Prijava

Jedna od mnogih mogućnosti za poboljšanje pisanja, čitanja i broja posetilaca leži upravo u postojanju dela sajta koji se menja da ugodi korisnicima. Ako bi koncept bio usvojen, te sajt krenuo da se polako razvija i u ovom pravcu, dobro bi bilo početi od neke od ovih stavki:

- Uvođenje programski ili poluprogramski organizovanog takmičenja koje bi se automatski ili poluautomatski(uz deo posla odrađen od moderatora) periodično ponavljalo u opcije sajta. Mogućnost ocenjivanja učesnika bila bi cenzurisana stažom i brojem definicija, a učešće bi moglo da bude podeljeno u kategorije. Turnir bi trajao relativno kratko i održavao se automatski na svakih nedelju, deset, petnaest ili mesec dana, u zavisnosti od mnogo faktora, poput interesovanja autora i poteškoća u izradi tehničkog dela. Podrazumevao bi nagradu u vidu od jedne do tri odabrane definicije za pobednikaodnosno pobednike(možda i po njegovom izboru) i/ili besplatan period ktitora.

- Uvođenje kladionice na pomenuto takmičenje, ne kao posebne opcije, nego pod istu stavku. Davanje mogućnosti autorima da sastave tiket i prate turnir. Kladionica bi takođe podrazumevala nagradu.

- Takođe, osim dela sajta koji je nepromenljiv i drži korisnike na okupu, trebalo bi da postoji, na dizajnerskom planu, deo sajta koji naviše pada u oči novim korisnicima i koji se menja po uzoru na trenutna društvena dešavanja i tako bi novim korisnicima odavao utisak da je sajt uvek svež, da se na njemu radi i da ne zastareva.
Ovde stvarno pričam o sitnicama. Dakle, logo bi mogao da se menja kada je nova godina, svetski dan humora ili bilo šta što bi se moglo humoristično i slikovito predstaviti, a da je u skladu sa poentom sajta. Povremeno ispisati neku poruku za posetioce, dati mišljenje o nečemu o čemu se tih dana mnogo priča, takve stvari.

Sad, ovo su samo grubo objašnjene ideje i u slučaju da dođu do realizacije, mogu da dam još mnoge sugestije po potrebi.

Јес', аутоматизам ће вам уписиват мечеве и то што спаваате до 4 па не постављате дефке :)

Ово ми се свиџа... Мада ће као и многи добри предлози да прође незапажено, јер ће доста њих да нађе неку ману, блаблабла.... У сваком случају, ја сам ЗА!

očekujem negativan odnos moderatora zato što se oni nijesu prvi sjetili ovoga.

чекај, ако сам добро схватила, мислиш да турнири и кладионице буду аутоматизовани?
није то лако, јер нисмо сви увијек исто доступни/слободни и расположени за организацију.

а и иначе, као што видиш, учестали смо са такмичењима, и тако ће се, мање или више, и наставити.
кладионица је била новина у овом ултимајт фајту, али не видим зашто не би опстала и даље.

што се дизајна тиче - каизен одлучује. мени се свиђа идеја, а тај лого се и мијењао прије, по потреби, али одавно - ништа, баш.

Јес', аутоматизам ће вам уписиват мечеве и то што спаваате до 4 па не постављате дефке :)

Dobro, Smare, nađe se i za takve rešenje. Gubitak meča i zabrana učestvovanja tri meseca, pa se to prečisti brzo.

Ti mu reci, napisao si defku dva sata posle početka meča lolo

A što se tiče predloga, mislim da je kaizena smorilo konstantno menjanje i optimizovanje sajta. Poneka stnica se odradi i to je to. Proći će još neko vreme dok ne izbaci novu verziju, ako je uopšte i izbaci. Ova je sasvim okej.

Брате, мени је то све некако геј, европејски. Који курац да се "модернизује", кад људи неће да читају дефке, те неће. Онај ко чита и пише дефке, он ће да прати, а остали се лепе на љаљанске постере.

Ма сад му и ти јеба мајку, свакоме се деси да касни, не треба му забрањиват учешће :)

То, елече :Д

нисам се добро изразила, дакле: не аутоматизам. аутоматизам не може да провали баш какво је стање на сајту, јесу ли аутори презасићени разним такмичењима, а да не помињем масу других ствари.
зато модератори треба да организују, да се не би префорсирало и да би се стално уводиле какве-такве новине и у та такмичења.

е да, и људи смо: аутомат те одстрани из текме, а модератор уважи разлоге кашњења и непојављивања. добро рекоше горе.

добро рекоше горе.

Како цијени колегу, прича о њему ка да је он пе-шестина :)

шта ти значи то пе-шестина, смаре? :)

петоро - шесторо :)
Отприлике треба пе'-шестина да се напише :)

Istina je da kladionice i turniri mogu i preko foruma da idu, ali bi preko ovog poduhvata (sa kojim se i Kaizen složio jednom prilikom) bio dosta rasterećen, kao i moderatori, na kojima bi bilo manje posla. Takođe, automatizacija turnira otvara brojne mogućnosti poput autormatskog uparivanja i postavljanja termina, u sekund tačnog preseka glasova, kontrole fer pleja i cenzure glasanja. U vezi s tim, kladionica bi bila ogromna inovacija, jer bi otvorila čitav nov koncept igre i nov razlog da ljudi dolaze.

Što se tiče dizajna, na tome mora da se radi više, tu nema elemenata za raspravu uopšte.
Ako je sajt stalno isti, odaje utisak da se ništa ne radi sa njim, da ne napreduje, pa ljudima postane dosadno jer ubrzo zavlada mišljenje da je zastareo.
Moje mišljenje je da bi čak i ona drastična promena sa novom verzijom sajta od pre nekoliko meseci prošla super, samo da je odabrao da osnovna boja sajta i dalje bude ista.

EDIT: Lupio sam da za zabranu učešća, može i drugačije da se reši.
Što se tiče moje definicije, rok za objavu u poslednjem takmičenju bio je bilo kad od subotnjeg i nedeljnog podneva.

Da li ti pada na pamet da neki od nas ne žele da se sajt menja?

периодично мијењање дизајна, бар у детаљима (нпр. каизен нас је мог'о испоштовати бар за 1. април, како је и обећао :р) свакако треба. ту си у праву.

али ово за аутоматизацију... не. увијек сам за људски фактор, због многобројних разлога, неки су и већ наведени, а сматрам да су довољни и само они.

Dobro je da smo se složili da čiči na logou nabacimo kapu za novu godinu :)
Nisam ja obavezno za potpunu automatizaciju već više za neki tool u okviru sajta dostupan modovima na korišćenje, a za organizovanje ovakvih fešti. Nešto što bi fizikalisalo, dok su na modovima samo ključne odluke. Takav program bi olakšao i eventualno uvođenje komisije, što je inače malo teže za izradu, ali predstavlja još savršeniju verziju pomenute cenzure glasanja.
Lično vidim potencijal baš u ustaljivanju mogućnosti takmičenja i klađenja(ali i turniri i kladionice u ovoj priči zahtevaju da se vremenom menjaju) i stvaranje kod autora navike da, čak i kad nemaju ideju o tome šta bi pisali, mogu da se takmiče u nečem što zahteva promišljanje i analizu.

Što se tiče izgleda sajta, tu bih odlazio i dalje od samog logoa. Mini igre, kičasti ukrasi na forumu i slično igranje atmosferom na sajtu su takođe dobrodošli.