Prijava

Е па, заврши' се једна сезона, Мајами Хит ће у нову ући бранећи титулу.

Елем, 28. јуна почиње драфт за нову сезону, па рекох да је време да се већ отвори и тема за њу.

Рачуна се да је ово један од најперспективнијих драфтова лиге. Ево и резултата драфт лутрије:

http://www.nba.com/draft/2012/

Od balkanaca jedino ove sezone ide sigurno Mirza Teletovic u NBa (San Antonio ili Bruklin netsi) govori se da ce i Krstic sa Kirilenkom takodje u Netse ...i Djedovic iz BIH takodje ove godine ide na draft al tesko ce ga izabrati...
A i kontam da ''nas'' Jan Veseli bi mogao da eksplodira sledece sezone, kao i Pekmen ako ga opet bronhitis ne bude zezao

Валанчиунас и Мотејунас ће бити у НБА лиги сигурно....

Крле би морао да плати милионче ако хоће да иде уз ЦСКА Москве пре истека уговора, тако да је тешко да ћемо га гледати на паркетима у НБА лиги.

Фриленда, Де Колоа, па можда чак и Биг Софоа ћемо највероватније од Европљана гледати у НБА лиги такође.... Видећемо.... Кириленко можда остане, док не узме титулу Евролиге, а сад се и Месина вратио....

Ja koliko sam cuo sa Kirilenkom je vec gotova stvar....voleo bih da i Teletovic ode u Bruklin netse kao i Krle pa da malo evropljani jebu keve :)

ne kapiram zbog cega kuju u zvezde ovog Dejvisa,lik igra samo odbranu na nekom visem nivou,kurcina je u napadu

Ovi Bobketsi uvijek negdje pri vrhu tabele. Za draft.

Телетовић, ако и пређе, имаће улогу коју и Радмановић у Лејкерсима (да шутира тројке и да даје 7-10 поена). За Мирзу је боље да остане у Европи.
Од Европљана преко баре очекујем да Горан Драгић експлодира. Завршницу сезоне је одрадио практично на Ол стар нивоу. Одличан је шутер, поправио је одбрану и одлично налази саиграче.
Не би било лоше да Тео пређе у НБА лигу. Убрзао би игру, физички ојачао и средио одбрану, што су му главне, али уједно и једине мане у игри.

Дејвис кида одбрану, али има одличан потенцијал у нападу. Представља претњу и у рекету и са оба поста. Додуше, доста зависи и како га плеј разигра, али то није ништа што један руки не може средити кроз једну, две сезоне. А и није толико шутева добијао у нападу јер је Кентаки ове године са Кид-Гилкрајстом, Тигом и Џонсом био предобар да има само једну опцију у нападу.

PA gledaj ovo mu je poslednji voz....e sad zamisli koliko vise dresova i tih marketinskih sitnica sa njegovim imenom prodati kad predje....plus je i plata znatno veca...Mirza je mnogo dominantniji od Radmana pod kosem...mogao bi on uz kvalitetne treninge preko ljeta da biljezi znacajniju minutazu....Teo nije kvalitet za NBA pleja...daleko je on nazalost od tog nivoa...a to za Dragica, apsolutno se slazem...stvarno se ne bi iznenadio da igra na sledecem all star vikendu

Није му последњи воз, може још годину, две да одради у Евролиги, ал' њега више брине што више неће поновити ову задњу сезону, па јури брже-боље да узме неку добру понуду преко баре. Што сигурно неће јер је једино толики просек поена имао јер је имао преко 16 шутева у просеку. Зато увек код таквих стрелаца погледам и проценат шута. Телетовићев је 43,6%. Ако му је такав у Евролиги, у НБА ће му бити још мањи. Он тамо неће бити ништа више од играча са улогом, као и Радмановић што је био у Лејкерсима. Макар да је неки дефанзивац попут Кириленка, али није ни то, а и за четворку слабо скаче.
Уколико пређе у Нетсе имаће конкуренцију у највероватније у Хамфрису (не знам је ли потписао нови уговор, колико знам још увек није) који је постао сасвим пристојан кошаркаш и машина за хватање лопти.
А уколико оде у Кавалирсе, болеће их туки да њега играју уместо Тристана Томпсона, на којег више него озбиљно рачунају у будућности.
Тео има потенцијал да буде бољи и од Стива Неша (пре свега јер је доста виши, има дуже руке и пружа му се већа могућност у одбрани), само да хоће да ради на манама, које му Амери могу сасвим лепо исправити.

Овим редом ће играчи највероватније бити бирани....

http://www.draftexpress.com/nba-mock-draft/2012/

Ujebe me metrika, pa ne znam koliko koji ima kila i koliko je visok kad gledam ovaj spisak. Izgleda da je čitava petorka Kentakija u prvom krugu.

Стопа му ваљда дође нешто мање од трећине метра, а фунте подели са око два да добијеш киле....

Еве их и резултати драфта, објашњени квалитети и мане играча, као и њихове физичке карактеристике....
http://www.nba.com/draft/2012/

Opaaaaaaaaaaaaaaaaaa Stiv Neš u Lejkersima!
Puni Lebrona pičku!!!11

Са Нешом ће ваљда Коби престати онолико да силује шут. Довели су најбољег плеја на свету за пика, а још приде имају Гасола и Бајнама у тиму. Мада ми није јасна логика Лејкерса да пусте Сешнса, а оставе Блејка (могли су га трејдовати за неког пика) који је далеко гори играч и има плату од 4 милиона (само милион мање него Сешнс у Шарлоту сада).

Meni je zanimljivo da vidim šta će biti sa Netsima, tj da li će Ruje da naprave u Americi nešto kao Čelzi.

Кириленко у Минесоти! ИДЕМО МИНЕСОТААА!!!

VelikaKonzerva
Meni je zanimljivo da vidim šta će biti sa Netsima, tj da li će Ruje da naprave u Americi nešto kao Čelzi.

Управо систем трејдова и селери кепа спречава такво прављење тимова у НБА лиги.
Зато је нпр. Бостон дао гомилу играча да доведе Гарнета и Алена, а и кад су слободни агенти у питању (случај Мајами), клуб опет мора да избаци гомилу својих играча зарад места у селери кепу. Ево, нпр. управо пример са Нетсима - да би им дошао Џонсон, у Хоксе су послали петорицу играча.

Znam to. Ali ima timova koji se ne libe da pređu u luxury. Netsi do sada nisu bili ni blizu toga, dok lejkersi ne izlaze iz istog.
Hit su mi sansi po tom pitanju, najskuplji igrač je dragić samo 7 miliona godisnje, midlevel exception je 5,5!