Vukajlija Ol Star fudbal

1. Da krenemo ovako: prva postava heroja je dosta bolja od nas. Posle prve ''trećine'' im je otišlo par igrača, od kojih bi istakao dva veoma brza krila. Ne vidim na koji način bi mogli da se ravnopravno borimo sa njima, što uostalom nije bitno jer su viši rang od nas.

Prva dva problema koje bih istakao su: neuigranost i nedostatak kondicije. Stvari će izgledati mnogo drugačije kada to sredimo, i tu nema mnogo šta da se priča.

Istina da smo mi svi generalno loši fudbaleri. Ali najveći problem je u ''treneru''. Čovek veze s fudbalom nema. Njegovi saveti su bili: igramo iz dva dodira, lopta ne ide nazad, lopta se ne vraća golmanu. I to je to. Jebote, pa ti nam organizuješ igru, kako možeš samo to da kažeš?! Ne vraćanje nazad lopte je glup savet jer često su jedini slobodni igrači ti nazad. Igra iz dva dodira je opet problem, jer nemaš kome da baciš. Čovek nije ništa reko o tome kako da igramo i slično... Zatim leteće izmene. Ladno je zvao mene da izađem iz igre u trenutku kad se odvijala akcija po mojoj strani na 2 metra od mene. I ne samo mene, to je radio stalno sa izmenama. Par puta nije rekao ovima koji ulaze na koju poziciju da idu. Stavljao je ljude tamo gde ne mogu da igraju itd.

Moramo da držimo svoju poziciju, i da vrlo malo odstupamo od nje, inače se pogube konci u igri, koji su ionako tanki. Dokaz za to je kraj prvog dela kad smo primili 4 gola.
    Potrebno je brzo oslobađanje od lopte, posebno kad igraju visok presing, ali to nije moguće kad nema slobodnih igrača. Dakle, najmanje jedan igrač uvek mora da priđe relativno blizu igraču sa loptom, i centralni vezni (ubr. nadam se da ćemo igrati sa tri centralna vezna) moraju konstanto da budu slobodni i da se otrvaraju za loptu. Dalje bi se akcija odvijala loptom u prostor za krila ili napadača, ili dupli pas sa napadačem, a ako se ne stvori takva situacija, onda kruženjem lopte i pomeranje cele ekipe unapred. Takođe cela ekipa treba da se delom približava lopti u fazi napada, ali da i dalje drži formaciju.
    Odbrana je manji problem i mrzi me sad da kenjam o njoj, a verujem da sam i tebe čitaoče smorijo :)

Sad analiza igre... Ništa posebno. Raspala se igra kad su ljudi prestali da drže poziciju. Nismo imali ideju za napad. Bilo je par (možda 3-4) potencijalno dobrih akcija, i to onda kada se radilo po principu koji sam gore naveo. Ona dva klinca iz Stojnika su užasno loša. David kao da je prvi put igrao lolo. Napdač iz metalca je jedini nešto znao. Enemi bi dobro igrao samo kad bi naučio pravilno da se kreće što u odbrani što u napadu. Rakocije dobro šutira penal (pretpostavljam da inače ima dobar šut). Arlovski nije dobijao upotrebljive lopte da pokaže svoju brzinu (valjda je ima, čuo sam tako al smo samo par puta igrali). Agi je uglavnom imao ideju šta će sa loptom, fejs je posebno na (njegovom) početku dobro igrao, munja je bio dobar bek, bvdlga je dosta trčao ali nije bio dobar kao protiv guberevca, gonzo mora da postane malo agilniji i skočniji, ja sam kao bek dobro zatvarao njihovo krilo, ali sam bio nepokretan u napadu.

Molim makar jedan odgovor na moju analizu da ne ispadne da sam za džabe kucao.

2. Malo pretenciozno, ali ipak ok. +

3. Ниси нормалан. лололо

4. Додао бих на све и атмосферу која се константно ствара у тиму ко год да игра, а у многоме подсећа на ону код ФК Губитника. То ме баш баш смара и нервира.

5. Nadimak u svemu mogu da se složim sa tvojom analizom. Mi jednostavno nismo imali nikakav koncept, a sa druge strane dobar deo nas i nisu fudbaleri da bismo mogli da igramo protiv ovih likova iz Heroja jer što reče Arlovski to su sve ljudi koji od malih nogu treniraju fudbal.
    Nama bi pre svega bili potrebni treninzi da se malo uigramo i napravimo nekakav koncept igre u smislu toga ko će koju poziciju držati jer smo juče ličili na ljude skupljene po ulici (što zapravo i jesmo). Ne mogu da komentarišem kako je ko igrao jer nisam imao vremena da to vidim pošto su me mnogo bušili lololo Jedino mogu za sebe da kažem na konto agilnosti i skočnosti. Od toga juče nije moglo ništa da bude jer u običnim patikama po onom vlažnom terenu nisam mogao normalno da se krećem zbog proklizavanja. Ruku na srce teško da bi i kopačke nešto tu promenile jer pre svega nikada nisam branio na velikom fudbali i prosto treba vremena da uđem u sve cake kada je golman u pitanju.

6. Ma ljudi, sta vam je, ja sam pricao o ovome i kada je pocela prica o nasem klubu. Momci koji treniraju, ili su trenirali fudbal u NEKOM periodu svog zivota, drugacije shvataju, i gledaju na stvari na terenu. Drugacije se krecu i postavljaju. To je krucijalno! Ja krecem od sebe prvo. Mogu da trcim kao konj, u treningu sam, ali sam posle 15 min izgubio snagu,nisam mogao da disem, jer se ne postuju pozicije i nema kretnje bez lopte, otvaranja, itd. A to tesko sada da moze da se nauci, moze malo da se objasni nekome i da mu se priblizi, ali to ili kapiras, ili ne kapiras. Ne moze levi bek da ode gore, i da trci za igracem, ne moze centralni vezni da ode skroz levo kada su i bek i krilo tamo, i da ostavi zadnjeg veznog u sredini samog, da ga trojica jebu kao vola, setajuci ga levo-desno.Stoper mora da zna kada da izleti, kada da ispuca, bek kada da mu pridje, a kada da ode...Svako od nas moze da izdrzi sigurno 45 minuta da igra, kada bi znao kako pravilno da se krece, da ne gubi snagu za dzabe,itd...Ali velika vecina nas to ne zna... Druga stvar, ono sto sam pricao ranije, uz svo postovanje Gonza,Vajta pa i nadimka koji je branio proslu tekmu-za veliki fudbal, ako nemas golmana, nemas nista. Niti ja krivim Gonza, covek je dao sve od sebe, ali bi pravi golman, koji je trenirao godinu dana fudbala, koji ima osecaj kada da izleti, koji zna da skrati ugao, moze da ispuca preko pola itd, doneo mnogo bolji rezultat ekipi. Bez uvrede za ove momke, ali tako je. Gol ima 7 metara, dosta ljudi ne zna da se namesti na malom fudbalu, a ne na velikom. Treba imati osecaj za to, jednostavno, znati gde treba da se nalazis. Ja sam rukometni golman, znam tacno gde da se namestim kada mi krilo sutira, kada pivot, a kada bek. Tako i fudbalski isto zna, a ja bih se pogubio na onom golu, sta god da mi sutnu, uslo bi laganini. Jos je Gonzo i bio dobar, kako sam mislio da ce biti. :) Ja volim da igram fudbal, i trudim se i sve, i sto kaze Enemi, ne volim da me pune, pa makar bila najprijateljskija utakmica, ali treba biti realan u nekim stvarima. Veliki fudbal je totalno druga stvar od malog ljudi....Pogledajte sad prvu tekmu na koju naidjete...pogledajte vezni red, kako se pomera levo-desno, ne trce po trojica na jednog. Poslednja linija ih prati, zna se tacno gde koji igrac pomaze. Za vikend sam xy puta video da levi ili desni bek ode skroz na drugu stranu, da stoper ode do sredine, jureci igraca... Ja i dalje zelim da probamo da napravimo klub, ali treba biti realan, dobra vecina nase ekipe nije igrala nista sem malog fudbala, a kamoli trenirala. Ne zelim nikog da omalovazavam, ali recimo, HUgo i ja smo igrali veliki jedan protiv drugog, ja doveo svoju ekipu iz kraja, on svoju...Obe te ekipe bi nas naguzile kao Heroj, jer je 80 posto ekipe nekada treniralo fudbal. Nebitno sto sad imaju 10 kg viska, nisu potrcali 3 meseca, itd, ali znaju ljudi, znaju sta, kako,gde, kada, imaju osecaj...Mislim, u najgorem slucaju, mozemo kad bude lepse vreme, da organizujemo tako nesto. ja mogu da skupim ekipu celu, da igra protiv nas, da vidite o cemu pricam, jer bi takve ekipe uglavnom bile u nasem rangu u kome bismo igrali.

EDIT: Sto se tice pojedinacnog ucinka protiv Heroja...bicu iskren,realan i surov...
    Gonzo-Za prvi put, skroz ok. Kazem opet, ne zna da se postavi i nema osecaj kada treba da izleti(za razliku od nemamnadimka), ali daleko od toga da je bio ocajan. Korektno stvarno za prvi put.
    Nadimak-Takodje ne zna da se postavi na beku, i dosta ispada. Sigurnije pas. Digni glavu, pogledaj ko je otvoren, odmeri, nemoj samo nabiti loptu.
    David-Pogubio se. Jos na malom fudbalu se videla njegova zelja za sevom, sto ovde ne prolazi. 2,3 dodira vise uvek, umesto na prvu, a za njega mislim da ima osecaj u nogama, samo sto ga ne koristi dobro. Bez kondicije.
    Zoki-Trci, ali kao muva bez glave. Kad bi ostao na svojoj poziciji, i postovao istu, bilo bi ok. Ovako, po meni, ostavlja prazan prostor protivniku, greske ispravlja pogibeljnim startovima, sto je osetio dobrano onaj momak iz Heroja. Ali ako uspe da se iskontrolise, moze da odradi solidan posao. Protiv Heroja, sve gore navedeno je odradio, tako da po meni lose.
    Agi-Neprimetan mi je bio. Ima dobru kontrolu lopte, i ne koristi dovoljno to. Treba mu naci pravu poziciju, da ne cunja od spica do centralnog, vec da se privikne na jednu, i da nju odradi najbolje sto ume. A to je vezni. I mnogo vise da se otvara.
    Enjemi-Greska sto je stavljen u napad,i iz tog razloga nije toliko doprineo ekipi koliko moze.,jer po meni, moze da igra ili beka, ili zadnjeg veznog.Da mu se objasni koji je njegov prostor, dokle da ide, da se oslobadja sto pre lopte, bez driblanja. Bukvalno da ne prelazi polovinu. Pre bek, nego zadnji vezni.
    Fejs-Najbolji u ovoj utakmici. Treba da iskontrolise pas i digne glavu, Moze zadnjeg veznog ili veznog, vraca se, zna da uzme loptu i zna da je preda.
    Rakocije-Mora veci presing kao spic da pravi, i da saradjuje sa drugim spicem i vezom. Nedovoljno pomaganja odbrani,i brze oslobadjanje lopte. Kretnja ok.
    Arlovski-Ne koristi dovoljno ono sto ima. Previse solaze i driblanja. Prodjes jednog, i umesto da bacis i odes u prostor kako bi je opet dobio, kreces u dribling i gubis loptu. Pre bi mi igrao ofanzivnog veznog, ili krilo, nikako spica, jer brzinom i driblingom, ako ne srlja, moze dosta dobrog da uradi u napadu.
    bvdlga-Ocajno izdanje. 2 dobra pasa, dosta izgubljenih lopti, prelako me prelazili, sa manjkom zara ulazio u duele, nisam se ni otkrivao dobro, izgubio snagu brzo...

Sve u svemu, po meni, dosta lose, ali je ekipa bila dosta bolja od onih sa kojima smo ranije igrali..Verovatno bismo protiv Guberevca bolje odigrali, ali nam je i taj Guberevac dao 6 komada....

7. Druga stvar, ono sto sam pricao ranije, uz svo postovanje Gonza,Vajta pa i nadimka koji je branio proslu tekmu-za veliki fudbal, ako nemas golmana, nemas nista. Niti ja krivim Gonza, covek je dao sve od sebe, ali bi pravi golman, koji je trenirao godinu dana fudbala, koji ima osecaj kada da izleti, koji zna da skrati ugao, moze da ispuca preko pola itd, doneo mnogo bolji rezultat ekipi. Bez uvrede za ove momke, ali tako je. Gol ima 7 metara, dosta ljudi ne zna da se namesti na malom fudbalu, a ne na velikom. Treba imati osecaj za to, jednostavno, znati gde treba da se nalazis. Ja sam rukometni golman, znam tacno gde da se namestim kada mi krilo sutira, kada pivot, a kada bek. Tako i fudbalski isto zna, a ja bih se pogubio na onom golu, sta god da mi sutnu, uslo bi laganini. Jos je Gonzo i bio dobar, kako sam mislio da ce biti. :)

Ovo mogu da potpišem. Jedino moje iskustvo na velikom golu bilo je u trećem i četvrtom razredu osnovne kada smo kao klinci na kvarno ulazili na Teleoptikov glavni teren i branili dok nas čuvar ne otera.

8. Ljudi, ja sam se ono salio, nemojte se ljutite :D... Da se ne lazemo.. Za seosku ligu nam treba trcanje, malo organizacije i dobri kostobrani :) Ja sam 3 puta u zivotu igrao veliki fudbal pre Rogace, od toga 2 puta kao golman, al dae ne ponadate, nisam se bacao jer sam bio mala cka pa su mi se zahvalili, tad sam otkrio cari bazena i eto na sta ispadoh... :P

9. Ali najveći problem je u ''treneru''. Čovek veze s fudbalom nema.

Нажалост огромна већина тренера у Србији је катастрофа, ради се по застарелом систему, тренинзи су досадни и непродуктивни, тренери махом фудбалски необразовани, незаинтересовани, сујетни, катастрофа...ма то ко није видео из прве руке не може да разуме..Нешто као рат, или присуствовање Гранд Паради...нисам искусио ни једно ни друго(бомбардовање се не рачуна) ал сигурно се тешко може дочарати речима..

10. слажем се са свим критикама о себи. јбг, потпуна ми је новина све, први пут сам обуо копачке, ал капирам да би боље то било да сам игро мало више, мада, шта да се ради, играмо даље па ћемо да видимо.

11. Ali najveći problem je u ''treneru''. Čovek veze s fudbalom nema.

Kakav crni trener, covek ima zelju da se bakce sa klubom, ne treba ga smatrati trenerom niti njegove "savete" upijati...

12. Zdrao drugari, čitam šta pišete ovde povremeno i stvarno mie žao što nisam blizu bgeja pa da vam nekako pomognem u fudbalici, pogotovo velikoj. mada, ne bi ni imali neke naorčite koristi od mene jer sam pre skoro 2 godine skorz zabatalio veliki fudbal, kog sam igro skoro 10 godina po žlj opštinskim ligama. batalio sam najviše zbog toga što sam izgubio i volju i želju za trčanjem, kondiciju odavno izgubio, batalio da treniram i slično, došli novi klinci, željni trčanja i dokazivanja, a meni već i postala frka da mi možda neko nekad nehotice i slomi nogu nekim startom, doduše, oduvek mi bila frka oko toga, verujem i vama je, kad je veliki fudbal u pitanju. ibatalio sam, došli novi klinci,bez straha, fearless hehe, oplemenjuju kondicijom i trčanjem, znanje manje-više imaju, to i nije toliko bitno u beton ligama.

znam jedno samo, što morate da ostvarite, doduše postepeno ofc ako mislite da održite neki normalan nivo i da se NOSITE s drugim klubovima a to je:

KONDICIJA-TRAČANJE. ovo vam je jasno valjda.

POSTAVLJANJE, POKRIVANJE I OTKRIVANJE. jer kad dobro pokriješ poziciju, pomažeš ortaku da ne troši previše snage i energije na nešto drugo. tako i on tebi pomaže.

VRAĆANJE NAZAD. ovo naravno je usko povezano s kondicijom i fizičkim mogućnsotima. znači, nabijte kondiciju, trčite, vežbajte, budite fizički aktivni. inače, džaba sve, ode u vodu ko ništa.

ostali skilovi tipa - pas, šut, dribling i slično, dođe po sebi, vremenom i iskustvom.

sve se svodi na KONDICIJU u velikom fudbalu, u žnj ligama.

sporcki pozdrav, uz vas sam, mit majn herc:)
    EDIT: ono što nam trener nekad stalno ponavljao pred početak i pred drugo poluvreme:
    DODAJ NAJBLIŽEM ,NE DRIBLAJ.

13. cini mi se da se slazem sa svime sto je bvdlga napisao. uradicu za dan-dva par grafickih prikaza akcija, postavljanja bez lopte i sa loptom, kretanja itd. pa cete izneti svoje misljenje, izanaliziracemo malo...
    bilo bi lepo kad bi odigrali neku bas prijateljsku, al da igraju samo vukajlijasi. dao je neko predlog cak i ekipe na temi, ali ne mogu da se setim ko. bilo bi lepo kad bi on video ovo i kad bi se javio.
    i da... bvdlga... moram da napomenem da mi je u jednom trenutku krilo koje je igralo na mojoj strani predlozilo da ja predjem na krilo, a on na beka ("da bi se odmorio malo" - njegove reci) i onda se potpuno izgubio negde u centru ostavljajuci mi praznu celu desnu stranu... jasno je sta to nosi.
    e da... imam veliki problem sa pregledom igre. ali o tome kad se vidimo... ili mozda kasnije :)

SiM potpuna istina. podseti me sad kad sam bio klinac, trenirao sam fudbal za najbolji leskovacki klub. dodjemo na trening, trener nam baci loptu i kaze "igrajte fudbal" za otprilike pola godine kod tog trenera, odradili smo jedan suterski trening :)

14. Ljudi, mnogo se nervirate oko očekivanog poraza. Naravno da su bolji jer igraju fudbal ceo život.
    Kao i kod VOS-a ja sam više ovde za zezanje i druženje, a usput da pikamo fudbala. To ne znači da treba da češkaš jaja na terenu, neg' da poraz primiš normalno i teraš dalje.

Aj neko neka baci malo opširnije, ko je igrao sinoć u balonu.

15. Aj neko neka baci malo opširnije, ko je igrao sinoć u balonu.

E ovako, očekivani gubitak od FK plato 15:8..
    Igrali

Deki,Zoki,Manča,Grifin,Laki,benisijo,Enjemi, Gusti i da li rakocija računamo? (i ja)

Svi su pokazali dobru igru po meni, pravo iznenađenje je bio Grifin koji je postigao jedan gol, Enemi je mnogo dobro igrao ima nade u njemu.
    Igrali smo mnogo dobro za razliku od prošlog puta, mogu reći barem za sebe jer sam manje fejlovao nego prošli put, 2 puta sam kroz noge dobio onako džiberski i jednom mi je prešla preko noge.
    Deki mađija... Šta reći za ovog čoveka,a da nije nešto pozitivno. Postigao 2-3 gola na tekmi, jedan je razjebao onako iz mrtvog ugla ga je dao pod rašlje.
    Sada su svi povedeni iskustvom od prcanja prošlog puta, trčali nazad u odbranu i retko kada se dešavalo da su me ostavili samog protiv njih trojice na gangbang-u.

Zoki ko zoki. Uvek troluje i najjače je bilo kada je jednom iznerviran dotrčao do mene sa pola terena da se izdere na mene i to je bilo nešto nalik ovome:

EAEBEŽIUPIČKUMATERINUILIKRENINALOPTUILIEAUAUEAUEAUUKURACAEOO

Posle tekme, zoki je magično nestao u obliku munje, u nepoznato.

16. Zoki mađija! Sledećeg vikenda igram protiv Platana obavezno, čak iako je istog dana tekma za Stojnik.

Sve analize za utakmicu protiv Heroja su potpuno tačne, ali posebno bih istakao da je bvdlga dao najprecizniju, a Manijak govori ono što svi treba da utuvimo u glavu. Ljudi, svako drugo veče, obavezno na pola sata trčanja, a kasnije i više. Za početak isti ritam, kasnije malo "brzo-sporo", dok ne dođete na nivo da vam je takav večernji trening u duplo jačem ritmu nego kada ste počinjali - pičkin dim.

I kako niko nije napomenuo da je ovo bila prva utakmica na kojoj je bilo više od 20 ljudi u publici? :)

EDIT: I BRE, NATERALI SMO PRECEDNIKA KLUBA DA NA TERENU DOZIVA PUŠIĆA!

17. Vajte, fala na izveštaju, ubaciću pluseve tamo na prvoj strani. Nije bio loš rezultat i drago mi je da ste igrali bolje nego prošle nedelje. U principu, do kraja meseca, Platani će makar jednom biti jebeni.

EDIT: Računamo Rakocija naravno i on je Vukajlijaš.

18. 4 gola Beli. Dao sam 4 gola u 5 min i to je bilo sve od mene. Par pasova i presečenih lopti.
    A taj gol iz mrtvog levog ugla desnom spoljnom u punom trku u suprotan ugao to nije istana to je mađija.

19. CITA Tto je mađija. TATIC
    NA NA NA NA NA NA NA NA NA
    DEKI DESETKA
    NA NA NA NA NA NA NA NA NA
    DEKI DESETKA
    DEKI DESETKAAAA
    DEKI DESETKAAAA
    IZ MRTVOG JEBO GUSTOG POSRED BULJSONAAAA

20. Obaveštenje igračkim kadru. FK.STOJNIK. U Nedelju 10.02.2013. Odigrace Prijateljsku Utakmica u Rogači koja Počinje Tačno u 13h.igraju Fk.Rogača-FK.Stojnik. Na terenu Treba da se bude u 12:20h. Skup u stojniku u Klubu je u 11h. U 11:30h se krece. Obavezno da dodje ceo igrački kadar. Sa Poštovanjem Predsednik.FK.Stojnika. Dejan Živanovic Buzda.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.