Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Kako mene smara ta prica o nekadasnjem fudbalu i zal za istim. Danas imamo cast da gledamo Mesija, najboljeg igraca danasnjice, dovoljno je. Nekad su odbrane bile go kurac, a taktika se svodila na to da das vise golova od protivnika. Ne bi se danas Pele naigrao fudbala u hladnoj zimskoj noci protiv Stouka lolo
Amin.
Dobro, sve su to sada nijanse, ali je fudbal danas mnogo brži, dinamičniji, igra se po šablonu, sve to dovodi do toga se cene igrači koji imaju iole maštovitosti i lucidnosti. Danas je teško sresti igrača koji će kao PRAVI RONALDO gurnuti loptu između štopera i oduvati ih u jednom mahu, jer su štoperi danas evoluirali i više liče na izbacivače nego na fudbalere, zbog toga su i napadači isto tako evoluirali, i nema više igrača poput Trezegea i Inzagija i ostalih magova koji su harali, već je današnjim špicevima prvi uslov da bi igrali fudbal taj da imaju snagu da se nose sa baš tim štoperima. E sada, jedan je Mesi i Ronaldo kojima je Bog dao tu veštinu da im je lopta naklonjena, ali ako se malo bolje pogleda i oni su poput stena, pogotovo Ronaldo.
A što se toče Del Piera, Zidana, Pravog Ronalda, Džerarda, Gigsa, Totija i ostalih igrača da ne nabrajam, oni su nešto što će buduće generacije nažalost moći da gledaju samo na tubetu, nažalost.
hahah to je ona cuvena za Barsu. al kako ih je Valensija naguzila na Britaniji prosle godine, prestao sam da vjerujem u taj mit lolo
Al se ni Mesi ni Ciganin Ronaldo ne bi baš naigrali protiv životinja kao što su Nesta, Maldini, Kostakurta, Jap Stam i ostali stameni defanzivci na nekadašnje suđenje plus bekovi tipa Kafua i tako dalje. Zaneti je bre i dan danas među fizički najspremnijim fudbalerima a ima 40 godina. Ne možeš da porediš takve stvari tada bi brate Stam odvalio Mesija jednom krvnički poslao ga u treći red tribina i izbacio ga na par meseci van terena pa da vidim da li bi on baš onako driblao i prodavao fazone ko sad a pritom bi Stam možda dobio žuti karton.
Jbt Ronaldo ciganin je pederče, Kantona bi takvog lika odvalio od batina nemoj da se zezamo. Dečica su se danas propederisala opasno, na svaki kontakt padaju ne ide to tako sinovi ne ide. Danas bre simuliraju svi a tad su i najveći divljaci poput Di Kania znali šta je jebeni fer-plej. Bilo je svega i tad ne kažem al da se igralo čvršće igralo se. To doba Pelea je opet nešto drugo tad se igrao više polu profesionalni nego profesionalan fudbal.
Mnjah, za Mesija ne mogu nista da tvrdim, ali Ronaldo se dokazao u Premier Ligi, i to sa svim ubicama, tipa Boatenga onog sto je javno izjavio da ce da mu polomi noge.
Gatuzo je izumirći primer toga da ti ne treba tehnika ni krdo golova da bi bio epski igrač u nečijim očima. Poštenjačina. Mesar, ali pošten mesar. Kad te polomi, da ti ruku i izvini se. Gledao sam kad je Inzagi pao u kaznenom u nameri da zadržava vreme, a Gatuzo mu pridje, u'vati ga za kragnu , podigne i kaže mu da ne sere, meni suze od sreće na oči krenule kad sam taj akt video, da ti saigrač uradi to. Gatuzo je lord.
Gigs, Skols, Teri, Lampard, Džerard i kompanija, sve će to da udje u legendu. Gigs je već odavno, jer njemu će uskoro kraj, jebiga, da se ne lažemo.
Taj tip igrača nema više. Sve ovo novo nešto samo da trči, šuta, bude po magazinima, na tubetu i ostalo. Postaje fudbal nekako mejnstrim, ne fudbal zapravo, već igrači pokušavaju što više da budu centar sveta.
A što se Mesija i Ronalda tiče, to ide ovako - nek' opikaju do 35 godina ovakav fudbal kakav igraju, pa ćemo da ih stavimo u taj rang gde su gore navedeni ljudi. Dotle ništa.
Moja lična procena je da će Mesi sa nekih 32+ igrati u Fk Ahliju za 40l nafte na dan. I Ronaldo verovatno sa njime. Jednostavno ne mogu nikako da ih vidim dao odu kao legende. Možda odu kao legende po nekim statistikama, ali jednostavno ne mogu da prežvaćem to da mi oni za sada stoje uz Gigsa, Zidana, Ševčenka, Jedinog Ronalda i kompaniju. Ali videćemo.
Čava kobjasnio!
I nemoj da poredite Gatuza i mesare Van Bomela i De Jonga ne ide bre!
Kad već spominjete Stouk, čitam ovih dana da bi mogao i iskusni Ričard Dan da dođe kod njih. Šta reći, ljudi imaju jebeni bedem u odbrani i to pali.
Meni Stouk opasno ide na kurac, opstaju u ligi igrajući najružniji fudbal već godinama. Juče protiv Arsenala im je poništen gol posle klasičnog bunarenja - visoka lopta ka Krauču, on spušta Voltersu i ovaj šutira. Koriste još i Delapova ubacivanja, ali to je u suštini to. U 2012. godini oni i dalje bunare i čak ostvaruju rezultate, krv im jebem.
Vrći normalne ekipe u Premijer Ligu koje igraju dobar fudbal, takvih timova ima dosta u Čempionšipu. Evo Svonsi već nekoliko godina igra lepo, Martinez, Sousa i Rodžers, a evo izgleda i Laudrup forsiraju lep, a bogami i efikasan fudbal.
A Dan je kiksara žešća, bolje igra za reprezentaciju nego za klub. Nadam se da će što pre da nanižu 10 poraza zaredom na 'nepobedivom' stadionu i ekspresno ispadnu iz lige.
Mojne tako za Dana. Ispravljao je Dane često tuđe greške u odrbani. I mali Mika Ričards se učio od njega.
http://www.youtube.com/watch?v=TgKgncjowDQ
Citiraću najocenjeniji komentar koji je jednostavno genijalan:
''it's funny watching this cmopared to modern football, there would have been at least three yellow cards leading up to jones red card tackle''.
Meni je neizmerno drago što Blekburn nije više u eliti...jebote, pa onaj klub se 10 godina provlači nekako, opstaje...kolko sam puta samo pao na njih u kladionici..više nego na Midlzbro garantuem.
Nedostaje mi Lids u Premu. Kad može neki tamo Norič i Vigan da igra, a ne Lids, jebi ge.
Jeste skontali koliko u Rendžerima Parka Njenog Veličanstva ima dobrih igrača?
Čaveze, mo'š na klupu.
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8n2wnJmeg1rd9qimo1_1280.jpg
Who's the skirt?
Dafaq?
Ma neka random riba. A bolje je gledati ženu sudiju da trči po terenu, ili da bar mlati zastavicom. Samo prošli vikend nije digla zastavicu kad je bio čist ofsajd, sunce li joj...
Juče je sa mnom devojka mahala, nije digla čist ofsajd takodje, haha.