Porodične vrijednosti

1. jao jovore de nije rekao, ovde prica bukv o tome kako ce vacinama smanjiti globalnu populaciju i prica o tome u hajpu kako je to spasavanje zivota zapravo. Teorija manje je vise u najmanju ruku. Jok doce direktno i rece e cujte ja ocu zlatnu milijardu.

https://www.youtube.com/watch?v=obRG-2jurz0&ab_channel=BillGates

Ima istina nekih grupacija koje to podržavaju, npr. oni likovi što su pisali Georgia Guidstones, ali generalno to je marginalna ideja bez većeg uticaja

jel i ono na dzordzija gajdstounu fejkara isto?
    https://img.atlasobscura.com/-2p9lcC7a4VSeF7FbrR2SH4I9dufsTnYvG1Gpo7uCFk/rt:fit/h:400/q:81/sm:1/scp:1/ar:1/aHR0cHM6Ly9hdGxh/cy1kZXYuczMuYW1h/em9uYXdzLmNvbS91/cGxvYWRzL3BsYWNl/X2ltYWdlcy82MTFi/ODY4Mi05ZTc4LTQ4/YmItOGIzMy0yNTMw/MTc2OTk1NjNhNWEy/YWJjZTg2ZjJlNTk2/MjBfOC0yNy0yMDA3/LTIzLmpwZw.jpg

gejc ti deo te sekte hazara samo on to tehnoloski pakuje da bi imalo smisla

2. pa za te ploče sam ti i sam rekao... znam za to, al to nema veze sa Gejtsom
    A ovaj video što si ti meni poslao što Gejts priča, znači propustio si glavnu riječ, a to je CHOOSE

As we improve health parents choose to have less children.

I nigdje čovjek ne priča o milijardi ili 500 miliona, već o tome, da će se sa smanjenjem nataliteta populacija stabilizovati na oko 11 milijardi.

Mada, bez obzira na to, ni meni se ne sviđa njegova priča, jer mi je neukusno da bilo ko eksplicitno podržava smanjenje nataliteta. Ali kada pogledaš realno, nije ni Zemlja neograničena, mora se na nekom nivou stabilizovati. Mislim da ne bi mogla držati 100 milijardi ljudi.

3. imao si onu dodelu nagrada za princa vilijama de je rekao da nece ima vise od dvoje dece. Bukv od gejca dobio nagradu za odgovorno roditeljstvo. Sta ti to nego propaganda

Cus neko je odredio da je dvoje dece mera

4. nije ni Zemlja neograničena, mora se na nekom nivou stabilizovati. Mislim da ne bi mogla držati 100 milijardi ljudi.

Ali kada pogledaš realno, nije ni Zemlja neograničena, mora se na nekom nivou stabilizovati. Mislim da ne bi mogla držati 100 milijardi ljudi.

Jovore, svi ljudi kabi se skupili da stoje jedan do drugog ne bi zauzeli vise od teriotrije jedne slovenije. Licitirati kapacitet zemlje je totalno nonsens. Posebno da to rade kojekakvi fake elitni krugovi kao taj gejc koji nema ni zavrsen faks.

Doduse jos uvek se ne zna ni kolika je planeta, ni oblik nije definisan do kraja.

5. Pusti Gejtsa, on je ekcentrik, ima te tripove da je prenaseljenost problem, jer će to kao uništiti ekosistem, iscrpiti resurse, pa nam je onda džaba sve.
    Nema on skoro nikakav uticaj na makro procese koji se tiču smanjenja nataliteta. To se davno počelo smanjivati i bez njega.

Isto kao što imaš njega koji tripuje prenaseljenost, imaš i Ilona, koji tripuje da ćemo pocrkati ako ne budemo rađali po 10-oro djece. On je tu sam svojim primjerom pokazao kako treba i dao svoj doprinos.

Meni se lično više sviđa Ilonova priča, ali obojica su ekscentrici, i ni jedan od njih ne može nešto bitno uticati na natalitet.

Niti će neko izroditi 10-oro ugledajući se na Ilona, niti će neko ostati na dvoje ugledajući se na Gejtsa...

Mislim možda i hoće, ali postoje mnogo bitniji faktori zbog kojih svako donosi odluku o tome koliko djece da ima.

Oni eventualno mogu uticati tako što plasiraju neke ideje u eter, a sad, na svakom je da se prema tim idejama postavi kako misli da treba. To je u suštini sloboda govora, svako ima pravo da priča ono u šta vjeruje.

6. Ma sve to ok, ali jbg kozojebi se kote i crpe te tvoje jevrope dok bela jevropa igra playstation i ceka socijalu od drzave

*i da ode na dobro letovanje

7. Pa ko nam je kriv. Ja podržavam kozojebe nek se kote. Treba i mi da se kotimo.

8. Kad nece da se vacinisu i slusaju gejca lol
    Cim okrenes glavu od tih agendi odma ti dobro krene :)

9. Šta vam je ljudi, sve je to normalno, što bi rekao Muta Nikolić. Propada zapadna civilizacija, kao što je propalo i Rimsko carstvo, i Egipat i Kineska podnebesna imperija, iživeli su svoje, i nastala dekadencija i gubitak volje za životom. Pre sto godina Osvald Špengler napisao knjigu o tome, ali nema ko da čita.

10. lakse mi je utoliko sto smo deo zapada

11. Saudijske vlasti upozoravale Njemačku na njega
    Saudijske vlasti su više puta upozorile njemačke kolege na ovog osumnjičenika, objavio je CNN. Saudijska Arabija ga smatra bjeguncem i prethodno je zatražila njegovo izručenje, dodaju izvori, no njemačke vlasti su odbile zahtjev zbog zabrinutosti za njegovu sigurnost u domovini.

Tijekom posjeta mjestu događaja kancelar Olaf Scholz izjavio je da njemački narod mora ostati ujedinjen kao nacija i ne dopustiti da ga mržnja podijeli. Cijeli dan brojni građani pale svijeće i odaju počast žrtvama, a navečer je došlo i do prosvjeda te se okupilo više stotina desničarskih prosvjednika.

kakav sm opet desnicari prave problena

#STOP AFD