Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Jebiga kao Grizlisi su voljni, e VOLJNI da se odreknu Gasola, ali samo ako uz njega budu mogli da se odreknu (čitaj: OTARASE) Parsonsa hahahhaha
Msm ok je gasol, ima 15-9-5 otprilike ove godine, ali takodje ima 33 god i 25 mil, tako da ne,
A Parsons jebeni je već zaboravio kako se igra košarka, pošto godinama jebe Instagram modele dok su utakmice u toku, a pritom i on ima 25 mil
Jedino što znam jeste da Memfis jebeno treba da povuče dresove sa brojem 16 i 33 s obzirom na to šta su sve braća Gaskonj, ovaj Gasol uradila za klub.
Ovo naravno kad se penzionišu.
bila je zanimljiva grit and grind era u memfisu dok je trajala
ostaje zal sto nisu uspeli mozda do finala, ali i finale konferencije (posebno na zapadu) je preveliki uspeh koji mnogi timovi zele vec godinama bezuspesno
konli, rendolf, gasol i moj brat toni alen, bas sam gotivio da ih gledam jer nisu bili ono klasicna danasnja nba ekipa gde se juri kos vise, vec odbrana i samo odbrana
slicno i danas igraju cak, iako su losi, ali opet su mi zanimljivi da ih pogledam ponekad jer im stil lici na evropski, i nadam se da ce i nakon trejdova preostale dvojice iz gng ere zadrzati taj stil
jjj je odlican, ja verujem jos uvek u brazilskog KD bruna kabokla da moze da izraste u solidnu defanzivnu zver plus po koju trojcicu da mune i ekstra
nek izvuku par pikova za naredne godine za ovih dvojicu i mozda kroz koju godinu i bude nesto od njih, voleo bih to
secam se tamo 2012 2013 dok sam jos pikao 2k pomalo, stalno sam memfis uzimao i jebao keve, primao bas minimalno poena i vrteo Konli Gasol pik en rol do besvesti u napadu
i dalje negde mislim da bi se neki tim koji bi imao evropski stil igre tipa sto je imao memfis ili san antonio pre par sezona, ali jos unapredjen malo, posrao po gsw i ostalima lagano
evo kako:
znaci u odbrani zestok presing, znaci jurenje po celom terenu, man to man, da imas radilice tipa branko lazic, gagi milosavljevic samo u americkoj formi, znaci crnci sa jakim fizikalijama (gore pomenuti toni alen, beverli onaj itd.) koji imaju snage da ceo mec pritisnu karija, hardena i ostale da im ne daju da disu
solidan plej koji razigrava, jebe pik en rol igru, centra koji razume kosarku, ume ledjima da odigra, cetvorku koja siri igru, 3&D igraca na trojci, jednog poentera SG i gomilu ovih radilica sa zadacima
znaci vec godinama slusam kako se menja igra u nba, sto i jeste istina, po meni na gore, ali brate bas verujem da kad bi dosao trener sa ovakvom filozofijom, znaci odbranu igramo maksimalno svaki posed; napad half court, isto bitan svaki posed, znaci pik en rol, ili spustas na centra, povratna za 3, ili vrtis loptu dok ne dobijes otvorenu trojku, ides na prodor, iznudis slobodna itd.
to je kosarka po meni, a ne ispucavanje trojki u 3. sekundi napada i tranzicija po svaku cenu, cak i kad primis kos odmah tranzicija, to je suludo i ruzno za gledanje iskreno
jer pazite scenario, gsw jesu vanzemaljci, i kad udju u seriju ne moze im nikakva odbrana nista, ali brate cesto imaju dana kad im ne ide, znaci onaj kari opali tesku trojku, omasi, hvatas skok i ides napad polako smisljeno, akciju za sigurnije poene itd.
na veliki broj poseda itekako ce se videti rezultat, prosto i jednostavno, jer ne mozes se juriti sa njima sigurno
sad ce neko mozda spomenuti mec srbija usa na svetskom ili olimpijadi kao primer gde se videlo da ovo moje ne pije vodu, ali realno mi tu samo nismo imali sirovog kvaliteta u napadu, kao ni radilice sa jakim fizikalijama koji bas mogu da zaustave hardena i kajrija uspesno, tako da nije tu moglo nista, mada bih voleo sad na svetskom da pokusamo nesto tako ako bude jokic igrao, sa njim i ostalima koji su sad vec stekli malo iskustva u nba, sumnjam da cemo bas puci kao ova dva prethodna puta, a mozda i iznenadimo sto da ne, jer ne verujem da ce ameri poslati bas ove top igrace tipa dzordz, kari, lebron, westbrook na svetsko
elem to nije ni bila poenta posta, poenta je da svi zive u nekoj iluziji da je ovo sad jedini nacin da se pobedjuje i osvaja titula, ovo sto igra gsw, ja mislim da nije kad bi neko od ostalih timova ozbiljno pristupio problemu i pokusao da se vrati malo unazad sa stilom igre
ima sve ovo naravno i marketinsku podlogu jbg kao i sve danas, gde ljudi gledaju na ovaj problem tipa, pa ljudi zele brzu igru, dosta trojki, dosta zakucavanja, amerika je to, i to je mozda i najveci problem, jer se forsira ovakva kosarka, mada sam procitao nemali broj reddit i realgm komentara kojima smeta ovaj nacin igre i zele da se igra kao 90ih i pocetkom 00ih, znaci muska igra sa dosta kontakta, cvrstom igrom u odbrani i smisljenim napadima, cak mislim da bi pravi fanovi kosarke jedva docekali tako nesto
to je bio moj godisnji poduzi post na temu nba, a mogao sam jos detaljnije o svakom timu, za koje timove smatram da igraju ili barem pokusavaju ovako nesto, koji timovi mi se penju na kyrac opasno sa predebilnim nacinom igre itd. al to drugom prilikom
Druže...
Mark Gasol, Zek Rendolf, Rudi Gej, Šejn Batije/Majk Miler/Majk Bibi i Majkl Konli nekako najjači igrači Grizlisa po meni.
indiana je nesto sto je najpribliznije trenutno mom ukusu u nba, medjutim povredi im se oladipo sad, velika steta, trebaju njegovi poeni
Ne pratim ja NBA ono detaljno baš poslednjih godina pa mi recite koji je tim srednje jak tipa playoff contender, ali da je nekako da se ne očekuje da će dalje od prve, eventualno druge runde, ali i da ne bude iznenađenje čak i da se ne nađe u plejofu. Tj ono tim koji se bori i na kraju bude između 7 i 10. mesta.
E taj tim će biti nešto najpribližnije mom ukusu.
EDIT: Ono koliko pratim reko bi da su to recimo neki Šarlot Hornetsi na istoku i tipa Minesota Timbervulvsi na zapadu.
evo sad gledam kako se memfis u raspadu userava u denverov nacin kosarke, upravo ovim sto sam gore pisao
stici ce ih denver i dobiti gotovo sigurno, jer su ovi u rasulu, fazon 1000 ljudi im dolazi na utakmice, ovi dvojica idu uskoro, ali opet igraju cvrsto, ne daju ovima da se razmasu, trud je tu, ispravan nacin igranja, samo jos malo kvalitet da se poboljsa nekim novim pikovima narednih godina
dajte nesto poput piratbeja pls
Denver je samo iz one 2007. kad su i istom igrali Markus Kembi, Kenjon Martin, Džejar Smit, Karmelo Entoni, i Alen Ajverson.
Kakvi bre kurci Jokići i Džamalovi Mareji
Штаје бре ово
Okrenuše sa -25 do vođstva u 4 četvrtini. Lol
solidan plej koji razigrava, jebe pik en rol igru, centra koji razume kosarku, ume ledjima da odigra, cetvorku koja siri igru, 3&D igraca na trojci, jednog poentera SG i gomilu ovih radilica sa zadacima
hahahahahahhahahah brt pa morali bi svi oni da budu na terenu u istom trenutku da bi imali šanse protiv gs lol
"James Harden’s unassisted basket streak ended at the 6:36 mark of the 1Q tonight, courtesy of Kenneth Faried (who wasn’t even on the team when it began)
Finally tally
302 consecutive points on 87 unassisted baskets"
https://twitter.com/MZavagno11/status/1089717550081024000
EDIT: Farid tek stigao u Hjuston, nije znao čovek.
videh na reditu ovo sa jokicem, nije losa fora:
https://streamable.com/lktu9
cela scena:
https://www.youtube.com/watch?v=-Eyv6RVQxbU
Izgleda će Porzingis u Dalas
https://mobile.twitter.com/wojespn/status/1091076373765124108