Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
+
Imam dotu instaliranu već pola godine a igrao sam je nekoliko puta i zaboravio totalno da sam je uopšte instalirao... a i nemam živaca da učim heroje, bildove i sl... ne znam navikao sam na noob-frendli LOL... u doti koliko mi se čini nešto sporije teče igra, nikad nemam jebenu manu, izabacam dva magije iz dosade i ode sve u kurac, posle gutam one grane ko ćorac al i dalje namam manu, sve istroši pare na pojšene za manu... kako misle da naučim da igram u neko razumno vreme ako igra teče toliko sporo + nemaš manu nikad da isprobaš skilove. Koliko mi se čini trebaš da imaš podebele živce za dotu, prestar sam ja za to... ali svidja mi se kako su odradjeni heroji i grafika. samo onog magarca ne podnosim koji će kurac magarac-mula + sa krilima jebo te, narušava mi taj neki fantazi doživljaj...
cekajte, igra li se nocas ili ne ? kako sta kad dje opa/
Online sam ti mili za 30 seqndi.
Pa nije svaki kurir sa krilima magaracolik brate. Imaš skinove za kurire što bi rekli vi lolaši
Kao npr ja što imam kaizena za kurira, dobar je skroz.
nikad nemam jebenu manu, izabacam dva magije iz dosade i ode sve u kurac
Uzmeš Arcane Boots onda. Ili Soul Ring. Ili Bottle pa juriš rune ili radiš Bottle Crow. Mana menadžment i tako to.
Ali vidim odakle dolaziš. LoL jeste noobfriendly, no sklill igra, gde menadžment mane gubi smisao posle nekoliko nivoa, gde nema šanse da ostaneš bez mane koliko god spemovao spellove, koji su na smeno niskom cooldownu. :)
No skill ozbiljno? Ako je tako i dota je no skill isto... i u jednoj i u drugoj imaš skill shotove, taktiku, counterpick, samo samo što je dota malo sporija.... to je isto kao da kažeš da CS sve u skillu dok CoD nije a jedna i druge sa minamalno razlikuju... Lol je samo noob frendli po tome što možeš lako i brzo da naučiš osnove ali da budeš dobar u toj igri treba ti i skill a i vreme.
No skill, zato što je Dota igračima lako da pređu iz Dote u LoL, ali je LoL igračima teško da pređu iz LoL u Dotu (možda je "no skill" malo preteška reč za LoL, ali mnogi ljudi su se žalili da je Dota preteška. Takođe su govorili i da za LoL treba mnogo manji skill nego za Dotu (malo pogledaj po forumina i slično)).
Isti je kurac samo što je LoL možeš brže da naučiš nego Dotu koja je pretrpana sa svačim...zato kažu da je dota preteška. a preteška je samo početnicima, naročito zbog sitinih detalja kao što da moraš se okrećeš oko svoje ose da bi promenio pravac to mene najviše iritira kod dote i naravno problem sa manom... nije to što je dota teška ili komplikovna već jebeno iritira dok se ne nauči i ljudi brzo odustaju i vraćaju se Lolu bez mnogo uloženog truda da nešto nauče o doti. Lol igrači su samo razmaženi... isti skill nivo imaju i jedni i drugi igrači.
Dobro ludace, nemoj da igras jebote, sta se nerviras, lagano brateeee hehe ez rus ehehe
Mene recimo strasno nervira ona strelica sto imas na lolu kad bacas magije ... Koj kurac brate strelica pokazuje range magije, pravac i sve .. pff, dont like it bro
Pa te strilice su za one početnike u LoLu, nekom ko zna sve magije i heroje te strelice uopšte ne trebaju... Ne nerviram se oko igrica nisam baš toliko nezreo.
Oko tog okretanja oko ose se heroji u Doti balansiraju. Kad bi se to uklonilo, IceFrog bi morao da uradi komplenti rebalans ostalih magija. Ne vefujem da bi se IceFrog cimao oko toga :)
O čemu mi pričamo, LoL je Dota za decu. Pravljen je sa tom namerom.
A možda bi trebao, jer baš zbog toga mnogi odustaju od dote, naročito ako dolaziš sa LoL pa si navikao da toga nema kao ja. Prosto je teško privići se i neverovatno ide na živce. Sve u svemu proces učenja dote uopšte nije zabavan kao što mi je proces učenja LoL, PoE, SC2 i mnogih sličnih igara bio. LoL je mnogo pristupačniji novim igračima zato je LoL mnogo popularniji nego dota i to je najveća razlika a i jedina bitna, jer sve u svemu su isti kurac drugo pakovanje. Da je dota promenila te male, malecne iritatne stvari ona bi se do sada nalazila na tronu umesto LoLa.
Aahaha pa da a dota je pravljena za matorce u staračkom domu da zameni šah i hranjenje golubova. U stvari verovatno je dota pravljana kao specijalna taktično diverzantska strogo poverljiva simulacija za pripadnike SASa. Total BS!
Ае неки кваљитет групни ммр да се одигра данас, ако оће неко, јелте, сморили ме више соло мечеви где 4 од 5 партија падам са русима дауновцима....
Едит: Чаче нубаро проклета, јави се јебо те курац, дај ИД или тражи, да трљамо пише преко волва играјући доту...МЊАХ
Dobro je što nije lakša, trebalo bi i teža da bude, da što manje 13-godišnjih klinaca ispod Vuka igra Dotu. Ostanite na LoL-u.
A možda bi trebao, jer baš zbog toga mnogi odustaju od dote, naročito ako dolaziš sa LoL pa si navikao da toga nema kao ja. Prosto je teško privići se i neverovatno ide na živce. Sve u svemu proces učenja dote uopšte nije zabavan kao što mi je proces učenja LoL, PoE, SC2 i mnogih sličnih igara bio. LoL je mnogo pristupačniji novim igračima zato je LoL mnogo popularniji nego dota i to je najveća razlika a i jedina bitna, jer sve u svemu su isti kurac drugo pakovanje. Da je dota promenila te male, malecne iritatne stvari ona bi se do sada nalazila na tronu umesto LoLa.
Jedini razlog zbog kojeg je LoL popularniji od Dote je taj što je LoL započeo ranije sa radom dok je DotA 2 bila samo neka ideja i dok je DotA 1 još uvek bila previše limitirana WC3 engine-om. I zbog toga što su kreaori LoL-a (naročito Guinsoo i Pendragon), radili sve da bi odvratili igrače od Dote i terali ih da pređu na LoL
I debeli krmak Pendragon je takođe oborio forum Dota-Allstars, zajedno sa svim sugestijama heroja za Dotu, a Guinsoo je pokrao te ideje za LoL (najbolji primer: Teemo je bila ideja igrača na forumu Dota-Allstars i još dosta abilitija za LoL je preuzeto sa tog foruma).
LoL jeste pristupačniji novijim igračima, ali svi hardcore DotA igrači mrze LoL jer je uzeo sve dobre stvari Dote i pojednostavio ih je. Ali najviše mrze Riot i Pendragona (govno debelo) zbog rušenja tada najvećeg komjuniti foruma za Dotu.
LoL jeste najpopularnija igrica u tom žanru, ali čak se i igrači LoL-a žale da je igra os četvrte sezone krenula nizbrdo, gde svi šampioni počinju da budu karbonske kopije jednog od drugog. Koncept riotovog pravljenja šampiona je: daj mu neki nuke, neki dash, neki steroid i neki poseban ulti čisto da se razlikuje od drugih šampiona. Nema nikakve kreativnosti. Jedino s čime su kreativni je njihov Lore i njihov fiktivni svet u Valoranu.
Valve je nedavno održao turnir u Doti, čija je glavna nagrada iznosila 5 miliona, najveća nagrada u istoriji gaminga, tako da, što se mene tiče, Dota stiže LoL po popularnosti polako ali sigurno. I ako još pri tome dodamo ubuđali metagejm LoLa koji se svaku rundu nosi na isto (jedan top lejner, jedan mid, dva bot i jedan u džungli) koji ne može nikako da se nosi sa dinamičkim metagejmom Dote gde su heroji napravljeni tako da su fleksibilniji na više lejnova.
Što je najgore, ako pokušaš nešto drugačije od standardnog metagejma u LoLu, male pičkice iz LoL komjunitija će odmah da te prijavi na triabunal, gde će debeli smrad Pendragon da te banuje jer nisi pratio metagejm.
Igram obe igre, ali kad bih birao između Dote i LoLa, uvek bi izabrao Dotu jer je zabavnija, dinamičnija i nema onu bolnu za gledanje grafiku, koju LoL ima (mada, čuo sam da će Riot da uradi neke grafičke promene, što se toga tiče, pa hajde da vidim i to čudo).
Lol je beta verzija dote, druga klasa, druga liga, ko VW i Dacia, kao Budnesliga i Erdivizija, glupo je porediti. Nego ajde da se izdodajemo i da igramo u partiju
JA POCO DIGRAM LOL, NE IGRAM DOTU VISE, LOL JHEBE, NAJJACA IGRICA NA SVIJET, ODMA NAUCIS, A SVE PRO DO PROA, IMAM MANU EVO TRECI DAN BEZ PRESTANKA BACAM MAGIJE, NEMA RUSA, NEMA NUBOVA, SVE COOOOOOOOOL, JEBES DOTU, SRBIJAAAAAA
Možda bi trebalo da probaš i da jebeš kurcem u pičku, možda ti se i to svidi, nikad se ne zna...