![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Мени некад дође идеја кад сам у граду, пијем, зајебавам се и то... Онда запишем у телефон и једва чекам да дођем кући да дефинишем. Девојке ме нападају да их задовољавам, али ја као истински нолајфер брже боље трчим кући за комп у логујем се на Вукајлију. Понекад се скењам јер видим да је то што сам ја хтео да дефинишем већ дефинисано. Онда ишамарам мајмуна, одем спавати и сањам како ће сутра ујутру једно моје чедо бити у одабраним.
Кул, Луксе :)
Брате јебеш ти дал је ово тачно или не али ја вриштим ти си јебено луд.
ja kradem tudje ideje
opaaa
Е Лукс, урадићу ја програмчић по твом алгоритму... Це, Це++, свеједно.
Ду ставке су најјаче јеботе и даље ми смешно.
Sve definicije sam napisao pijan, što reče gosn Pezos.
Френки јеботе па морао би да скинеш Хастлера пресветог са аватара, у том твом случају. Не паше јебига.
Како не паше, па на Интернету можемо бити шта хоћемо.
Е, објаснио си ми. Фала.
Definišem kad imam vremena da sednem za komp, razmislim i lepo napišem. Takođe definišem i kad nemam, ali ne ispadne najsrećnije. A nekad i lupim nešto glupo i na brzinu, čisto da pingujem nalog. Takve definicije većinom brišem brzo, osim ako iz meni nepoznatih razloga ne naiđu na ludo odobravanje mase.
Mlađi i generalno novi autori se radije opredeljuju za kvanitet definicija jer je efikasniji pri međusobnom lajku. Pri takvom definisanju cilj je samo da definicija ne bude obrisana, a kvalitetne su često kvalitetne slučajno, ponekad i bez namere autora da izrazi stav koji je u definiciji protumačen.
Jes vala, desilo mi se par puta da u sopstvenim definicijama pronađem dubokoumnosti koje tu nisam svesno stavio.
Ево ове две задње дефке су из филма ололол.
Kad definišem sleng(koji najčešće nastaje kad ga čujem u prolazu, ali s' vremena na vreme mi i neki random ustaljeni izraz prdne na pamet, pa overim da li je definisan za svaki slučaj. Par puta me usralo da sam našao), overim par autora na mom spisku praćenih, bačim pogled dal' imaju neku novu defku koja može da se iskoristi u telu ili primeru moje, neki od njihovih izraza čak odrede i tok moje definicije. Takođe, najbolji primeri su oni koji se direktno kopipejstuju iz ril lajfa, mada mogu i da se dodatno zažute, dobro izgleda.
A igre reči i kratke definicije retko i pišem, ali 50% mi se javilo na WC šolji, a drugih 50% su na groblju.
Е да, то што кажеш за претрагу, уме да буде много зајебано јер постоје неки веома маштовити наслови за сленг, који, када би упоредио са твојом дефиницијом која има конкретан наслов, испадне исто потпуно само другачије формулисано, али добро јебига, и ја сам волим да се зајебавам са насловом понекад.
Мене на пример генерално смарају дефиниције којима прочиташ наслов и тачно знаш шта ће ићи даље, то ми некако није поента. И оне типа, километарски наслов и још стављен у управни говор, типичан пример је једна моја, једина коју сам написао на тај начин: "Је л' су данас задушнице или си само секташ?" и то као објашњава девојка момку да је лош са романтиком. И дан данас ми се не свиђа та дефка а прошла је изненађујуће добро.
Nisam previše opterećena time ali uglavnom sama smišljam ili mi muž svojim humorom pomogne, nekad idem na temu "Ideje za definicije" kada nemam inspiraciju i lovim izraze. Kada mi nešto padne na pamet odmah napišem pa je pustim, jer što više razmišljam kako je trebalo, napravim sranje. Tako su defke "Lepi maniri" i "Da čujem šta ste naučili iz Vukajlije" nastale dok sam prala sudove, većina u autobusu ili u sobi dok blejim, dok su neke nastale u wc-u. Često imam inspiracije kada sam raspoložena i spremna na šalu.
Meni inspiracija dolazi iz svakodnevne komunikacije, ali još nisam naučio da razmišljam vukajlijaški. Čini mi se da još nisam osjetio kako diše Vukajlija pa ideje ne znam na pravi način da prenesem te upropaštavam dobre izraze. Pored toga, prolazi dosta gluposti od nekih autora koji dobijaju dobre ocjene po difoltu (i sam nekad dajem ocjene čitajući komentare, ili prvo čitam neulogovan) i to me demotiviše.
Očigledna su pretjerivanja udvosmišljavanja izraza i definisanja istih te se na tom polju i ne trudim previše iako mi je to životna specijalnost.
Pošto najčešće definišem sleng, to ovako ide...
Imam svoj tefter (sa oko stotinak nedefinisanih sleng izraza), pa kad nađem vremena, sednem, malo skrolujem, vidim koji mi se kucka. Kad pronađem šta mi se obrađuje, telo definicije je najčešće prosto i tupavo objašnjeno značenje slenga, koje, ako je moguće, začinim sa nekom paralelom, kako bi ispao pametniji. Nakon toga sledi kuckanje primera. Ako imam neku ideju da to bude smešno, biće smešno. Ako nije smešno, onda će akteri biti Šomi i Cope, koristiće gomilu slenga i biću superkul.
Što se tiče ne-sleng definicija, kod krateža rezonujem slično kao Sidrašević (što na um, to na drum... naravno, da to ne budu neke previše glupave teme, pa da te gazda metne na naslovnu), a kod ovih velikih defki sam sličan Luksu Učitelju. Nađem neku pojavu o kojoj već dugo razmišljam, pa je obradim i razradim. Ne napišem je dobro kao Luks, al' opet ispadnem superkul, jer sam efektno popljuvao koješta.
Па, можеш да гледаш на тај начин, али и не мора баш тако да буде. Ја преферирам тај неки стил, ако имам довољно инспирације у тренутку и ако дефинишем неки добар и згодан сленг или било шта што може да звучи двосмислено, имам тај неки трип да опишем у телу дефке како опишем, први пример је стандардно значење, други је нешто двосмислено и то је по мом мишљењу скроз океј и коректно.
А што се тиче краћих које се ослањају искључиво на наслов, опет може да буде добро, ја сам у дефки рекао да су Овчије Богиње бабе које чувају овце и таква двосмисленост ми је скроз прихватљива јер би се ја први поцепао на тако нешто, кад видим, и јесам пар пута. Капирам да причаш о усиљеној двосмислености која на крају крајева не испадне баш занимљива, и ту се слажем. Све се бре слажем.
Хихи. Дец д поинт.