Originalnost, plagijati i sleng(?)

1. samo recite kako se ''vodi'' takva vrsta defki

Ima upotrebu u govoru, pa i nije daleko od slenga. Ja bih ipak bih rekao "fazončić", ali u svakom slučaju nešto što ima dobru formu za ovaj sajt. Sviđa se i meni :)

2. Bruce
    Manijače, ja bih rekao originalni uvid u postojeći pojam. A postoji i izraz, da li je sleng ili ne, da se vrši rokada ili prekomanda...

upravo to sam i mislio Bruce. Mogu da definišem hiljade takvih ''dnevnih'' pojava, i nađem im asocijaciju na već postojeći izraz, sklopim par relativno smislenih rečenica i šljas, eto defke koja nije nit sleng, nit izvorno objašnjenje pojma, al eto, vodi se kao defka, naročito po standardima Vuke:)

3. Ja evo linkujem i zutim odredjene reci jer mi nekako tekst onda izgleda zivlje i interesantnije. Ne stapa se sa pozadinom a i ponekad i sam tako kliknem na link i procitam i linkovanu definiciju.

4. Pa piši, meni se smučilo da stalno čitam iste pokušaje novajlija da definišu ljubav, autobus, nanosekundu i ono četvrto što stalno zaboravim... a, da zvezdu...

5. Ja takve defke stavljam u podvrstu dobre...

imaš dobre, loše, mnogo dobre, mnogo loše, namerni i nenamerni trol

inače rokada je reč, a ti si uzeo tu reč i dao joj drugo značenje

tako da to nije sleng, samo si iskrivio ono što piše na vujakliji xD

u principu samo ne volim nešto što stvarno nisu definicije, nešto što opisuje radnju knjige, crtaća, neki nebulozni blogovi i eseji kurci palci, smara to :D

6. Dobro, to bi sad moglo da se raspravlja da li su "ker" kao pas i "ker" kao pandur dve različite reči ili jedna te ista. Manje bitno, ovo je legalno, legitimno i što je najbitnije dobro sklopljeno, znači thumbs up za manjaka.

Ima upotrebu u govoru, pa i nije daleko od slenga.

Te što mogu bez blama da se upotrebe u svakodnevnom govoru razdvaja od slenga samo broj ljudi koji ih koristi.

7. http://vukajlija.com/delivery-report/298274
    recimo, to je taj tip defki koji se meni naročito sviđa.

8. slažem se sa manijakom i grujanom u dva poslednja posta, skroz!!

9. Neka sve ide svojim tokom jer ne mogu se ljudi naterati da pisu po nekom sablonu.
    Zato postoji plus i minus.

Mene jedino nerviraju "kada" definicije.
    To mi je ko klozet solja po principu:
    "Ironija - kada te otac jebe u dupe a ti se spremo za ortaka"
    "ljubav - kada okacis 10000x copy-paste jeftinu poeziju a on ti zalepi sliku sise Vesne Vukelic Vendi u komentar"
    I tako dalje i tako dalje...

Eto! Samo ukucajte pojam "ironija" ili "sreca" ili tako nesto. To su pojmovi koji se jedino subjektivno mogu definisati i to uglavnom bude veoma lose.

10. Mene jedino nerviraju "kada" definicije.

Apsolutno se slažem. ja ne pratim ni one reakcije upravo zbog toga,jedva se namolih da napravim par na tu foru.
    Mora da bude prekaljena forica da bih dao plus, iskreno.
    doktorB ima pun kurac takvih, al dečko piše sa smisliom takve, tako da samo njega smatram KRALJEM ''KADA...'' DEFKI!
    docoB, :*

11. све што је потребно је мало да попљујете дефку у коментарима. нико то не ради, сви се плаше да се не замере неком.
    А-ЛО

12. ^ ima i toga done_brate. Iskreno, ja lično nekad ne pljunem po definiciji, ne zato što sam "dobar" s nekim (ni sa kim ja ne gajim neke brutalne odnose) nego jer kontaam da će to već shvatiti, pa obrisati, šta znam.

13. Сленг није у потпуности дефинисан нити ће икада бити, јер под један, сленг се буквално измишља сваког дана и овде има људи из разних крајева Србије, Босне, Црне Горе, можда и Хрватске и сваки од њих има свој сленг.
    Јеби га, лоше оцене за тај сленг су углавном од људи одавде (од мене првог), јер ја никад у животу нисам некога чуо да тако нешто говори, нити бих ја лично то говорио.
    А оно што нисам чуо да се говори, добија цртицу.

Али дефинисање свакодневног говора је сигурно нешто што ми највише иде на живце. И редефинисање. Тек то, мајку му..

14. E vi'š nekima je redefinisanje za plus, dok god je dobro napisano. Ja bih dao plus, samo ako je bolje od prethodno napisane.

15. Vagino, ja sam izričito protiv toga. Misliš da ne bih sada mogao da redefinišem ovu defku? I to bih je bolje napisao, čvrsto verujem :)

16. Verujem da bi, ali tražiš ti i malo zahtevniji tj. komplikovaniji sleng. Drž' se toga :)

17. Što zahtevniji? Bilo kakav sleng. Sinoć sam pokušao da definišem "Doca". Niko nije to definisao kao sleng za doktora. Popio sam 19 minusa za sat vremena. Da li je došlo vreme da je sleng neoriginalan za rečnik slenga?

18. Ja sam jednom definiso moj domaći sleng Šotara za žensko dupe i imo skor 5:5

19. Jbg, izleda da takav sleng jeste. Ljudi generalno, a i ja, traže nešto smešno, zanimljivo, i šta ti ja znam još. Realno, Doce nema na sajtu, ali je nekako... dosadan :)

20. Ја никад у животу нпр. нисам изговорио Доца, а нисам ни чуо око себе..
    Мало ми је флафичаст тај израз шта знам..

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.