Prijava

Smak, dok je pevao Aranđelović.

И опет ће тема да оде у ''моји омиљени бендови''.

Како је постало популарно овде пљувати по ''каснијим радовима Рибље Чорбе''. А у последње време и по Џинџеру, јер је јелте, Рајко покојни Којић трве квлт.

Никако се не слажем са тобом. Баш сам става да је Џинџер жестоко потцењен. А каснији радови нису лоши у односу на неке друге бендове, али су лоши у односу на прве албуме. Мада и ту се нађе понека квлт песма.

Reme koja ti je čisto muzički najbolja stvar od Čorbe?

Машиш поенту. Било који од ових бендова гледам као спој музике и текста, никако само једно, осим ако се ради о инструменталима. Песма није добра ако је текст лош, а музика добра, нити је добра песма, ако је текст добар, а музика лоша. Мора и једно и друго да буде приближног квалитета, и да паше једно уз друго. Фузија. Не ради се само о претешким деоницама и техници него о том споју.
Елем, далеко од тога да је музика слаба. Јако је добра Чорбина музика. А глупо ми је да ти причам која је музички најбоља песма Чорбе, кад у том случају могу да их издвојим 20, и углавном су са почетака каријере.

Može li neko da mi kaže, evo npr menijesamodosadno jer samo kritikuje ništa nije rekao u vezi sa temom, po čemu je neka muzika bolja od druge? Po kom kriterijumu vrednujete?

Како је постало популарно овде пљувати по ''каснијим радовима Рибље Чорбе'

Uporedi Anđela i Rokenrol za kućni savet pa razmisli opet.

Smak, I jedan, meni među omiljenima bend, S Vremena na vreme!
Edit: EKV ja volim, nije neki kvalitet.

Može li neko da mi kaže, evo npr menijesamodosadno jer samo kritikuje ništa nije rekao u vezi sa temom, po čemu je neka muzika bolja od druge? Po kom kriterijumu vrednujete?

По сопственом укусу. Текст + музика. Колико музика паше уз написан текст, шта буди у теби, затим глас певача, квалитет инструменталиста и остало.

Шоми

ЕКВ.

Loš trol.

Muzički najbolji Smak. Leb i sol im je bio blizu. Tekstualno Zabranjeno pušenje, Neletovi tekstovi, sledeći koji su tu je Riblja čorba.

Реме, човек је питао за музику, пише и у наслову. Ђорђе, ја не познајем ни основне појмове кад је у питању музика, али сам се зато оградио и нисам превише кењао. Нек се изјашњавају људи који знају материју.

http://www.youtube.com/watch?v=TesdVZePtDQ

Evo , kapiram da skoro svi misle da su treš i lejm. Ali po mom mišljenju , oni su epski.

Ремац, готивим ја Пушење, можда чак и више од Азре, али... Азра је прва кад је текст у питању.

Zar za Zabranjeno nije samo Sejo pisao??? Kad preslušaš poslijeratne albume Zabranjenog više mi leže oni sarajevskog iako su mi malo teheranski. Inače da li je ko slušao Elvisa J. Kurtovića? Tekstovi ludilo, a muzika plagijati svjetskih hitova tako da mora da valja. :D

Овако, када се дисутује о оваквим стварима, ја једноставно не могу да будем објективан и увек ћу рећи да је Чорба најбољи рок бенд који је постојао на овим просторима, јер их буквално слушам од треће године. Сад да ме неко пита за неку жљ њихову песму, вероватно ћу знати стихове те песме уназад. Једноставно сам одрастао уз ту групу и деосу мог живота. Одмах иза њих су ми Парни Ваљак, Кербер и ЕКВ.

Не знам да ли сте чули ову Чорбину песму из прошлог албума, али ако нисте послушајте сад, па онда реците да ли Чорба више не јебе текстовима као некад.

http://www.youtube.com/watch?v=TC5GmYS1h_A

Iz Bosne sam pa mi zato više leži ZP nego Azra. Daleko od toga da je Azra loša.

Subjektivno? Smak.
Objektivno? Smak.

DjordjeSr, pisao je Sejo dosta tekstova za ZP, ali pisao je i Nele, neke pjesmu su i zajedno pisali. Onaj album koji je izašao 1996 je kompletan napisao Nele, taj album mi je ubjedljivo prvi što se tiče tekstova, kompletan.

Овако, када се дисутује о оваквим стварима, ја једноставно не могу да будем објективан и увек ћу рећи да је Чорба најбољи рок бенд који је постојао на овим просторима, јер их буквално слушам од треће године. Сад да ме неко пита за неку жљ њихову песму, вероватно ћу знати стихове те песме уназад.

Ja isti trip imam sa Bajagom, ali sam vremenom skapirao da čovek ne zna da peva, da ovi njegovi ne znaju da sviraju, da im tekstovi često nemaju smisla, i dalje mislim da je jedan od naših najboljih muzičara. Ne znam kako i zašto, ali jeste.

Ако је акценат на оригиналности онда ја могу да издвојим само ЈУ Групу, Смак и Партибрејкерсе.

Има још добрих, али сви су ми некако ''балкан рок''.

О Смаку је све речено. ад кажем Ју група, првенствено мислим на албуме Ју група, Како то да сваки дан, Ју злато, Међу звездама.

За сваку озбиљну даљу дискусију, ставите слушке и преслушајте ове албуме од прве до последње ноте без паузе, па онда још једаред.

http://1.bp.blogspot.com/_ZiCRNdnG3h4/RdDESZjdR5I/AAAAAAAAAA8/C1FVb5q6smM/s320/album.jpg

http://www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2010/11/27/6617870/Medju-zvezdama-1977.jpg

Одмах иза њих су ми Парни Ваљак, Кербер и ЕКВ.

Поштујем те за све што си рекао о Рибљој Чорби али какав ЕКВ јебемубога ?

што се Боре Чорбе тиче , Погледај дом свој Анђеле.

Пјесма је прво била хит дана , затим хит недеље , па хит мјесеца , онда је била прва наша пјесма приказана на МТВу , и поред тога што је испрозивао Амере они су били толико глупи да су тражили да се поново пусти на њиховој националној музичкој телевизији и тамо је била на врху свих топ листи. А сви знамо каква је конкуренција била у то вријеме. Онда је била Хит године , затим и деценије. Сад је званично најбоља пјесма свих времена на овим просторима и то је истина !

А БД може да задаје домаће задатке групи СМАК.