Prijava

Not my area of expertise. Ne želim da se dalje bavim Tomi-bojem.

Naravno, mrtav i prevaziđen Toma te ne bi mogao preobratiti. Ali ne smeš dozvoliti da tvoji duhovni vidici budu skučeni. Kad imaš mišljenje o nekoj ličnosti ili ideji, lepo je da formiraš što kompletnije mišljenje, jer vađenje stvari iz konteksta često doprinosi iskrivljenosti i zamućenosti pogleda. Toplo ti preporučujem njegovu etiku vrline (ne da bih rekao: Toma je u pravu, ura, pobedijo!, već zato što bi proučavanjem toga proširio obim i dubinu svojih teoretskih razmatranja o etici). Naravno, preporučujem ti i Džojsa, a pogotovo Umberta Eka, čiji izvrsni ogled o estetici Tome Akvinskog pruža uvid u i pojašnjenja o problemima srenjovekovne estetike. Pa kad se negde na forumu pokrene tema kao recimo "Čovek: sebično govedo ili milosrdni stvor?", onda ćeš moći da napišeš: "Ne, čovek je sebično govedo, jer to je Darvin rekao, borba za opstanak, i Dokins je to posle potvrdio, a ne kao što je lažno i glupavo tvdio nekakav tamo Toma Akvinski..." I onda Darvinovim i Dokinsovim argumentima opovrgneš te teološke baljezgarije, a naravno, moraš znati šta opovrgavaš da bi to mogao da opovrgneš. I isto ako neko slučajno otvori temu o estetici i prirodi estetskog, a ti kažeš: "Estetsko čulo čoveka se razvilo u borbi za opstanak, i služi da čovek razlikuje opasne stvari od prijatnih, tako da je prijatno proglasio za lepo, a neprijatno za ružno, jer tako je rekao Dokins, a ne neki tamo crkvenjaci što tvrde..." I onda, po istom ključu, Okamovom britvom (zaboraviš da je Okam bio teolog), obriješ svetog Tomu i slične reakcionarne elemente.

Jao, nemoj samo Dokinsa... pa on je religiozni fanatik Darvinizma! Teorije, koja je daleko od dokazane.

iskenjam se i ispovrcam po Kuranu

Kontroliše li ko širenje verske mržnje na ovom sajtu?

Kontroliše li ko širenje verske mržnje na ovom sajtu?

Da. Ja. I nemoj da izvlacis iz konteksta. Tretiram ih sve sve podjednako, i to ne mrznjom, vec kroz bezuslovnu ljubav, prema mojoj braci i sestrama kojima su umovi otrovani.

Ne zanima mene kako ih ti tretiraš nego kako pišeš. To zadrži za sebe a nas kojima su umovi zatrovani islamom pusti na miru.

i to ne mrznjom, vec kroz bezuslovnu ljubav, prema mojoj braci i sestrama kojima su umovi otrovani.

Verujem da se neki srednjevekovni inkvizitor takođe vodio ovom parolom.

Ne. Moja je duznost da vas skrenem na put pravednika, bas kao sto bi i tebi kao Muslimanu trebala da bude. Jebes pasivne ideologije.
A ako si ti Musliman, ja sam Mula Omar :)

Che-Vua pod hitno banovati, ali na na osnovu ove izjave:

pa on je religiozni fanatik Darvinizma! Teorije, koja je daleko od dokazane.

Razlozi: neobrazovanost i zločin protiv zdravog razuma. Znaš koja teorija nije dokazana? Gravitacija. Naučnici imaju više pojma i dokaza kako funkcioniše evolucija, nego gravitacija.

што си само убацио Куран у цитат? И није он нигде реко да мрзи иког само да кења и повраћа по томе

Jeste. Isto kao sto su imali dokaz da je Pluton planeta, a ne pas Mikija Mausa.
Daaaj.

Che, moraću te banovati zbog mržnje prema knjigama...

A Dokins je prica za sebe. Picketina, mene je kao anti-teistu sramota sto moram da se svrstavam u isti kos sa njime. Ulazi u argumente iskljucivo sa retardima.
Hicens je za njega bio Bog i batina, (izvinjavam se na poredjenju).

Nemo' Bruce, dece ti!

Zašto bre ljudi ne čitate etablirane autore kao što je Rolingova ili Isidora Bjelica? Što se zamarate tim glupostima kad u njima nema ni slika...

Knjige gledim, grozne suze ronim...

Jeste. Isto kao sto su imali dokaz da je Pluton planeta, a ne pas Mikija Mausa.
Daaaj.

Ne mogu da shvatim ljude poput tebe. Znam, apsolutno sam siguran, da u životu nikad nisi ništa pročitao na temu evolucije. Imaš neku bledu iskrivljenu predstavu koju si pokupio iz svoje okoline šta je Darvinova evolucija, a opet si spreman da tako tvrdoglavo kažeš kako je netačna i "nedokazana". Na osnovu čega to tvrdiš? Plus, mogu da se kladim da za lamarkijanizam misliš da je darvinizam.

Znam, apsolutno sam siguran, da u životu nikad nisi ništa pročitao na temu evolucije.

Ovo zvuci kao izlaganje pravog vernika.

Imaš neku bledu iskrivljenu predstavu koju si pokupio iz svoje okoline šta je Darvinova evolucija, a opet si spreman da tako tvrdoglavo kažeš kako je netačna i "nedokazana".

Naprotiv. Samo ostavljam mogucnost da je netacna. Jebi ga, iz iste je skole koja je vec toliko puta dokazana kao netacna. Ako slepo pocnes da verujes u Darvinovu teoriju, ili da je Zemlja okrugla, i sam postajes religiozan u neku ruku, zar ne?

EDIT: Izvinjavam se na poslednjem postu, pisan je dok je tema bila zakljucavana. Posto Branislav nema mogucnost da da repliku, zelim mu sve najbolje u buducnosti.

Zbog velikog interesovanja članova sajta, tema se ponovo vraća u aktivne. Moderatorski tim Vam svima želi dobru zabavu i granicama međusobnog poštovanja i tolerancije.

Alah se pobrinuo za nesretnog Vlasinarba. Piši iz Džeheneta.

Нема смисла да банујете овако властислава90. Не би остало пола сајта кад би се бановали људи зато што мисле да је нека вера кретенска или су атеисти идиоти и г17 су лопови, издајници и лажови, а Роми слабо познају српски.