i slikam kao čovek, pa sam naučio minimum i prešao da radim performanse da se ne bakćem olovkama i bojama :)

  15. Isto,Brus,isto!
    Ja imala dve fizike,dve hemije,astronomiju(spasi Bože),latinski..eksperimentalna generacija,sirotani.
    Meni je mama radila u istoj školi(na sreću,nije mi predavala)-srpski,pa sam bar toga bila pošteđena. :)
    Ali,evo-sad sam se vratila sa "prozivke",ipak smo svi ostali koliko-toliko normalni,vedri i pristojni ljudi..
    Naša generacija -zlatna berba! :))

    Kakve performanse radiš?Nisi valjda kao ona Abramovićeva?(jel se tako zove ona čuvena umetnica koja radi performanse-spaljuje se,secka...)? :))

  16. imaš link na mom profilu, ista je vrsta likovnog izraza, samo što ja kritikujem pojave u našem društvu i pokušavam da se likovno izrazim bez jeftinog senzacionalizma, a Marina je otišla u Ameriku gde narod ne može šokirati ništa manje od Srpkinje koja golih grudi pere krvave kosti...

    EDIT: ne radim ekstremni bodi art, nisam ja Brendon ;) najekstremnije što sam uradio bilo je da se skinem do pojasa...

  17. E,hvala ti na informaciji,ja stvarno nisam "potkovana" u oblasti performansa-ja sam ti "suva proza".
    Mislim da osoba, koja se bavi tom vrstom izraza,stvarno treba da ima mnogostruke talente-da vidi okom likovnjaka,da osmisli svoj "nastup" pomoću nekog scenarija,da bude i talentovan za dramsko izvođenje...čitav mali multipraktik univerzum u glavi.To je sjajno,sad znam kome da se obratim ako mi zatreba pojašnjenje na tom polju :))

  18. kum i ja organizujemo IMAF festival, već 13 godina jedan od najjačih festivala performansa u Istočnoj Evropi (po sadržaju i umetnicima, ne po količini novca koju utrošimo) - skoro 100 umetnika od Tokija do Milvokija (bukvalno) su prošli kroz naše selo i radili performanse... mi nemamo završeno formalno umetničko obrazovanje, ali smo po proceni kvaliteta primljeni u SULUV

    Ako ti zatreba bilo kakva informacija u vezi toga, baci PVT, ako ne znam ja - znam ko zna :)

  19. Hvala ti,Brus,puno :) Sigurno ću tako da uradim :)
    Mislim,puno mi znači kad mogu da prozborim par normalnih rečenica o umetnosti sa ljudima koji je poštuju i bave se njom,a da ne zvučim kao neka koja voli da se frlja svojim znanjem ili štatijaznam...

    Na ovoj temi sam k'o kod kuće! :)))

  20. Evo nešto moje. Rečeno mi je da bi psihijatar imao mnogo posla :)))
    http://img24.imageshack.us/img24/2811/slika0190.jpg

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.