Prijava

Је л' то пале на курблу, или како већ?

Ма пали на пола кључа, ремонтовали га Руси лично! Или беху Чеси...

Али пошто нам је једини преостали авион само стоји у хангару, да му се не дај боже, нешто не деси.

Zajebavajte se vi, ali kad se MiG 29 pojavi na nebu posle ovih naših Galebova i Jastrebova, već po zvuku znaš da je u pitanju ala. Neka je i zastareo, moćan je.

Te Migove 29 je nabavio moj bivši komandnant RV i PVO u JNA, general Anton Tus, a kasnije(od '91) glavni stožer oružanih snaga drage nam Hrvatske, leta gospodnjeg 1985...ako se lepo sećam.

Jes' ih nije video Tito...šteta što nije živ da to vidi. Znači, najmlađa stvarka ima samo 27 godina. Do jaja.

Ма не зајебавамо се на рачун Мига 29, него на рачун његовог стања. :(
То је авион који тешко да ће бити превазиђен.

Авион је кева, само што то није баш одржавано.

MiG-29 je toliko dobro napravljena letilica da im se isplati raditi modifikacije na postojeći starež. Tako prepravljen može ravnopravno da se nosi sa svim postojećim borbenim avionima. Naravno, mi novca ni za osnovno održavanje nemamo. I ti koje su nam uništili su bili jedva operativni.

Само кад би имали једно 20-ак нових, са новим системима, новим материјалима и технологијама, добрим наоружањем, мислим да би нам то задовољило све могуће и немогуће захтеве у наредних 30 година.

Које захтеве конкретно?

Па те неке акције кратког домета за дејство по копненим трупама и одбрану ваздушног простора.

Ми никада нећемо водити неке епске ваздушне битке, јер немамо са ким, али рецимо кад би било срање на Косову што је реалан сценаријо, добро опремљени Мигови би били одлично решење.

И '99 су наши авиони рокали шиптарске тероре, само што су морали ниско да лете и јбг...

29 nije avion predviđen za akcije tog tipa. Orao, Galeb, Jastreb, Supergaleb su namenski pravljeni za niskoleteće misije. MiG 29 je prebrz.

BEOGRAD - Avioni G-4 "Supergaleb" Vojske Jugoslavije bombardovali su 26. aprila 1999. godine aerodrom Rinas u Albaniji i obližnji kamp za obuku pripadnika OVK i uništili devet američkih helikoptera "Apač", navodi list "Politika" detalje iz akcije čije odigravanje vojni vrh i državno rukovodstvo nikada nisu potvrdili. U tekstu koji beogradski dnevnik objavljuje u današnjem izdanju povodom osme godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije navodi se da je akcija izvedena sa podgoričkog aerodroma Golubovci, bez znanja i odobrenja komande iz Beograda.

List navodi da je na tom aerodromu kod Tirane bila smeštena američka borbena grupa "Soko" sa 24 helikoptera tipa "Apač", kao i delovi 82. padobranske divizije SAD iz Fort Brega.
"Politika" dodaje da je u akciji učestvovalo šest lovaca-bombardera G-4 iz sastava akro-grupe "Leteće zvezde", a da su piloti leteli na svega nekoliko metara iznad površine mora kako ne bi bili otkriveni radarima.
"Stigli su iz pravca izlazećeg sunca i vizuelno bili teški za otkrivanje. Prvo je raketama i bombama napadnut logor za obuku terorista OVK, da bi zatim G-4 gađali američke helikoptere na zemlji. Uništeno je devet 'Apača' a još tri su ozbiljno oštećena", navodi se u tekstu.
Jugoslovenski avijatičari nisu imali gubitaka u napadu.
U tekstu se dodaje da je italijanska državna televizija samo jednom objavila vest o napadu na Rinas, a da je ruska agencija Itar-Tas javila da je aerodrom zatvoren za saobraćaj.
"Italijanski ministar unutrašnjih poslova nije odleteo sa tog aerodroma posle završetka posete a sa 26. aprilom se poklopila i prva vest o gubitku jednog 'Apača' na 'rutinskom letu'. Albanska delegacija, koja se tog dana vraćala sa sastanka Saveta Evrope u Strazburu, nije sletela na aerodrom Rinas već u Valonu", dodaje se.
"Politika" podseća i da je NATO sutradan, 27. aprila, u tri navrata žestoko bombardovao aerodrom Golubovci i uništio podzemni objekat Tuzi, u kojima su bili smešteni avioni "Supergaleb" iz akro-grupe "Leteće zvezde".
Autor teksta pretpostavlja da o toj akciji nikada nije izveštavano iz straha od Haškog tribunala, iako je SRJ imala pravo da bombarduje svaku zemlju koja je dozvolila NATO-u da koristi njen vazdušni prostor.

Ovo je naša pičkasta vlast krila bolje od amera

Читао сам о овоме. Јебали су им кеву.

Kao i u ovom slučaju, mogli su još par puta, jer su ameri prilično ležerno ušli u kampanju. Dok bi se osvestili primili bi nekoliko dobrih udara. Vojska je i htela da preduzima akcije tipa udari pa beži, ali su govna političarska sve opstruisala. Ne bi to bagru mnogo usporilo jer je sila tih govana, ali bi ipak prijalo moralu.

29 nije avion predviđen za akcije tog tipa. Orao, Galeb, Jastreb, Supergaleb su namenski pravljeni za niskoleteće misije. MiG 29 je prebrz.

There is no such thing as too fast! лолоолло
Миг 29 има више верзија, то је у принципу ловац-бомбардер, наравно да није био за такве акције кад нема оне фенси нишане ко амери, али да смо набавили фенси нишане свакако не би ишли са Јастребовима и Галебовима него би ко господа с шурнаес милиона метара бацакали прецизне пројектиле по шипцима. х)

А ово за летење ван границе је глупост, једино кад су летели ван границе је кад су се залетели па појурили њихове авионе преко Дрине, моментално су оборена оба наша Мига.

Енеми, фора код тих нисколетача је што радар не може да их открије. Тог МИГ-а би скењали за секунду. Овако су их ухватили на спавању.

Ма знам ја то, али ти ако идеш директно на копнене трупе то ти није проблем, НАТО је направио ту разлику да је нама лакше да летимо испод радара (што је екстремно компликовано) него да идемо са Миговима који би били добри за све те акције али би услед НАТОове надмоћи падали ко глинени голубови. Тој ти причам.

Оћу рећи да за ту ситуацију Мигови стварно били неприкладни, али надам се да више нећемо бити у таквој ситуацији.

Да, капирам шта о'ш да ка'ш. Ма боли ме курац, рат смо изгубили и готово. Можемо сад до краја времена да причамо шта би било кад би било, неће нам то вратити ништа.

Žali bože dobrih momaka... Svaka im čast i večna slava

Te Migove 29 je nabavio moj bivši komandnant RV i PVO u JNA, general Anton Tus,

On je bio veliki gospodin, ali meni je u glavi ono kada je rat počeo on je seo u jedan i krenuo za Zagreb.

Јебига, земља мора да се брани и да се кости положе у њу ако треба. :/