Dota 2

1. nisam stipsa jednostavno ne palim dotu da bih bacio 20 gejmova mirane. desava mi se da odgledam neki game tipa artizi igra vindrendzerku i onda je pickujem i probam njegov build.

2. a counterpicking mi je tek ono govno za publik, ja rikija a ti sladara mislim....

3. Za ozbiljne gejmove rendom je naravno glupost (zapravo, u ozbiljnim gejmovima je cm mod a ne ap). Ali ako hoćeš da se zajebavaš, onda je ok.
    Jebeno bih spalio likove koji instant pikuju jebenog sikera. Kolika pacovština treba da budeš da bi to radio, nije mi jasno.
    Ovo za rejzora ne bih komentarisao. Jedan od najjačih heroja u igrici. Banjo ga pikuje često.

a counterpicking mi je tek ono govno za publik, ja rikija a ti sladara mislim

+143354646
    Kapiram kad fazon igraš finale nekog turnira pa da kauterpikuješ, ali u jebenom pabu... Horor.
    Inače, Cloud9 uzima TI4. Pazite šta sam vam rekao.

4. recenica ja igram samo mid heroje je tipa "ja cu da vadim meso a vi ostali jedite kupus"

pa nisam ja tvoja kucka da ti vardam dok ti fidas padzom

Svako bi htio da dobije gejm a gejm ti najlakše dobija dobar mid heroj kojem trebaju brzo leveli da bi snowballovao.

Normalno, ne mislim ja da ako ti razbiješ mid i imaš 70cs/25d u 10 minutu i 2 solo killa na midu da garantovano dobijaš gejm. Uvijek ima fidera i rendom retarda ali imaš bar dobru podlogu da preokreneš gejm.
    A i kad pogledaš realno instant pick su keriji. Ako su već neki debili pikovali voida, juggera (iako je za mene on viable mid) i rikija (pa čak i on), uzmi nekog late game support mida ili teamfightera. Znači pucka, magnusa, pandu, DP...
    Mid uopšte nije toliko pikovan koliko keri... Valjda zbog toga gejmovi i traju po sat vremena da bi se debela đeca što više divila svojim minute 70. daedalusima

EDIT: Ne računajući, pudge, snipera i invokea ali ako pikuješ prije njih i klikneš mid smanjićeš šansu da ih neko pikuje. A opet i ako ih pikuje, nijesu vrhunski last hitteri prvih par levela tako da im uvijek možeš sjebati farm ako bolje lh od njih i gledati ih kako idu na dual lane u avanturu obaranja rekorda od 25cs do 10. minuta

5. a counterpicking mi je tek ono govno za publik, ja rikija a ti sladara mislim....

Art of counter picking:
    1. Oni su pikovali svih pet heroja i imaju očajan tim > pick silencer/doom/OD
    2. Oni su pikovali svih pet heroja i imaju njaa tim > pick silencer/doom/OD
    3. Oni su pikovali svih pet heroja i imaju dobar tim > pick silencer/doom/OD
    4. Oni još nijesu pikovali svoje heroje > instalock chen mid! SURPRISE MOTHAFUCKA!

6. Bogaoca smoriše zdumom.

7. Koji pub pick Dk-a. Void, Sven, Trol, Jugg i SKywrath. A najjace je sto dobijaju :D

8. ja igram mid heroje pa nema poente da igram neke kerije ili supportove, kad ne mogu mid idem u sumu

kako je ovo iritantno. igrao sam par puta sa takvim likovima... ono, jebe im se ko kog heroja ima, oni uvek uzmu mid. i uvek igraju svakog heroja kao da je keri, makar bila i wispa
    bas smo ja i ortak igrali par partija sa jednim iz te fele. i kad smo ga izprozivali zbog toga, kad je dosla jos jedna partija gde je stvarno bilo nelogicno da on uzme mid, decko otiso i celu partiju farmao u sumi. a ovamo na lajnu ostajem sam protiv dva heroja od kojih jedva uzmem kripa i ne mogu da mrdnem od kule, a ni tu nisam siguran... al njega boli kurac.

a nikad ne igram ap. mnogo zanimljivije mi je rd, sd ili ar.
    mada kod randoma moze da se desi situacija (kao sto se desila) da u jednom timu (mom) budu lina, queen of pain, pugna, morf i rubik valjda, a u drugom soul keeper, banshee, lifestealer cini mi se, mortred, i jos jedan zajeban, ne mogu da se setim. i sto je najjace, dobili smo tu partiju, u sustini jer su ovi protivnici bili jako losi

9. Gejm ne dobija ni keri ni suport nego mid i offlane (doduše na drugačije načine)
    Mid je tu da snowballuje u prelazu iz early u mid i ubije (ili bar pomogne u zavisnosti od heroja) protivnika. Offlane je tu da zadrži lejn uglavnom protiv trojice i da gleda da u međuvremenu ne umre. Ako njih dvojica fejlaju jedino ti ostane da držiš highground i nadaš se da će se od 20 golda po mega kripu nafarmati hard keri...

Ako neko misli da više skila treba da se svakih 7-8 minuta stave wardovi kod ancienta na radiant i na cliff kod donjeg runespota (jer naravno, wardovi kod secret shopa, pa u džungli, pa onda u fogovanim mjestima na mapi kao što su ona desna drva na dire kod mida i sl. su skroz beskorisni), kupi i apgrejduje kurir, odnosno skupi 70 lasthitova u 10 minuta dok te čuvaju dvojica protiv jednog jebenog lika, nego da skupiš takav CS na midu ili zadržiš lane protiv trojice i pritom uspiješ da izvučeš buts i mekansm, taj ima nekih mentalnih smetnji.

10. Ималко неки хук да трејда?

11. ako treba da budem ogranicen tipa ja igram samo mid onda cu bar da se ogranicim na jednog heroja- axe ili aksa. cale. don. krcac. jebe mame.

fali oflane? biram aksa. jungle, safe, 3 lane, solo of, bilo sta da treba odlican pick.

jel moze neko da te counter pick? moze kurac. prva i ult idu i kroz bkb, nema spasa, nema leka krcam rano mid i late game, sto duze traje vise cu da te ojebem, blink prva i blade mail i pozz. dodaj uz to srce i ac tankam tebe, 3 kule i fontanu ako treba :D

2 stita i odem izmedju 2 kule, oprosti se od sejf lejna, cim ti padne ta kula otisao sam na sledecu...

itemi? ma moze sta hoces.

zelena patika za pocetak uvek odlicna, a dalji razvoj pa u 3 game promenim 3 builda i svaki krca. ni u jednom nije bkb, to je za pickice.

mozes ti da ga counterujes tipa od ili am ali jednostavno ne stizes, disejblujes 3 lika sa prvom i ne samo da ih odvucem vec istankam dmg a i bogami ojebem ih lepo sa blade i trecom

12. faishfoashi faoifhaoishf aisfha suhf daushf uahf hadusfh aufhusdahfu hafuah fua, fashf aii hiafh ia. Aafihaf iajfai jfaijf a, afjai fjaisjf ak ksighpg'hd. Mifjaifjaisf sgjiasghigadgh adighaisga. Ha hahah ha, soasgoj ogjdasgi qrwra, asdfa. -.- sagfhia ghdsg dsi. U dgsgf asko!

13. Kaunteruje ga bilo koji heroj koji može za kratko vrijeme da nanese mnogo damage iz malo instanci (ako ga isprati stun) i heroji koji ne moraju da se biju direktno na šake (npr. bristle)... Eo padoše mi na pamet nekoliko sad... Ursa, mortred, Skywrath, lina, nyx i glavni counter mirana (mene je danas jedna zajebavala kad sam tako bekdorovao... 5 sekundi stuna i kotl će te ubiti iz autoattacka ako treba). E da, zaboravio sam i duma...

U early gameu je jak ali lejt je go kurac. Probaj bilo kojeg kerija da zovneš na duel ako je iole nafarman popušićeš mu kurac pa sve i da spin radi duplo više damage no što je slučaj. Jebi ga, to nije mnogo u lejtu čak ni za suporta sa aganimom npr.... Korisniji je i onaj levijatanov aktivni aoe ako ćemo realno jer ima i debuff za -damage.

EDIT: isto to mogu reći i za rikija... Kupim diffusal, kad god bače dust na mene uklonim ga sa njim i pobijem ih sve onda jednog po jednog ili za snajpera... Imam veći range od kule, samo stojim i bijem kulu i dobijam tako gejm...
    Da je singl plejer igra to bi bilo više nego OP ali protiv igrača koji imaju išta u lobanji osim očnih jabučica i jezika, očekuj par gankova iz kojih se ne možeš izvući

EDIT2: Banjo, najjači igrač u CG sig

14. @Klanad
    Daj bre,nema u doti da taj i taj dobijaju gejm,mora sva petorica da igrate kako treba da bi dobili.Sto puta sam imo gejmove gde nas 4 deljemo i peti se raspada i izgubimo.

15. juce igrao game, ja axe, doom, silencer, viver i invo protiv

bristla, thinkera, juga pugne i nmg se setim petog nije ni bitno. u glavnom thinker 900 hp posle sat vremena igre a moj ulti krca 650 hp... silencer je bio nob, imao force stuff i braon patiku na kraju.

riki i snajper su heroji za nubove, moji ortaci koji tek pocinju da igraju uglavnom biraju njih i kentaura

16. Ima Clannad pravo donekle, bar sto se tice low lvl pubova, tj ono sto mi igramo. Hard suporti se tu ne isplate, jer da bi uradio nesto treba ti saradnja, a dogovori se nesto sa ruskim pudgeom i kunkom. Ako nemas 5 stack, nista ispod semi kerija ili farming suporta sa zajebanim ultijem nema smisla. Pro gejmovi/6k pubovi su drugo, tamo suporti iznose early game jer niko nece da te pusti da farmas 40 min. Ovo sto mi igramo se svodi na to ko zna kolko tolko da farma ili da ko ce prvi da nadje nekog slepca da se nafida. Neko osnovno dogovaranje vidim jednom u 10 gejmova, ako me prosere.

17. Ja nešto mislim da će Titan ove godine da dogura dosta. Neće da osvoje, al' ostaviće trag. YamateH ga cepa k'o u stare dane.

18. šta ti znaš, šta ti znaš...

19. @janpi

bio sam u timu na poziciji mid, u kecu sam uvek to igrao tako da sam nastavio praksu i u dvojci. to sto si ti napisao je tipican primer lika koji kuka jer igra supporta i gubi partiju zbog mida ili kerija/oflejnera recimo jer je boze moj on odradio svoj posao, malo harras na lejnu, pa malo pull, pa unapredis kurira lagano, wardove i etogac, sad nek oni dobiju partiju. kao prvo, ja kad idem na mid u vecini slucajeva sam nosim partiju kasnije, drugo mid je teze igrati nego mrtvog suporta, na tebi je veca odgvornost jednostavno je teze dobro odigrati mid nego suportovati lejn 10 minuta jer ti vecinu vremena pulujes i stakujes eventualno ubijas na lejnu, a ako si pametan i smoke gankujes mid recimo ili oflejn ako treba pomoc. trece kad igram sam i kad mi ne uzmu wardove, jednostavno ih kupim sam, necu da se neki kao ti izdrkava na mene jer on mora igrati suporta, 150 golda na svakih 6 minuta je malo, tako da ne zavisim toliko od toga da li ce se neko setiti da ih uzme.

20. Arei kida kako igra, ne zalim se sto pika mid jer jebe. Zalim se na ruse, a rendom radim samo kao prvi ili drugi pik, ako smo vec pikali par heroja necu rendom pa da dobijemo tipa 4 kerija ili 2 mida.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.