Toma pobedio - šta će biti dalje?

1. Какве су сад ово приче да ће Тадија да буде премијер? Знам да ништа не треба да нас чуди на нашој политичкој сцени... Али колика волина треба да будеш да након што ти народ поручи да би више на твом месту волео да види једног Томислава Николића, приученог менађера коме је главна квалификација што пече ракију, ти решиш да преузмеш позицију са много више моћи?

2. Toma se rodio na zajeban dan, ne da mu horoskop da bude na vlasti, pa to ti je.

3. Прелистах првих 10 страна теме, па сам прескочио да напишем своја размишљања о овоме. На тих првих 10 страна, нисам видео да је неко рекао да је глас дао Тадићу. А за њега опет гласало милион и по људи.

Е па, ја сам гласао за њега. За Тадића. За тог Тадића ког сви пљују и што у дуелу на ТВ-у пред изборе продаје причу Србији у лице како је ово уређена земља, како је урађено ово и оно. Како смо се за време његовог председавања и владања ДС-а израсли у стабилну европску државу. Јесте курац. Да бих поверовао у та излагања о томе како се урадило ово и оно и како ми константно напредујемо и напредујемо, интелигенција би морала да ми буде на том нивоу да кад се пробудим ујутру, грешком уместо сендвича покушам да поједем камен и тако поломим све зубе.

Ал' гласао сам за њега.

Гласао сам за њега јер ћу радије да гледам јебеног Марјана Ристичевића како председава државом, него да гледам некога ко је штрајковао глађу (еј, штрајк глађу да би се докопао власти) како би се докопао избора. Некога ко је прекјуче играо како Шешељ свира и причао да је ЕУ сатанистичка творевина са којом мора да се прекине сваки контакт. Некога ко је јуче причао да морамо хитно у ту исту сатанистичку Европску Унију. Некога ко данас потписује договоре са Коштуном који је против те исте ЕУ. Одакле ја да знам да тај Тома неће сутра да пошаље тенкове на Косово и обезбеди нам нову епизоду гурања по подрумима и бункерима док нас невидљиве америчке скаламерије гађају одозго?

Гласао сам за Тадића, јер од њега бар знам шта могу да очекујем. Могу да очекујем да краде као што је крао до сад, да продаје приче о томе како ћемо за пар година заједно са Косовом и Метохијом заједно у ЕУ, и те остале и-јаре-и-паре филозофије. Дакле, од Тадића могу да очекујем да ће да буде исто ђубре које је био до сад. И да бар знам да га странци готиве, ако ништа друго.

С друге стране, Тома је такав тип да не знаш шта да очекујеш од њега. Он би сутра могао да заведе диктатуру. Могао би да тражи нове изборе иако се ДС, СПС и УРС/ЛДП договоре око владе. Могао би да нас дрка све док његов Вучић не постане премијер.

Тома, јебени Тома. Еј, човек за кога радикали тврде да му се датуми положених испита на факсу поклапају са страначким састанцима. Човек који је завршио приватни факултет, а знамо како се они цене. И то га није завршио бар као остали студенти, него тако како јесте. У касним педесетим. Еј. Тома. Јеботе. Тома који од страних језика прича црногорски нас представља у свету и састаје се са председницима и политичарима који су завршавали школе и школе. Човече.

Што се тиче тога како ћемо за време његовог мандата и мандата владе, која год да је, све ће бити исто, у суштини. Неке "као" промене. И да, мислим да ће Дачић да попусти и оде код Томе јер ће СНС да му да место премијера и сва битнија министарства.

Тако још једно 3,4 године, па на следећим изборима очекујем по 15% гласова за Чеду и Двери. Дакле, да народ полуди скроз, једни да се "преокрену" и крену у ту причу са признањем Косова и окретању западу, други у другу крајност, са националистима. Надам се бар да ћемо до тад бити удостојени тога да се политичке сцене нестану њушке типа Коштун, Веља Илић, Млађа и целокупни радикални контингент.

И да, након што сам ушао у кућу то вече, рекох кеви (која је члан ДС-а): "Гласао сам сад за вас, и никад више. Пустили сте да вас Тома победи, ето толко сте били лоши!"

4. Пеки, и ја сам хтео да гласам за Тадића у другом кругу, тачније против оне смрадине Николића, али нисам имао снаге да се попнем двеста метара узбрдо до биралишта, јер сам се мртвосан вратио с планинарења тај дан. Ал' ето, да нисам ишо на планину, гласао бих. Ипак, крив сам, као и сви остали које је мрзело да изађу и не дозволе смрдљи да буде председник ове смрдљиве државе.

Јебено не верујем. Све ми ових дана пада на памет како је то у ствари много лош трип, ал' није, јеботе. Стварно Тома прешедњак.

5. ПЕКИ КОБЈАСНИО!!!!!!!

6. eto koliko ste bili losi, ali ja sam glasao za vas...

pa Peki, ima logike....

7. Ма дајте, какви ратови и полазак на Косово, овај много лаје, али не уједа. Ја гласала нисам, није ме мрзело, нисам хтела. И било би ми исто да је Тадија победио. Уствари, драже ми је овако. Ето, само да видим коју причу ће кевтати за 4 године.

8. Ja sam glasao za Tadića teška srca pojeo sam govno i ubacio jebeni listić,u prvom krugu nisam izašao niti bi danas izašao al opet kažem ko zna zašto je ovo dobro možda se na sledećim izborima konačno pojavi neko vredan šetanja do biračkog mesta

9. Peki, u pravu si... Ja nisam izašla, jer nisam mogla da idem do kuće zbog izbora, imam obaveza sad oko faksa. Al' nema šanse da bih zaokružila Tomu, baš zbog svega ovoga što si naveo. Do juče je imao jednu priču, a sad drugu. Inače, pročitala sam u njegovoj biografiji da je od 1992. bio narodni poslanik, 20 godina neprestano, ej bre...

10. zato je milosevic vladao 12 godina...

jebene smo picke i plasimo se bilo kakvih promena..

jeste, ovaj muz me jebe samo kad je polupijan, jeste bije me i gazi, jeste, smrdi prdi i baca prljave carape, jeste otima mi platu za kocku ali gde cu, kako cu, s kim cu?

11. cuti, moze i gore da bude....

12. zato je milosevic vladao 12 godina...

jeste, ovaj muz me jebe samo kad je polupijan, jeste bije me i gazi, jeste, smrdi prdi i baca prljave carape, jeste otima mi platu za kocku ali gde cu, kako cu, s kim cu?

E ovo je za aplauz a ne ono gore.

13. jel Toma kriv sto je kandidat?

da nismo mi krivi?

jel Sloba kriv?

ne brate, nije Sloba, Toma kriv, mi smo govna...

ako ti je jedina opcija da pokazes nekome da ne valja da dovedes jos goreg, Kostunici, Nikolica, nije taj kriv...ti si kriv...

14. imao sam vremena, mogao sam da odem da glasam, SNS u mom mestu nema dva poštena čoveka, a DS ima jednog i taj je otišao u Pokrajinsku vladu - drugi čovek stranke nije ukrao samo ono što je zakucano za sto, namestili su polupismene likove u opštinske fotelje, a diplomirani pravnici i ekonomisti čekaju da neka ćena zatrudni da bi dobili posao na određeno - svesno sam odbio da budem aktivan deo odlučivanja i prepustio sam da drugi odluče umesto mene, ne tražim opravdanje, niti me interesuje, umro je Tito, umro je Sloba, neće ni ova dvojica zauvek...

15. Ne bojte se ljudi, ništa biti neće, neće Sloba vaskrsnuti što mu od izbledele senke još zaziru, ne brine me Toma kolko popišan maslačak.

Brine me što sam danas video iz dragstora kako lik u crvenom karavanu ne uspeva da smota i nabija se u parkirana kola a zatim odvozi u nepoznatom pravcu. Brine me što se dvajes ljudi časom okupilo a niko ni da broj da je upamtio, ni kola da ja slikao. Bole ih kurac, nisu njihova udarena, pre dvaes ili čak možda deset godina taj iz karavana u obližnjem kontejneru bi dočekao policiju sa pelenama i korama od banane. Jesmo li toliko umorni, majku mu staru, jesmo li toliko ostali bez jaja za ovo kratko vreme?

16. Ja od tadića nisam video ljigavijeg čoveka, sav je toliko neprirodan i izveštačen, sve što radi i priča vidi se da je nekako...neiskren.
    Ljigav jednostavno, odvratno ljigav.
    Verujem da je i ovaj govnar teški, al evo sad ima priliku da dokaže suprotno. Ovi bi nam doživotno sedeli na grbači da smo im dozvolili i samo bi pričali kako su ovi iz opozicije loši i nesposobni, a sami su isti ko i oni. Gospodo demokrate kad već vidite da više od pola države ne može da vas smisli više sklonite se i pustite druge da probaju da urade nešto.

17. crnigrujan

Ne bojte se ljudi, ništa biti neće, neće Sloba vaskrsnuti što mu od izbledele senke još zaziru, ne brine me Toma kolko popišan maslačak.

Brine me što sam danas video iz dragstora kako lik u crvenom karavanu ne uspeva da smota i nabija se u parkirana kola a zatim odvozi u nepoznatom pravcu. Brine me što se dvajes ljudi časom okupilo a niko ni da broj da je upamtio, ni kola da ja slikao. Bole ih kurac, nisu njihova udarena, pre dvaes ili čak možda deset godina taj iz karavana u obližnjem kontejneru bi dočekao policiju sa pelenama i korama od banane. Jesmo li toliko umorni, majku mu staru, jesmo li toliko ostali bez jaja za ovo kratko vreme?

Јесмо.

18. zato je milosevic vladao 12 godina...

Ок. Да ставимо поређење на страну и одговорим ово горе за промене.

Ја први, као неко ко је свој глас поклонио ДС-у, односно Тадићу, кажем да они ОЧАЈНО владају. Ствар је у томе да мој мозак не може да прихвати да је Тома диплома неко ко је промена. Односно, позитивна промена. Не прихватам то да је Тома мање говно од Тадића. Ето.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.