Инспирација и реализација

1. Očigledna su pretjerivanja udvosmišljavanja izraza i definisanja istih

Па, можеш да гледаш на тај начин, али и не мора баш тако да буде. Ја преферирам тај неки стил, ако имам довољно инспирације у тренутку и ако дефинишем неки добар и згодан сленг или било шта што може да звучи двосмислено, имам тај неки трип да опишем у телу дефке како опишем, први пример је стандардно значење, други је нешто двосмислено и то је по мом мишљењу скроз океј и коректно.
    А што се тиче краћих које се ослањају искључиво на наслов, опет може да буде добро, ја сам у дефки рекао да су Овчије Богиње бабе које чувају овце и таква двосмисленост ми је скроз прихватљива јер би се ја први поцепао на тако нешто, кад видим, и јесам пар пута. Капирам да причаш о усиљеној двосмислености која на крају крајева не испадне баш занимљива, и ту се слажем. Све се бре слажем.

To ti ja pričam. Ima super izraza, primjenjivih u praksi dvosmislenosti, ali ljudi lupaju svašta. E sad, kad je neki kao ja (ima prosjek 7, novi ovo ono) to je očekivano, na brzinu podobija minuse i mrš na groblje. Ugledni autori na silu dobiju dobre ocjene i glupost prođe.

2. То са терањем других људи да те прате је једна од најјадничкијих појава на Вукајлији икада. Чак је мање јадно од праћења самог себе с дуплих налога.

Обезвређивање. Мене прати двеста и кусур људи, а од тога ме стварно прати ичита дефиниције једва 20-30 и то су прави пратиоци. Ови остали ми нису потребни, јер ми ионако не читају дефиниције, иако су почели да ме прате самоиницијативно. Замишљам тек како би било да сам неког терао да ме прати.

Едит: Ја не пратим никога, баш зато што знам да не бих могао да стигнем да прочитам све дефиниције које изађу.

3. Ma kakvo praćenje crno!?
    Mrzi me da se akam tu oko definicija praćenih.
    Ima dosta autora sa dobrim skorom samo zato što ga masa koja ga je zgotivila na četu i forumu prati i lupa pluseve refleksno. Ima dosta definicija dobrostojećih autora koje su blagorečeno smeće usiljeno ali u roku od 10 min imaju prosecnu ocenu 50+ i to samo zbog međusobnog lajkovanja.
    Neki imaju dobar skor zato što su dobri autori i čije definicije možeš da pročitaš a neki prosto imaju harizmu kojom teraju ljude da ima daju pluseve.
    Dosta usiljenih fazona se vrti koje su davno provalili par autora i sad svi ponavljaju to jerbo je fensi i kul.

Inspiracija mi dođe uvek kad ne treba. Kad sam upošljen, nešto radim ili sam prosto daleko od kompa. Onda kasnije kad sednem za komp, setim se imena definicije i teksta u par crta ali nije to to. Silujem jer tad me ne puca inspiracija a osećam da moram to da definišem. Zato i imam sranje od definicija.
    Voleo bih baš kada bi se javio neko kome dolazi inspiracija kad je kući za kompom. Po meni to je nemoguće. Potrebna je druženje da bi se sleng pokupio

4. Potrebna je druženje da bi se sleng pokupio

apsolutno tačno. što više mlatim po nahiji više neobičnih izraza pokupim. blokče oko vrata pa se utefteri za kasnije.
    a za ovo praćenje, isto kao i za brisanje komentara. pravo postoji i zašto ga ne koristiti. ako ne treba da postoji onda ga treba ukinuti. uzimajući u obzir nove definicije (mada moram istaći da je sada mnogo bolje nego npr. ljetos, nisam odavno na sajtu pa ne znam kako je bilo prije), mnogo je bolje, pošto se čeljade uloguje, pročitati nešto fino pa onda te nove. ja pratim dosta ljudi i planiram da proširim tu listu za bar još toliko.

5. slengove naravno cujem kad blejim napolju sa drsutvom onda samo zapisem i dodjem odje da vim jel ima vec, ako ne, pisem.

ostale defke koje su u mnogo vecem broju kod mene nastaju slucajno. ranije sam u svemu trazio ideju, odem napolje u razgovorima, situacijama oko sebe gledam nesto zanimljivo sto bi moglo da se pretoci u defku. mnoge stvari mogu da se nadju i u filmovima.
    nekad jednostavno bez ikakvog nadrazaja mi sine nesto i to odmah zapisem u telefon, ili odmah napisem kao defku.

ali, u zadnje vrijeme ne ide tako lako jebemliga, obicno ni nemam neke cijelovite ideje, vec imam samo jedan fragment defke i od njega pocinjem, pisem oko njega i na kraju dodam naslov. doduse to bas i ne rodje dobro lolo

6. Обично кад блејим са друштвом и чујем неки добар сленг, запишем га у телефон(прави сам секташ).

Ja to redovno radim, pun mi je telefon gluposti, al se ne sjetim da definišem ili se sjetim kacam vani pa zapišem skraćenu verziju koju ne mogu skontati kace otrijeznim i jebi ga. Ode def. u kurac.

7. Ја не пратим никога, баш зато што знам да не бих могао да стигнем да прочитам све дефиниције које изађу.

Možeš mene, ja ne pišem tako često. :) Samo nemoj da hejtuješ. :)

Ugledni autori na silu dobiju dobre ocjene i glupost prođe.

Ne bih baš rekla da je tako. Pročitala sam par gluposti od takvih i posle nekog vremena su bile obrisane. Modovi brišu prvo novajlijama da se defke ne zatrpavaju, pa tek onima koji su ugledniji a napisali su sranje.

8. То за дружење и сленг је тачно, али шта вреди, кад увек дође нека социјално ретардирана особа која крене да ти кења по дефиницији, јер, божемој, она у свом окружењу није чула за такав сленг. А врви од таквих на Вукајлији.

9. Ja to redovno radim, pun mi je telefon gluposti.

I ja. :) Mislim, ko to ne radi. :)

10. Ja to redovno radim, pun mi je telefon gluposti.

Ali baš gluposti, neko da čita pomislio bi šifra neka, ali ne ona gornja, opšta, već donja, specijalna...

štucovati, overiti štucom
    deda mraz navija za zvezdu
    špageti vestern
    dinamička korekcija cena
    hipsterska stranka
    trice i kurčine, trst
    plava riba
    kljukana dinastija
    lokomotiva
    okrug
    trt, trt, trt

11. Можда је глупо да ја овде нешто пишем, јер сам нов и моје "искуство" вам вероватно неће ништа помоћи, али ето, добра је тема, па би' и ја нешто рек'о, ако ме разумеш. :Д
    Мени идеја исто никад не дође док седим пред компом, једино ако не пишем неку дефиницију. У последње време је случај да почнем да пишем једну дефку, па случајно у телу дефиниције или у примеру напишем неки појам и сетим се да би и то могло да се дефинише ако већ нема. Онда претрага и знате већ... Тако сам сад повез'о пар дефки (нисам их још објавио).
    Иначе се сетим нечег док гледам теве или причам с неким. Углавном чујем нешто занимљиво и ако не заборавим док не добијем прилику да је запишем - ја је запишем, ако заборавим - јеби га.
    Онда за неку дефиницију се прво сетим примера. Можда је чудно, али у оној дугачкој што сам напис'о ми је прво пример пао на памет, па сам то уклопио у дефку. Додуше, нису ми сви детаљи пали на памет, већ само суштина.

Ugledni autori na silu dobiju dobre ocjene i glupost prođe.

Ово сам приметио убрзо после регистрације. То је баш бедак, ал' јеби га.

12. Ja to redovno radim, pun mi je telefon gluposti.

To svi radimo izgleda. Ja imam još jedan način. Kada imam neku ideju za defku, uglavnom one duže, pošaljem PVT duplom nalogu i tu ispišem najveći deo defke, al pišem s'vremena na vreme. I kad uradim većinu samo prekopiram, izmenim šta treba i eto je defka.
    Samobanovo sam se jednom, jer sam poslao 10 poruka duplom, iako sam ih brisao al to izgleda ne računa...

A kratke defke, takoreći aforizme sa njima nikad ne znaš. Il jebu keve il tonu

13. Ugledni autori na silu dobiju dobre ocjene i glupost prođe.

Па не може ово да буде стопроцентно тачно. Реално јесте, постоје аутори које пратиоци "легално излајкују" и то сваку дефку, али то су стварно угледни аутори који нису забадава стекли ту репутацију на Вукајлији, треба много тога да напишеш овде да би дошао до тог стадијума и мени је то ок. Укратко, није им пало са неба у сваком случају, а и није то нека појава толико масивна да забрињава. Бар ја не видим.

Е то са дуплим и ја радим, то није лоша фора, поготово јер ја волим да прегледам дефиницију пре пуштања, једноставно естетски да видим како то изгледа, поред правописа и тако то, а на прегледу дефке при писању је некако скучено :) Овако кад пошаљеш на пвт имаш осећај да си је пустио у етар а још је нико не види. :Д

14. To svi radimo izgleda. Ja imam još jedan način. Kada imam neku ideju za defku, uglavnom one duže, pošaljem PVT duplom nalogu i tu ispišem najveći deo defke, al pišem s'vremena na vreme. I kad uradim većinu samo prekopiram, izmenim šta treba i eto je defka.
    Samobanovo sam se jednom, jer sam poslao 10 poruka duplom, iako sam ih brisao al to izgleda ne računa...

HAHAHAHHAHAH
    been there, done that :D
    posle sam cimao messalinu da me odbanuje lolo i to dva puta. i dalje to radim, samo sad pazim....

15. Џими
    То за дружење и сленг је тачно, али шта вреди, кад увек дође нека социјално ретардирана особа која крене да ти кења по дефиницији, јер, божемој, она у свом окружењу није чула за такав сленг.

Што би рек'о Тоше, шта то има у људима тужно? Ја не знам. У реду је да ти се нешто БАААШ не свиђа па да прокоментаришеш. Много пута сам дао плус на сленг који први пут видим у животу, али ми упакован у дефку и са примерима изгледа одлично, а такве сподобе само погледају наслов - никад чуо - минус - негативни коментар. И то по правилу раде људи који су реч сленг једино прочитали у опису Вукајлије.

16. ja sam dao pun kurac minusa na slengove tipa keva- majka.
    murs!
    tu se sve svodi samo na to da nadjes pojam koji nije definisan i onda kao napises defku. ma bravo majstore!
    ista stvar sa satrovackim izrazima jer ne vidim poentu u definisanju istih. aj sad sve rijeci da obrnemo u satrovacki i da definisemo jer eto, nisu definisane.

17. И то по правилу раде људи који су реч сленг једино прочитали у опису Вукајлије.

Тај неки радуљица. Некако ме то увек подсети на оно пролупавање Ауроре на Јогуртовој дефиницији 'Дакбе'.

18. ista stvar sa satrovackim izrazima jer ne vidim poentu u definisanju istih. aj sad sve rijeci da obrnemo u satrovacki i da definisemo jer eto, nisu definisane.

Неки шатровачки изрази су толико постали фреквентни, да мораш да их дефинишеш. Као 'ћега', 'вутра', 'педу' па и тај 'дакбе' који поменух.

19. Ugledni autori na silu dobiju dobre ocjene i glupost prođe.

Recite koji, majku mu. Nije zanimljiv forum ako se malčice i ne pljuje. Ja kad vidim "ugledni", odmah ugledam sebe, lololo.

Što se teme tiče, napisao sam već kako sam jeftino stekao "ugled", a evo i jedan mali hint za "skupljače slenga" - korisnicima Android platforme preporučujem aplikaciju "Notepad", a ne da ideje pišu kao sms, pa da otvaraju posle Drafts i tako to. Ovako je elegantnije.

EDIT:

Неки шатровачки изрази су толико постали фреквентни, да мораш да их дефинишеш. Као 'ћега', 'вутра', 'педу' па и тај 'дакбе' који поменух.

Baš tako. Ovo htedoh da napišem i ja. Iako uvek budem iskritikovan kad tako nešto definišem, ne može biti slengastičnije od, recimo "tuki".

20. ne moras. glupo je.
    meni to djeluje kao silovanje defki, pisanje cisto da bi se napisalo nesto pa bilo kako da ispadne, opet da ponovim svodi se samo na trazenje nedefinisanih pojmova i onda kad nadjes jednostavno sklepas nesto u 3 rijeci i eto, ti si novi sleng majstor na sajtu.

dodjes na sajt, kucas u pretragu vake, ono ima. nista, idemo dalje. tebra, jebiga ima i to, stoljpi, ima. sketba, NEMA! NEMA JEBOTE! PISI MAJSTORE!
    Sketba
    Bakset.
    -E tebra ajmo na sketba

koji sam ja car!

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.