Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
da je to tacno ja bih do sad imao brda odabranih, al posto nema vajde vise od pisanja jer mogu da dobijem 10 ocena po defki onda je mnogo vise kul da se raspravljamo po forumu XD
Boske, pogrešan mod - ti si primer moje izjave, sad juri malo ostale modove da te čitaju :)
Vadžajno, zašto si nervozan? Evo obrisaću definiciju "Lane", ali ne zbog tebe itvojih "argumenata", već zbog toga što je autorka Keka dala jedan simpa link:
Kada pročitaš ovu matoru defku, pomisliš "možda bi i definiciju "Bambi" trebalo prijaviti za brisanje?"
to i dalje ne menja cinjenicu da ja u proseku imam 8-10 ocena po definiciji i da to ubija draz pisanja, ili cak pokusaja pisanja...
a jebiga, na to ne mogu da utičem...
možda i mislim to renutno :) za tu drugu nisam znao, s toga...
Obrišete li Bambija, ima lično da redefinišem! Ae, ne igrajte se i ne brišite sleng bez potrebe.
Pera: Ej, što si se okrenuo?
Đoka: Zato! Šupičkumaterinu:žutim da bude smešno:
E, to, to! Jao, kako me nervira to "žutenje", uvek u slast lupim minus takvim definicijama. Ajde malo, ali kad je svaka druga reč, to me iritira. Da ne pominjem teranje u pičku materinu na kraju svakog primera koje sve redovno oduševi, sudeći po komentarima.
Vauu Peki, daćeš minus na definiciju iako ima linkove u sebi? Super si, ono baš, baš. Ja linkovanje smatram omažom drugim autorima i u potpunosti ga podržavam.
ja sam negde između u stavovima, volim linkove jer me obično odvedu na defke koje sam propustio, ali iznad svega cenim kad se ista defka može dobro tumačiti i bez njih - tipa Kurajber, Agilni, Zyclon...
To je samo moje mišljenje. Opet mi izvrćeš reči. Ako PRETERUJE sa "žutaćima", da.
Mislim da se ovom temom slabo sta postiže... Gubi poentu skroz.
I svaka druga reč ako se linkuje nije strašno ako je definicija dobra i ako linkovana reč ima "težinu" (u govoru bi to bilo naglašavanje te reči, stavljanje akcenta na nju).
I opet, zašto na dobru definiciju dati minus, ako si već zbog kvaliteta želeo da daš plus? Nelogično je, apsolutno nelogićno. To je isto kao što neko napiše "dao bih plus, ali neću jer je defka u odabranima - stoga dajem minus".
Mesčini da je pravljenje reakcija sad omogućeno svima. Raščerečite me ako je negde rečeno a nisam pročitala. Sa temom ima veze jer tamo preljeva a pre jedno dva sata ladno videh reakciju sa skorom -25:+12 kako stoji, i brdo copy paste fazona.
Izvinte ako je spem, ne opominjem modove samo kritikujem odluku,ako je i donešena uopšte.
ajd recite mi samo ovo: pročitajte moju poslednju defku, da je ne linkujem sad, ne morate da ocenite, samo recite kako se ''vodi'' takva vrsta defki, pošto takve najčešće i pišem, ili mi se čini.
a sleng nije sigurno.
Ok su linkovi, što reče ciklon - omaž nekadašnjim i sadašnjim titanima vukajlije. Sve dok je ukusa i mere, naravno, od nekih oči iskaču pa i taj gest gubi svaki smisao.
Zyc, mislim da je pekki više mislio na linkovanje reči koje potpuno nisu bile potrebne definicji, već su tu samo da bi popunile, ili da bi def bila veća, ili potencijalno smešna. Kao u primeru(izmišljenom) koji je citirao.
Manijače, ja bih rekao originalni uvid u postojeći pojam. A postoji i izraz, da li je sleng ili ne, da se vrši rokada ili prekomanda...
Manijake, meni se sviđa tvoja def. i dao sam plus kad je izašla. Takve volim. Našao si neki izraz i upotrebio ga dobro u drugom kontekstu, i smešno je, a to je meni najbitnije.
E jeste, pošto nema formatiranja teksta žutilo nekad služi umesto italic ili bold, nema nikakav link iza toga. Gazda, daj nam formatiranje!