Prijava

To si vjerovatno izjavio zato što mrziš sve što i najmanje miriše na hipsteraj.

Прво, не могу да ''мрзим'' неку врсту музике. Могу да је волим, мање или више, или не волим.

Не ''мрзим'' све што вуче на хипстерај, јер слушам и музику која се може назвати пре-хипстерском, а то је енглески инди из '80. Бар оно што мислим да ваља.

Ali tu se bar nešto svira, koriste se pravi instrumenti, ima neke originalnosti i kreativnosti, a nije sve sintisajzer, elektronika i auto-tune, kao u slučaju npr. Keshe i Black Eyed Peas-a. Nije to neki iskorak u kvalitetu muzike, ali jeste iskorak u muzičkom ukusu masa kojima je dosadilo stalni tuc-tuc i "pjevanje" uz pomoć auto-tune-a.

Овде се слажем што се тиче светске сцене, код нас, колко сам приметио, тек улази у моду то са аутотјуном и срањима.

Не знам, прест'о сам одавно да пратим те мега гига сега хитове. Кад чујем нешто ново, онда ми се већином не свиђа. Могу само пар добрих песама, снимљених у последњих пар година, да набројим. За онај Заз први пут чујем. Малопре овде Јовичић поменуо, касније видех да је и Костић у оној својој "Сећу пего" теми рек'о како се песма шири к'о зараза (нешто слично). Баш сам је послуш'о и ако је то сад једна од најбољих песама тренутно, онда се бојим да се квалитет не враћа у мејнстрим.

Што се домаће сцене тиче, понекад налетим на онај Јелен топ 10 и ту зна бити готивних ствари. Ова нова од САРС-а на пример је једна јако добра песма. Само је питање колико је код нас било шта мејнстрим што се не врти на Пинку. -.-

Од страних, једна од бољих песама у последњих пар година је "Ај нид а долар". Тренутно не могу да се сетим ничег новијег. :Д