Prijava

А јебига, нисам знао. Сад сам испао дркаџија, а стварно је била добронамерна "критика".

А јебига, нисам знао. Сад сам испао дркаџија, а стварно је била добронамерна "критика".

Будибогснама, таман посла :) Е баш би могао да нацртам нешто вечерас, па да окачим... И да, требао бих да порадим на љуЦкој анатомији, то је права ствар...

Aj' nacrtaj,pa d'vidimo! :))

Ја сам антиталенат за цртање (нарочито животиња (нарочито људи)), ал волим да гледам слике/цртеже, па ћу вам пратити тему. И закерати понекад :)

Goga, imaš Anatomiju da download-uješ u originalnoj verziji...

GM,sigurno ćeš biti bolji kritičar nego što smo mi sami sebi :)))

I,ponekad,obodri nas malo-da nam daš "vetar u jedra",pa d'nam dođe inspiracija :)))

Још нешто, вежбај! Вежбај и вежбај. Жврљај и жврљај, кад год

Šes svezaka za crtanje sam popunio na časovimna tokom ove školske godine.

Bruce,jes' kad bih imala vremena da crtam kod kuće :)

Hvala ti svakako na toj informaciji :))
Al' kad počne sezona kupanja na jezerima (bem ti ovo vreme),pa ja ponesem skicen-blok na plažu...kojih tu telesa imaaa.. :)))

znaš kako sam ja radio dok sam hteo da slikam, skinem knjigu pa sebi odštampam desetak strana i onda ih vucam dok se ne iscepaju...

Hehehe,znam taj patent :))Meni to tako budi žal' za studentskim danima :))
Zato sam ja ipak ,paralelno,gnjavila sve po kući da mi poziraju,čisto da se usavršavam... :)

A sutra idem da se nađem sa društvom iz srednje-mojim matematičarima!20 godindži od završetka srednje,breee :))

Goga, ja moram nešto da konstatujem, izvinjavam zbog spema - ja sam završio Šuvarevu MFR (matematičko-fizikalno-računarsku gimnaziju) i prošle godine mi bilo 20 godina, a sad sam po vokaciji ekonomista, a po izboru umetnik, performer i instalater :)
Ta matematika baš pozitivno utiče, a?

Ја сам антиталенат за цртање (нарочито животиња (нарочито људи)), ал волим да гледам слике/цртеже, па ћу вам пратити тему. И закерати понекад.

Потписујем и можда понекад окачим неки свој рад. Жалим што ми је кева бацила неке радове који су били ван мојих садашњих способности.

Goga, ja moram nešto da konstatujem, izvinjavam zbog spema - ja sam završio Šuvarevu MFR (matematičko-fizikalno-računarsku gimnaziju) i prošle godine mi bilo 20 godina, a sad sam po vokaciji ekonomista, a po izboru umetnik, performer i instalater :)
Ta matematika baš pozitivno utiče, a?

Bruce,svi oni koji su posle te naše srednje (ja prirodno-matematički smer) otišli na PMF,prošli su kao kroz puter,toliko smo bili istrenirani.Sedam časova svakog dana+ 3x nedeljno blok-nastava od 4 časa.
Ja sam,mukica,morala da polažem na višoj likovnoj prvo diferencijalne ispite (4 komata),pa tek onda prijemni (opet 4 komata).Ko na Oxford da sam se upisivala,majku mu!

Al' i dan danas mi neeeekad matematika zazveči kroz glavu,setim se skoro svega,leb joj njen.Meni najbolje išle kvadratne jednačine i ,naravno,geometrija :)
Mada,od rođenja sam znala da je likovna umetnost moj život,oduvek je sve ukazivalo na to.Sad,što sam ja lenčuga da radim,to je već moj problem.. :/

ovo moje bilo neko eksperimentalno govno, samo tri generacije, imao sam ja i likovno i muzičko dve godine i neke glupe mašinske i elektro predmete i plus gomilu matematike, fizike i hemije i dva strana jezika... kad završiš od svega znaš pomalo, ničeg dovoljno... ćale mi je bio profesor matematike sa nacrtnom geometrijom (jedan od 4 profesora jedne od 4 matematike) i taj sam predmet najviše mrzeo jer nije ni tu ni tamo...

ja sam veliki lenjivac, mrzelo me da naučim da crtam i slikam kao čovek, pa sam naučio minimum i prešao da radim performanse da se ne bakćem olovkama i bojama :)

Isto,Brus,isto!
Ja imala dve fizike,dve hemije,astronomiju(spasi Bože),latinski..eksperimentalna generacija,sirotani.
Meni je mama radila u istoj školi(na sreću,nije mi predavala)-srpski,pa sam bar toga bila pošteđena. :)
Ali,evo-sad sam se vratila sa "prozivke",ipak smo svi ostali koliko-toliko normalni,vedri i pristojni ljudi..
Naša generacija -zlatna berba! :))

Kakve performanse radiš?Nisi valjda kao ona Abramovićeva?(jel se tako zove ona čuvena umetnica koja radi performanse-spaljuje se,secka...)? :))

imaš link na mom profilu, ista je vrsta likovnog izraza, samo što ja kritikujem pojave u našem društvu i pokušavam da se likovno izrazim bez jeftinog senzacionalizma, a Marina je otišla u Ameriku gde narod ne može šokirati ništa manje od Srpkinje koja golih grudi pere krvave kosti...

EDIT: ne radim ekstremni bodi art, nisam ja Brendon ;) najekstremnije što sam uradio bilo je da se skinem do pojasa...

E,hvala ti na informaciji,ja stvarno nisam "potkovana" u oblasti performansa-ja sam ti "suva proza".
Mislim da osoba, koja se bavi tom vrstom izraza,stvarno treba da ima mnogostruke talente-da vidi okom likovnjaka,da osmisli svoj "nastup" pomoću nekog scenarija,da bude i talentovan za dramsko izvođenje...čitav mali multipraktik univerzum u glavi.To je sjajno,sad znam kome da se obratim ako mi zatreba pojašnjenje na tom polju :))

kum i ja organizujemo IMAF festival, već 13 godina jedan od najjačih festivala performansa u Istočnoj Evropi (po sadržaju i umetnicima, ne po količini novca koju utrošimo) - skoro 100 umetnika od Tokija do Milvokija (bukvalno) su prošli kroz naše selo i radili performanse... mi nemamo završeno formalno umetničko obrazovanje, ali smo po proceni kvaliteta primljeni u SULUV

Ako ti zatreba bilo kakva informacija u vezi toga, baci PVT, ako ne znam ja - znam ko zna :)

Hvala ti,Brus,puno :) Sigurno ću tako da uradim :)
Mislim,puno mi znači kad mogu da prozborim par normalnih rečenica o umetnosti sa ljudima koji je poštuju i bave se njom,a da ne zvučim kao neka koja voli da se frlja svojim znanjem ili štatijaznam...

Na ovoj temi sam k'o kod kuće! :)))

Evo nešto moje. Rečeno mi je da bi psihijatar imao mnogo posla :)))
http://img24.imageshack.us/img24/2811/slika0190.jpg