Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Javljam za 5min
E Raki, zvaću te Raki, deder reci kako da te prepoznamo ako budeš došao.
A jes vala ako vam je Bensi jedan od bitnijih igrača neću da ga menjam
А чији ти оно беше дупли?
Koji bitan igrač, si lud? Ja sam dvaput igrao, a trenutno sam u fizičkom stanju ekvivalentnom pihtijama.
Mlad, sitne gradje :)
Bensi, idi ti, neću ja sad da se ubacujem pa da zbog mene puknemo.
Imam dosta fobija još od kad sam trenirao pa sam zajebo ekipu i zbog mene pukli lololo
Добро, Бенисијо ће да ми каже. лоло
Ok, onda ja dolazim.
Još jedan ubedljiv poraz, tek na kraju ublažen. Mislim da je bilo 15-8 za njih.
Potez meča - Dekijeva golčina koju je teško i opisati.
Deki majstor na petoparcu. :)
A ovo što pišete da bi posle nekoliko treninga mogli da dobijemo Heroja.. - nemate pojma, najblaže rečeno. Za većinu njih se vidi da treniraju od malih nogu a vi izašli prvi put na teren i mislite da možete. E pa ne može. Trebamo biti realni i ovo malo što imamo da pokušamo da podignemo na neki zadovoljavajući nivo. Znači postavljanje i kondicija. Ostalo ne može ništa jer za to je potreban ozbiljan trening i savladavanje elementarnih stvari (što iziskuje vreme koje nemamo). Tako da bez busanja mi možemo "ovo-ono" nego da uzmemo da poredimo na stvarima koje možemo da unapredimo... A oni ljudi iz Heroja kidaju, stvarno igraju dobro i taktički i tehnički, baš se iznervira sa pričom da možemo. Da su hteli dali bi još deset komada nego im je trener rekao da ne idu napred već da na sredini odrade lakši trening. Baš me zanima šta je to po vašem mišljenju što nam nedostaje da jebemo Heroja?
Који Хајдук лутко? хД
A?! Koji to?
Igrao sam očajno. Uglavnom sam stajao na centru i izvodio kad oni daju gol :-)
Е сад си едитовао сисо.
Арловски, вероватно зато што си играо целу утакмицу ниси видео колико дебилних грешака смо правили и колико глупих голова смо примили. А то није зато што смо дебили него због неких других фактора. Они ништа посебно нису урадили, добри су и бољи су и то стоји и биће увек бољи али да не можемо да их победимо је глупост. Наравно, вероватно никад нећемо више играти са њима тако да то није ни битно. Е сад, вероватно ћемо јако мало поправити игру јер немамо ни жељу ни иницијативу да заправо одрадимо пар тренинга, ал ај, мсм како оћете, ја нећу да идем тамо да играм полусезону и да губим сваку текму. Јесте зезање и све то супер, ал боли ме баш курац.
Što reče Benisijo prošli put, bio sam na nivou sedmogodišnjeg paraplegičara. Jedino što me stvarno iznerviralo je što im se sve živo odbijalo do njih. A nikako ne možemo protiv njih ovako. Mora bar Arlovski da bude s nama, bilo bi poželjno i Fejzara i Agi.
Па одбијало им се кад ми нисмо чистили, то је само наша кривица. Њих 4 у нападу а нас ни за лек, наравно да ће доћи до неког од њих.
Brate te greške se prave zato što nemamo osnovno tehničko znanje. Prijem-pas-sut. To se uči, iako izgleda da je laganini nije. To ti je kao fazon da neko od onih likova dodje sutra na Vuku i očekuje da piše bolje od Dzonija, tebe ili Agija. Ne može...
Svi ste bili u odbrani. Mali fudbal je jako jednostavan: držiš loptu dok ne daš gol a onda brzo je osvojiš i opet imaš posed. Tj ono što su oni radili.
Mada realno momci igraju super. Boli me noga. Smorio sam se što nemam kondicije kao Kiza. U tom slučaju bi vrv sad čitao koliko sam zabio golova Sitiju...
Па јесте, ал он нам човек каже два додира макс и тако да играмо. Па како бре човече кад се нико не отвара, немају људи снаге да се отварају. Немамо ни знање да се тако брзо ослободимо лопте, дакле ставити неког ко зна да вуче лопту, да је контролише. Или брате наш квази штопер избије до њиховог везњака који је у фазону 5 метара испред њега... Ови се још нису повукли из напада, а наши се нису ни враћали у одбрану, дакле неких 6 на четири. Наравно да ће да дају гол. И константни дриблинзи наших играча у нашем шеснестерцу или тако неке ствари, ма не могу ни да пишем одмах се изнервирам.
Dobro. To su greške. Imaš li ti skil da ne činiš iste. Gotovo niko od nas nema. Poenta moje priče nije nipodaštavanje nas već želim da ti objasnim da mi ne možemo da dobijemo ekipe jačine Heroja, već da probamo da pariramo seoskim ekipama sličnim nama. I da ne kenjamo šta bi bilo kad bi bilo već da pričamo o tome šta smo dobro uradili i kako greške da ispravimo.
Па кажем да су то неке небулозне грешке које свакако можемо да елиминишемо а највише су резултат мањка снаге. Немаш снаге, тешко дишеш, пада концентрација, ниси се навикао на димензије терена, слабо удариш лопту и она оде до супарника. Зато тренинзи.
Исто тако ћу ја нпр да изгубим дуел са њиховим нападачем јер је бољи играч, ал ако му не дам лопту у ноге и ако је добра организација одбране, нећу ни ући у тај дуел.
Мсм није ни битно можемо ли да добијемо Херој, слажем се да ћемо јако мало напредовати у будућности, ал шта да се ради.
Просто је глупо онако играти. Ко да смо изашли на велики одмор и играмо са конзервом кока коле. И ту заправо не кривим никог од нас, него кажем, концепт је шит.