Trula Srbija

1. Bruce uništava system iznutra ^_^

2. Grofe, to je najglupavija moguća varijanta obrazloženja zašto si u nekoj stranci :)

Ovo je bolje:

“Bolje je da lepo prizna, pa da sednemo u moja kola, odemo do SUP-a, gde ćeš stati pred lice zakona i reći – jeste, kriv sam, jeo sam govna! Baš tim rečima, bez moljenja. Jeo sam govna, radio sam to i to, jer sam bio slep pored očiju. Kaznite me da okajem svoje grehe, da ponovo budem čovek, da stanem na svoje noge!”

3. A zašto ne? Moje dugogodišnje političko iskustvo navodi me na zaključak da je potpuno svejedno gde sam. Oni koji su sad dobri ujedno su i slabi, čim ojačaju postaće isti ovakvi. Oni koji su mogli biti dobri bili su to dok nisu ojačali. Programski cilj svake politike u Srbiji je da se uhlebe porodice i prijatelji, da se mazne šta se još može i na kraju da se iz opozicije prdi po vlasti kako ne valja.

1. Kosovo bukvalno predato, samo jos da im se izda sertifikat o nezavisnosti
    2. NATO dobio ono zbog cega Milosevic nije hteo da potpise Rambuje
    3. Neustavno smanjene penzije
    4. Smanjene plate lekarima, profesorima i drugim postenim radnicima, kako se ne bi dirala armija botova zaposljenih u medjuvremenu

Da ne nabrajam dalje, ovo su stvari koje cak ni raspalo smrdljivo govno Tadic nije radilo, a tebi je i dalje ovo "isto sto su i drugi radili"?!

Kad smo vec kod raspalog smrdljivog govneta Tadica, evo ga jucerasnji citat tvog lidera

Veoma poštujem gospodina Tadića, mnogo više nego neke druge, ne zato što je on moj omiljeni opozicionar već zato što on zna šta je država.

Drugim recima "hvala ti, tata, sto si mi napravio stranku i dao vlast u ruke, steta sto umre nas drugar, vladar iz senke Miki Rakic, inace bismo sada zajedno harali".

Za Tadica postovanje moze imati samo drugo govno, posten covek se gadi Tadica u svakom smislu.

4. Ja se podjednako gadim svih političara. Osim možda onog lika što se slikao go sa srednjovekovnim mačem.
    Ali jedno je gaditi se, a drugo je gledati svaki dan psihopatu na svakom mediju. Govno je toliko nepodnošljivo postalo da je stvarno nemoguće trpeti ga više

5. A zašto ne? Moje dugogodišnje političko iskustvo navodi me na zaključak da je potpuno svejedno gde sam. Oni koji su sad dobri ujedno su i slabi, čim ojačaju postaće isti ovakvi. Oni koji su mogli biti dobri bili su to dok nisu ojačali. Programski cilj svake politike u Srbiji je da se uhlebe porodice i prijatelji, da se mazne šta se još može i na kraju da se iz opozicije prdi po vlasti kako ne valja.

nije bas tako. siguran sam da je u srbiji ostalo i kvalitetnih ljudi koji bi mogli da povuku stvari na bolje, ali zbog opste apatije u koju je upalo drustvo jednostavno nemaju podrsku.
    jer kad udjes u apatiju i u depresiju tebi treba nesto da te promrda, nesto divlje, revolucije, besenja, hapsenja, nesto da se dogadja a ne razumna vlast.
    ovo nam je doduse malo i u kulturi, da smo depresivan narod, pa onda trazimo nesto da osecamo prema drzavi, biramo srcem i te stvari koje rade "toplokrvni" ali siromasni narodi.

nekoliko zadnjih vlasti su samo ogledalo ovog stanja.

6. Bio sam i ja takav idealista kao ti. Pogrešno shvataš moje postove kao odbranu nečije politike, ja sam jetki cinik.

Ovo što celt piše je super, divno i krasno. I ja trenutno tražim opciju da od septembra odem negde u inostranstvo makar na tri meseca da se malo zalebim pa ću isto tako da pišem.

Da ne nabrajam dalje, ovo su stvari koje cak ni raspalo smrdljivo govno Tadic nije radilo, a tebi je i dalje ovo "isto sto su i drugi radili"?!

Ako pažljivo pročitaš moj post nigde nećeš naći ovo što si ti napisao. Ne komentarišem šta su koji radili, samo kažem da su svi u suštini isti. Dok se ti i ja ovde natpišavamo, oni svi zajedno sede negde na ručku i komentarišu kako je Rističević sinoć pripit baljezgao u Skupštini, a on im odgovara da ne jedu govna kad je jagnjetina vruća.

Koga bi ti predložio? Evo, reci koju stranku želiš da vidiš na vlasti i računaj na moj glas za njih. Ja nemam ni za koga da glasam.

7. проблем је и мањак солидарности. професори протестују због јадних услова у којима раде, "ко их јебе", "шта они раде". људи протестују што су опљачкани од банака, "ко им је крив", "што су узимали у швајцарцима". обреновчани протестују, "шта опет блокирају град", "само траже паре, ко ће мени да да паре". човек протестује у аутобусу што заустављају аутобус на двадесет минута, изводе га комуналци и пребијају га наочиглед осталих путника. да је троје људи стало поред њега док су га малтретирали, знаш кад би све њих избацили напоље? и иначе, кад би уз сваког ко протестује стала још тројица, све би било другачије. и не треба протестовати да се промени власт. треба протестовати да се изборимо за права, своја и других грађана.

а проблем је и што ова власт више од свих претходних урушава институције. све смо до сад видели, али овај ниво страначког секташтва, то није било апсолутно никада. странка је све, министри нам гостују на телевизији да би се бавили политичким препуцавањима. па где то има, јеботе?

8. nisam bruce idealista, cinjenica je da je prosek svuda isti i da svuda imas kvalitetne ljude, vrlo su fine nijanse i male razlike izmedju zapadne evrope na primer i srbije. ti detalji su ono sto nas jebe. to i cinjenica da kao drustvo nismo navikli sebe da cuvamo nego da nas neko vise bice u vidu drzave cuva i hrani (ili je kao sad, maceha).
    to se menja, ali prvo mora da se ubaci u svest ljudi da su oni zasluzni za sve lepo sto im se dogodi ponekad, a ne vlast. ali isto tako da su i sami krivi kad se nesto zasere.

tojest, 100% sam siguran kad bi se kod nas uveo sistem direktne demokratije, kad bi morao da glasas za akcije a ne za ljude da bi se i bolje i definitivnije i stroze odluke donosile nego sto to politicari populisticki rade, i da bi se promenio sistem razmisljanja.

mozete da pricate sta ocete, lako tebi da pricas iz svajcarske, ali sam 100% uveren da bi svaka zemlja mogla da bude stabilna kao svajcarska, kad bi se odluke donosile direktnim glasanjem a politicari bili samo instrument da se te odluke ostvare. ne bogata, ali stabilna, sto direktno vodi srecnijem drustvu. i ljudi bi imali svest o tome da vecina ipak utice na buducnost.
    isto sam 100% uveren da se to vrlo retko desava jer tako cela vladajuca svita gubi moc.

9. tojest, 100% sam siguran kad bi se kod nas uveo sistem direktne demokratije, kad bi morao da glasas za akcije a ne za ljude da bi se i bolje i definitivnije i stroze odluke donosile nego sto to politicari populisticki rade, i da bi se promenio sistem razmisljanja.

U potpunosti se slažem. Ako to ovde predložiš zapaliće te na trgu jer:

se to vrlo retko desava jer tako cela vladajuca svita gubi moc.

Na šta se sve svodi. Čim se pojavi neko ko bi mogao doprineti boljitku on se pod hitno ili kupuje ili kompromituje pa ucenjuje, a ako ni to ne upali onda ide u obilazak nacionalnog parka Fruška gora bez povratne karte.

10. mislis da ne postoji niko ko bi doso i reko: kandidujem ovaj pokret gradjana za skupstinsku vecinu, da od trenutka kada dodjemo na vlast u naredne 2 godine promenimo ustav i uvedemo sistem direktne demokratije i povucemo se sa vlasti?

evo ja cu da dam otkaz i da zrtvujem 2-3 god da to uradim ako se skupi 100 000 potpisa za to, a da ne obecam nikome posao preko veze. ustvari nista da ne obecam, ni platu ni sendvice, samo da cemo da promenimo sistem. skupio bi 10. kenjali bi ljudi po netu, ali to bi bilo to.

cinjenica je, ima ljudi koji bi se zrtvovali, ali ne postojii podrska, jer se ne veruje. a i ne moze da se dobije zbog velikog pritiska trenutne vlasti i drustvene letargije.

EDIT: vidis, kazem ja cu, ako se skupi. sto znaci da nisam dovoljno aktivan za tako nesto, iako kazes da sam idealista i tako to. sta onda da ocekujes od nekog ko je izgubio volju?

11. Ako pažljivo pročitaš moj post nigde nećeš naći ovo što si ti napisao. Ne komentarišem šta su koji radili, samo kažem da su svi u suštini isti. Dok se ti i ja ovde natpišavamo, oni svi zajedno sede negde na ručku i komentarišu kako je Rističević sinoć pripit baljezgao u Skupštini, a on im odgovara da ne jedu govna kad je jagnjetina vruća.

Koga bi ti predložio? Evo, reci koju stranku želiš da vidiš na vlasti i računaj na moj glas za njih. Ja nemam ni za koga da glasam.

Pa da postoji dobra stranka, bila bi na vlasti, ne bi ovaj polusvet uspuzao na vlast. Nego ne mogu da shvatim da jos uvek imas i mrvu razumevanja za stranku koja je bas tog Risticevica ubacila u parlament. Covek je UKRAO robne rezerve poverene na cuvanje, PRODAO drzavnu robu, i umesto zatvora - oni ga ubace u parlament. Maja Gojkovic, isti slucaj - umesto zatvora, promovisu je u predsednicu skupstine. Ko zeli dobro drzavi i narodu, to sigurno ne radi.

12. Opet mi stavljaš reči u usta - NEMAM razumevanja ni za kog od njih, ali nemam ni razumevanja za Dveri, Treću Srbiju, DSS, DS, PMS i sve ostale zajedno da ih ne nabrajam.

Ovo što celt govori je super, bilo bi idealno kad bi mogli da se skupe ljudi za tako nešto. To i jeste suština tehnokratske vlasti, ali to je ovde nemoguće. Moj predlog je bio da se ukinu prihodi svim političarima i da im se plaća minimalac, a da na kraju godine funkcionišu po principu dividende - koliko je država u plusu toliko da im se podeli. Mislili su da se zajebavam, a posle su pitali gde ima da se kupi moj broj ludačke košulje.

13. мој предлог је најбољи. забранити строго бављење политиком пре, рецимо, 35-е године и онда свако ко улази у политику има прилику да покаже шта је у животу направио, чиме се бавио и колико је био успешан. страначку омладину распустити и њима подићи границу на 45 година.

14. проблем је и мањак солидарности. професори протестују због јадних услова у којима раде, "ко их јебе", "шта они раде". људи протестују што су опљачкани од банака, "ко им је крив", "што су узимали у швајцарцима". обреновчани протестују, "шта опет блокирају град", "само траже паре, ко ће мени да да паре". човек протестује у аутобусу што заустављају аутобус на двадесет минута, изводе га комуналци и пребијају га наочиглед осталих путника. да је троје људи стало поред њега док су га малтретирали, знаш кад би све њих избацили напоље? и иначе, кад би уз сваког ко протестује стала још тројица, све би било другачије. и не треба протестовати да се промени власт. треба протестовати да се изборимо за права, своја и других грађана.

а проблем је и што ова власт више од свих претходних урушава институције. све смо до сад видели, али овај ниво страначког секташтва, то није било апсолутно никада. странка је све, министри нам гостују на телевизији да би се бавили политичким препуцавањима. па где то има, јеботе?

Ili premijer gostuje u parlamentu, i napusava se sa poslanicima? Namerno se unizava parlament kao najvisa institucija drzave, namerno se prave incidenti, najsrecniji bi bili kad bi se i tukli tamo - zato je sramno ono Zivkovicevo spustanje na nivo naprednjaka kad im je rekao "stoko jedna", pri tom je dovoljno glup da ne ukapira da je pogresio.

15. http://www.peticije24.com/hoemo_da_uvedemo_direk

evo brus. 50 virtuelnih drkaca kurca nece da procita do kraja.

16. Ja potpisao
    Da celt da otkaz pošaljite sms na 1003

17. Evo ja potpisao. Virtuelno.

18. Da celt da otkaz pošaljite sms na 1003

pa kapiram ako oces nesto stvarno da menjas moras budes malo i budala :)
    fora je sto ja nisam budala, pa sam stavio nerealnu cifru.

19. ћелте, за ове кантоне, прво би се појавио у новинама као издајник који хоће да оцепи санџак и војводину, па би те онда питали колико ти зарађујеш док народ нема хлеба да једе. након тога би твоја политичка каријера била запечаћена и могао би наставиш да се тиме бавиш искључиво ако си богати наследник, па имаш пара и времена или ако имаш неких јаких веза у медијима. а и онда полако, тек за двадесетак година, ето те у скупштини.

елем, потписао сам. ОЧЕКУЈЕМ НЕКУ ВИСОКУ ФУНКЦИЈУ!

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.