Kurajberovo Nezavisno Istraživačko Novinarstvo (KNIN)

  1. Колико год ви кренули ово из спрдње, ваљало би да се нађе неко ко уме са сајтовима и тако тим глупостима па да отворите курајбер.цом

    Били би као њуз нет, само са много већим бројем вести, пардон ''вести'', гарантовано би било занимљивије, а и успели би да привучете масу.

    Кад су успели ови са тарзаније да привуку читаоце најбоље да ово не би могло.
    5 пута је боље, занимљивије и не ради се само о вулвама курчевинама, мастима, комплексима и тако тим стварима.

    Možda dođe i do toga, mada ja o sajtovima ne znam ništa, ali ništa. Nego Buks, napiši neku reportažu. Ma svi...pišite!!!

  2. Тешко, брате, немам никакву инспирацију. Ја то оставим онима који умеју :)
    Не знам ни ја апсолутно ништа о сајтовима, али сигурно да има некога ко уме..

  3. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/562927_473326702678608_315739594_n.jpg

    ШОКАНТНО: ТЕСТЕРА МАРКЕ "ШТИЛ" КУПЉЕНА ПРЕКО И-БЕЈА У СРБИЈИ- спрема се тужба

    Прича о којој је Курајбер јуче извејштавао данас је добила драматичан преокрет. Како смо из непровјерених извора сазнали, америчка тинејџерка Мерион Свон која је покушала да се самозадовољи моторном тестером је исту без знања својих родитеља купила преко и-беја од Радојка С, пољопривредника из села К. код Параћина. Ова вијест је узбунила свјетску јавност, јер се цјелокупан случај могао несрећно завршити, а већ је одавно позната америчка нетрпељивост према Србима, Јеврејима, Арапима и осталим. Хилари Клинтон, државни секретар САД-а, је најавила тужбу против Србије због такозваног "уротнички-смишљеног напада" на држављанина Сједињених држава и затражила изручење Радојка С. због препродаје поквареног хладног оружја.

    -Тестера је била сасвим исправна, ја сам лично сам мијењао ланац минимум четерс пута, а продао сам је јер су цијене горива превисоке и нисам могао више да сипам у њу- Радојко негира тврдње америчких власти.

    http://www.samsvojmajstor.com/portal/sites/default/files/stihl0801.jpg Мало Рада, мало Зорка, мало трупци и моторка...

    Из компаније "Штил" која је произвела поменуту тестеру стигло је саопштење да они не сносе одговорност за дати случај, јер је тестера давно прешла гаранцију од двадесет и двије године, колико гарантују за њену исправност.

    Међутим, ситуација постаје алармантна јер се широм Америке организују протести против "српских агресора" и тражи се правда за "Блади Мери". У Србији је ипак ситуација много другачија. Мјештани села К. код Параћина славе свог суграђанина Радојка, јер је успио да "раздјевичи Американку" по други пут.

    О развоју догађаја и даље ће вас обавјештавати ваш Курајбер!

  4. ŠOKANTNO!

    Transfer bomba umalo eksplodirala!
    http://3.bp.blogspot.com/-ugK4iq2L1_c/UAUc3aPzJoI/AAAAAAAACB8/T2yWcFeSeMo/s1600/bomb.jpg
    Transfer sirijskog igrača Sanhariba Malkija umalo da se okonča tragično. Kako je Couraybaire-u (štampano izdanje našeg lista za francusko tržište) zvanično potvrđeno iz holandskog Ministarstva unutrašnjih poslova, u avionu koji je leteo iz Kerkrada za Ajndhoven, pošto je već prethodno sve bilo dogovoreno oko transfera igrača iz Rode u PSV, nalazila se eksplozivna naprava koja, da nije slučajno bila pronađena od strane jedne gospođice, koja se, kako nezvanično saznajemo, samozadovoljavala u toaletu i usred tog procesa je na podu primetila čudnu napravu, mogla da eksplodira.
    - U početku sam mislila da je neka od devojaka zaboravila svoj vibrator, pa sam malo krenula u zabavu. Međutim, kad sam čula da taj isti vibrator kuca kao sat, to mi je bilo sumnjivo. Momentalno sam izašla iz toaleta i pitala čoveka iz obezbeđenja šta bi to moglo da bude. On mi je rekao da ne brinem i da je to sigurno najnoviji model vibratora koji kad se gurne u ženinu unutrašnjost, tačno izmeri koliko je ženi potrebno do vrhunca i onda do kraja istog otkucava. Ja sam mu, naravno, poverovala jer čovek to sigurno zna bolje od mene. Nastavila sam gde sam stala i kada je zvuk postao najintenzivniji, ja sam od silnog uzbuđenja navodni vibrator slučajno jako bacila o zemlju, čime sam ga deaktivirala. Samo mi je drago što smo svi preživeli i što smo svi dobro. Sličan incident se desio i u Rusiji prošle godine. Više o tome možete pročitati ovde. Evo i ekskluzivne slike čudne naprave:
    http://img.metro.co.uk/i/pix/2007/03/vibrator_175x125.jpg
    Inače, transfer igrača je posle ovog stravičnog incidenta otkazan, tako da ništa od ove transfer bombe.

  5. SPORT

    FUDBALERI ZVEZDE DOBILI PISMENI

    Samo dva sata pred utakmicu sa Omoniom, čuvenim velikanom Kiparskog i svetskog fudbala, fudbaleri Crvene Zvezde dobili trenera Roberta Vežbam se na Zvezdi Prosinečkog, pismeni zadatak sa temom "U slučaju poraza, ja imam najbokji izgovor".
    Pitali smo Robija šta on misli ko se najbolje pokazao na pismenom.
    "Pa neki dećki su guba odradili pismeni, neki su zabušavali, ali ćini mi se da imamo dovoljnu kolićinu izgovora u slučaju poraza, do kog se nadam da neće doći" - rekao je maneken "Udarnik čarapa" i nastavio: "Neki su igraći bili lijenji i koristili su izgovore iz novina, kao što je ogromna temperatura na Cipru ili onaj stari rivalski da je trava suviše visoka i oni nisu dobil pčelice, a tu spadaju Kasalica, Mikić, Evandro i Vešović, s tim da je oprošteno Evandru zbog nepoznavanja jezika, a Vešoviću zato što je Crnogorac, a oni ne vole pisat. Najbolje izgovore su pružil Maksimović koji je napisao fantastičan rad o tome kako smo mi mislili da je ovo prijateljska utakmica i Luka Milunović koji je kao izgovor naveo da smo se za Omoniju spremali tako što smo igrali FM Menadžer i da su tvorci menadžera jednostavno podbacili u pravljenju njihovih igrača stvorivši nam lažnu sliku o njima i njihovom naćinu igre."
    Na naše pitanje kakvu je taktiku pripremio za Omoniu Robert Prosinečki, inače Srbin po majčinoj liniji, rekao je sledeće:
    "Trudićemo se da nametnemo naš stil igre, znaći mrtvo, neprecizno, sa što više dodavanja u odbrani i vraćanja golmanu, a onda kada Ciprani zaspeju, pokušaćemo da ih pretrčimo i zabijemo zgoditak. Ako ne upali taktika jedan, nadu polažemo u taktiku dva, a to je da oni sami sebi daju gol, što smo takođe vežbali proteklih sedmica" - zaključio je odgovor Robert uz konstataciju na kraju da ovaj put nije bio uzalud i da je na pijaci u Nikoziji našao izvanrednu češalicu za leđa, pa će od sada na konferencijama uspevati i leđa da češe.

    http://www.smedia.rs/sport/slike/86/news_53386.jpg

  6. Možda dođe i do toga, mada ja o sajtovima ne znam ništa, ali ništa. Nego Buks, napiši neku reportažu. Ma svi...pišite!!!

    Oво бисмо могли да одрадимо ако сте заинтересовани. Нас пар заседнемо и одрадимо сајт. Кул је тема, него ја немам времена да пишем. Иду испити поново. Јављам се касније овде. :)

  7. http://www.alo.rs/ljudi/52388/Aca_Lukas_na_prasku evo tekst ... Mislim da sam video da je ovde neko napisao KURAJBER VEST sa istim ili sličnim naslovom ... Ne mogu da nadjem ali sam ubedjen da sam ovde pročitao neki dan

  8. Ово са сајтом МОРА ДА СЕ ОДРАДИ. Ово је Џони, реално, будућност. Њуз је мало појело време, мало су сморили, нису своју прилику искористили, а ми овде имамо материјала и људи вољних да пишу.
    Само бих ти предложио да мало ређе постављаш вести на фејсу, мислим да је оно превише. Не могу људи стићи да прочитају све.

  9. Oво бисмо могли да одрадимо ако сте заинтересовани. Нас пар заседнемо и одрадимо сајт. Кул је тема, него ја немам времена да пишем. Иду испити поново. Јављам се касније овде. :)

    Ево и Реме је за. Сигуран сам да је још брда људи, али, могло би и газди да се предложи да уведе места за ''Курајбер вести'' или већ тако нешто слично, јер то такође може и њему да повећа посету, а и да повећа читање?

  10. EKSKLUZIVNO !

    HBO ODBIO RUŠKU JAKIĆ !

    Kako Kurajber zvanično saznaje, glavni čovek HBO-a odbio molbu Ruške Jakić da igra ulogu jednog od Belih hodača u trećoj sezoni serije " Igra prestola ". U intervjuu koji je za naš list dao scenarista ove hit serije istaknuto je da bi serija verovatno doživela krah, kada bi Ruška, koja se inače bavi ulogom tv voditeljke, bila deo ekipe za snimanje trećeg dela. " Znate kako, negde granica mora da postoji. Beli hodači su u seriji prestavljeni kao utvare koje šire zlo. I veoma su ružni. Medjutim, kada bi se odlučili da gospodja Ruška bude jedna od njih, vrlo je verovatno da bi ljudi prestali da prate seriju jer tolika količina ružnoće ipak nije baš preporučljiva za ljudsko oko. - istakao je vodeći čovek ove serije.

    http://arhiva2.gloria.rs/images_articles/e34070ac059941718557f6fe9b0f7322.jpg

  11. I ja sam za. Odlična je ideja. Računajte na mene, ali ja ne znam ništa oko sajtova i tako toga, ali ću da pišem vesti.
    Inače, mislim da si u pravu Enemi. Treba malo ređe izbacivati na fejs.
    A ovde ima autora za tekstove koliko god hoćeš.

    Oво бисмо могли да одрадимо ако сте заинтересовани. Нас пар заседнемо и одрадимо сајт.

    Reme jel umeš ti to?

  12. Ово може да послужи као нека база. Ево колико већ вести има, а не сери да има и фб страница?

  13. Ево колико већ вести има, а не сери да има и фб страница?

    Ima i FB stranica, mada vesti uglavnom idu odavde. Imaš link na prvoj strani...

  14. Само бих ти предложио да мало ређе постављаш вести на фејсу, мислим да је оно превише

    То је и моја замерка. Има нас 5 админа тренутно и морамо мало организованије да постављамо вести, пребукирамо понекад па се људи сморе и ишчлањују из странице.

    ЕДИТ : Буксно, имаш страницу у првом посту.

  15. Моја замерка је што радите нешто где је њујз нет докторирао, пишете боље него што сам могао очекивати али све је то већ виђено. Смислите нешто мало другачије и имаћете одличну прођу.

  16. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/562927_473326702678608_315739594_n.jpg

    ПОЛИТИКА

    Сензационалноизненађујуће и одушевљавајућераспамећујуће! Владимир Путин признао : "Србин сам и поносим се тиме!"

    Као што се одувек оправдано сумњало и шпекулисало све од Владивостока до Лознице, поновоизабрани председник мајке Русије, благородни и преузвишени самодржац свих Словена, носилац црног појаса и Ла Коста ципела, Владимир Владимирович Путин, у овом екслузивном интервју коначно је отворио своју душу свим својим поданицима и обожаваоцима широм планете Земље који се броје милијардама и миријадама. Интервју је наравно обављен и објављен на течном српском језику.

    Преносимо само неке детаље:

    Новинар: Одакле тачно вуче ваше порекло, где је Владимирова истинска прапостојбина и корење? Одакле је долетео Ваш Бели Орао?

    Владимир Путин: Као што се оно каже : "Где ти је завичај, тамо ти је и срце. И кућа и окућница, и краве и све." Видите, мој пра-пра-прадеда је још после слома Првог српског устанка ставио пут под опанке и преко Карпата , Урала и осталих планина избегао у мајку Русију и то са само једном векном хлеба, мало пршуте, сјеничког сира и две флаше домаће лозе у сељачкој торби. Само то га је држало и одржало да не умре од глади и успе да преживи страшну зиму каква постоји само у Русији и на Антартику, мање-више. Претпоставља се да је на ово дугачко путешествије кренуо негде из околине Крагујевца, мада је тачна локација тј. засеок остао мистерија упркос свим напорима моје породице и наше тајне службе да је сазнају. Кад се само сетим колико смо морали људи да физички мучимо или макар вербално злостављамо да би извукли бар неке битне информације од сељана из тог краја .. но добро, то није сад битно за ову причу. Како год, са поносом истичем да је у питању само срце Шумадије, Србије и самог Балкана, колевке и расадника најбољих људи и ратника од кад Сунце грије. Презиме нам тада наравно није било Владимирович већ....ах па то је тајна. Мој мудри пра-пра дека је морао да га одмах промени да га не би нашли припадници турске тајне службе, као што знате, бејаше тада тешко и чупаво време каквог није било нити ће га више бити.

    Новинар: Запањујуће! Не могу а да не приметим, говорите помало и ијекавицу?

    Владимир Путин: Помало. Наиме мати ми је из Црне Горе, вамо из Васојевића повише Шекулара.

    Новинар: Сада оно што занима све људе у Србији, молимо Вас, реците , какву ће тачно Србија имати корист после ове ваше изјаве, хоће ли уследити нека много већа и отворенија помоћ? Рука наше иначе братске Русије, нарочито сада када је води један Србин, мора бити отворенија него икад!

    Владимир Путин: Рачунајте на то. Већ колико сутра ћу се много жешће мрштити на сваку изјаву америчког председника која не одговара српским националним интересима!

    Новинар: Сјајно! Можемо ли очекивати бар неку бојеву главу на поклон? Бар неки Сухојчић задње генерације, да пукну душмани? Плиз?

    Владимир Путин: Да. (смех)

    Новинар: Да!?

    Владимир Путин: (још јачи смех).

    Новинар: Шта мислите о председничкој кампањи која се водила у Србији на овим задњим изборима?

    Владимир Путин: Посебно су ми били интересантни и симпатични они одласци у штале, грохотом сам се смејао!

    Новинар: Зар и Ви нисте нешто слично користили у Вашој последњој кампањи?

    http://2.bp.blogspot.com/_mmBw3uzPnJI/TOJcuQNY4SI/AAAAAAABv7M/mmzHkDSVwNk/s1600/vladimir_putin_with_animals_01.jpg

    Владимир Путин: Да али они су за мене аматери. Ја сам све то дигао на много већи ниво, да не кажем левел. Обилазио сам не само штале већ и кокошињце, зоолошке вртове, националне паркове, природне резервате, руднике угља и дечије играонице. На крају крајева морао сам, то је било јаче од мене, крв није вода - стиже војвода! Поздрав!

    http://www.moja.rs/wp-content/uploads/2011/03/putinMS2209_468x393.jpg

    Новинар: Владимире Путине, размакни нам бутине! Здравствујте!

  17. Ова за Рушку Јакић покидала. И ова слика белоходача са коментаром ојебала. Цепајте сајт реално је добра идеја.

  18. Моја замерка је што радите нешто где је њујз нет докторирао, пишете боље него што сам могао очекивати али све је то већ виђено. Смислите нешто мало другачије и имаћете одличну прођу.

    Није што ми пишемо, али мислим да су наше вести много занимљивије за читање. А и њихове вести су реалније од наших, пишу о стварима које могу да се десе. Али да ли је реално да Вермезовић изјави да му је чудно што се није играла трећа утакмица или да тамо нека бичарка трља пичку моторном тестером ? Није. Е па због тога се разликујемо од њих.

  19. KURAJBER UŽIVO U NIKOZIJI

    Na poziv fudbalskog kluba Crvena Zvezda, novinar Kurajbera je otputovao sa ekipom i stručnim štabom u Nikoziju koja je izabrana za snimanje najnovijeg, originalnog projekta koji se zove "Uspavanka za najmlađe".
    Na ideju da učini nešto za svu decu sveta došao je Vladan Lukić, predsednik Crvene Zvezde i svetski šampion u pisanju saopštenja. Povodom ovog događaja izdao je još jedno.
    "Fudbalski Klub Crvena Zvezda je uvek najviše cenio i voleo najmlađe pa smo tako i ovom prilikom odlučili da im poklonimo nešto za što lepši san. U pitanju je fantastično zamišljen projekat koji će pomoći roditeljima da što lakše uspavaju svoju decu. Naime, došli smo na ideju da napravimo jednu fudbalsku utakmicu na kojoj se ništa ne dešava i tako je učinimo potpuno dosadnom, što će brzo uspavati decu i poštedeti roditelje pevanja pesmica i ljuljuškanja dece. Ideja je da se ne šutira na gol i samo da se besumučno dodaje, ali i to sve da se radi jako sporo, tako da utakmica uopšte nema ritam. Smatram da će ovo uspešno delovati na klince, a roditeljima savetujem da ne gledaju jer može i njih da uhvati dremež. Još jednom želim da se zahvalim ekipi Omonije sa Kipra koja je pristala da nam bude saradnik u ovom projektu i posle Beogradskog snimanja na kom su pokazali da su dorasli projektu, ugoste nas na drugi deo snimanja "Uspavanke" na Kipru. Hvala prijatelji."
    Što se tiče drugog dela snimanja, pola posla je već obavljeno i sve teče po planu, a novinari Kurajbera se smanjuju prateći snimanje jer "Uspavanka" stvarno deluje i posle nekoliko minuta oči budu teške kao olovo. Odlična ideja, precizno se sprovodi, nema zamerki.

    http://i46.tinypic.com/359mib8.jpg

  20. Ма ок, али ако већ хоћете сајт морате бити уникатни и понудити нешто баш ново и другачије. Неће нико читати нешто што већ постоји. Мислим, направи сајт сличан Вукајлији, мислиш да би имао прођу...или некоме ко пије кока-кола понуди пиће које је истог квалитета и цене а зове се боба-бола, болело би га уво за то.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.