Trula Srbija

1. Ау, ау :) јесте, задржали смо касетну муницију за јуришне бомбардере. Нит смемо да летимо, нит да ратујемо. Добар штос.

A ti pokreni peticiju za raspuštanje vojske, eto para za razminiranje.

Izvrćeš. Trpanje jevreja u gasne komore i njihovo istrbljenje je i bio cilj Hitlerove Njemačke. Godvine, evo piva.

Tvojom logikom izduvni gasovi iz automobila su smišljeni sa namjerom trovanja, a nisu nusproizvod načina rada motora.

Здрав начин постоји одавно, није ништа хипи, већ саставни део агрономије. Већина света не једе хемијски третирану храну (Азија и Африка). Хуманост није поента тровања хемијом у агрикултури, јер видимо да су европљани и амери све дебљи и одвратнији. Шта`ш, храна...

Koji način? Opiši brate fino taj način bez te mistifikacije Azije. Nisam ja ni reko da je humanost poenta ičega, i poenta je prizvodnja što većih količina hrane da bi se što više zaradilo. ALI, potreba za tolikom hranom itekako postoji.

2. Фегетлије су већ упропастиле војску, то и јесте поента о којој говорим - касетне бомбе нам ничему не служе.

Карикирам. Колико је Хитлер био бездушан толико су и ови тровачи данас. Циљ оправдава средство. То је твоја логика.

Сви свесни људи се труде да укину издувне гасове и спасу планету. То је логично. Исто треба да важи и за тровање хране.

Како се узгаја храна? Свашта тражиш од мене, ал ајде.
    Природно ђубриво, наводњавање, противградне мреже, укрштање култура негенетским путем и без хемикалија (ради одлично Институт у Земуну).
    Важна је производња хране, али и њена потрошња. У нашој исхрани преовлађују угљени хидрати, месо и млечни производи, а на задњем месту су житарице, воће и поврће. Неправилна исхрана је епидемија 21. века.

Када се јури за профитом долази до опадања квалитета - видимо из примера прехрабмене индустрије и кинеских производа. О томе говоримо - маните профит, дајте да производимо природно, здравије и боље. А не више, јефтиније и лошије. Пример - уместо да поједеш 1 обичну јабуку, поједеш једу ГМОвњиву и попијеш витаминске таблете.

3. Карикирам. Колико је Хитлер био бездушан толико су и ови тровачи данас. Циљ оправдава средство. То је твоја логика.

Ladno nastvaljaš ko da ništa nisam napiso.

Odjava.

4. Ne može svet da se izdrži prirodnom hranom. Previše nas je. Tačka. A da treba kontrolisati hemikalije i to, naravno. Iluzija je da ceo svet može da jede zdravu, organsku hranu koju jede neki rendom seljak iz svoje bašte. To bi moglo da nas je 3 milijarde, a ne 7 milijardi i svaki dan sve više.

5. Ne može svet da se izdrži prirodnom hranom. Previše nas je. Tačka. A da treba kontrolisati hemikalije i to, naravno. Iluzija je da ceo svet može da jede zdravu, organsku hranu koju jede neki rendom seljak iz svoje bašte. To bi moglo da nas je 3 milijarde, a ne 7 milijardi i svaki dan sve više.

Eto.

6. То што кажете је баш натегнуто. Ако може свако за себе да гаји и више хране него што му је потребно, што не би могла планета да храни и 10 милијарди? Јебига, не може то да функционише на планети где се највише пара троши на оружје. И не знам зашто одбацујете профит као узрок свега. Можда се неки научник бави гм-ом зато што верује да ће то помоћи Етиопији или Камбоџи, али менаџера неке корпорације заболе ситно за такве ствари. Он се тиме бави због профита, а он је тај који одлучује.

Уопште, у овом нашем случају се тотално маши поента. Сви се утркују да изгуглају шта је афлатоксин, како утиче на људске органе, колико треба чега да се пије и колико је у којој земљи дозвољен унос. А најбитнија ствар у свему је ДА ЈЕ НЕКО ЈЕБЕНО ОДЛУЧИО ДА ЗАРАЖЕНИ КУКУРУЗ КОЈИ НИСМО МОГЛИ ДА ИЗВЕЗЕМО НИГДЕ МИ ПОЈЕДЕМО. Ако такав и такви редовно не добијају бамбусовим штапом по леђима, једног дана ће због свог бонуса да направе много већу штету.

7. Da, ali ne može svako da gaji za sebe. 90% sveta su potrošači, a ne uzgajivači.

8. mislim da ce u svetu nastati hao kada broj ljudi predje 12 milijardi (najkasnije)
    nema hrane, nema resursa, bice ogromnih klasnih razlika...

9. kizo И ниси ништа написао. Одјави се, то ти је најбољи аргумент.
    Ако вас је превише, имамо решење - циљ оправдава средство. Коначно решење проблема пренасељености. Опробан метод.

Луди Чаче, читаш ли ти ИШТА? Органску храну једе 2/3 планете.
    Планета има довољно обрадиве површине и технологију за органску храну. Тачка.
    Неорганска храна је штетна. Тачка.
    Највећа популација народа на свету једе органску храну. Тачка.
    Највеће здраствене проблеме има популација која једе неорганску храну. Тачка.
    Смртност од глади је највећа у афричким земљама где су бели колонизатори завели вековни терор и геноцид. Тачка.
    Светске силе више троше на оружје него на храну. То је двоструки допринос смртности људске популације. Тачка.
    Биће нас 1 милијарда, ``храна`` је дефинитивно пут ка томе.
    Ете вам.

10. Hoćeš da kažeš da Kinezi i Indijci jedu organsko i zdravo? HAHA.

11. kako ce nas biti milijarda ako sve ono sto ameri i losa hrana pobiju za godinu dana, laos, kambodza i indija nadoknade jednodnevnim kolektivnim prcanjem?
    jedino ako dodje do sranja tipa 3. svetski rat, a doci ce onda kada nas bude previse
    tacka

12. Лудаче, једу, јер им је привреда примитивна и заостала.

13. Sevastokrator_95 Побијеш говна и готова ствар.

14. Биће нас 1 милијарда

Oprosti, ja u ovom ne vidim ništa loše. Možda bi trebalo da nas bude i manje. Obrstili smo planetu kao skakavci, istrebljujemo druge vrste, pitanje je samo kada ćemo uništiti sve živo što postoji. Milijarda - optimum.

15. Jedu možda na selu Granjka, gradsko stanovništvo Kine i Indije jede ista govna ko i mi.

16. Фегетлије су већ упропастиле војску, то и јесте поента о којој говорим - касетне бомбе нам ничему не служе.

Kakva vojska, kakve bombe? Si ti lud?
    Stvarno ima i dalje ljudi koji misle da je rat ustvari oružani sukob. Tužno.
    Pa i da imamo ekstra vojsku i ekstra oružja opet bi dudlali kurac. Situacija bi bila kao onomad kada su kozaci jurišali na konjima sa sabljama u rukama na nemačke tenkove. Oružje je psiha. Propaganda je municija. Džaba ti puška ako ti je usađeno propagandom da si neki smrdljivi južni sloven koji je ništa naspram imperije.

Карикирам. Колико је Хитлер био бездушан толико су и ови тровачи данас. Циљ оправдава средство. То је твоја логика.

Aaa zajebao si se! Hitler nije namerno spaljivao jevreje. On samo u to vreme nije znao šta će sa njima a totalno uništenje fizičkog nosača je bilo jedino što bi odradilo posao. Da ih je mogao uposliti bez bojazni da će mladi nemac da ostane bez posla on bi sigurno ponovo razmislio o bacanju korisne radne snage.

Сви свесни људи се труде да укину издувне гасове и спасу планету. То је логично. Исто треба да важи и за тровање хране.

Jeste! Oni truju namerno hranu! Zlotvori! Kako da ne...
    Kakva kurčeva azija i ostale gluposti? Oni su tamo toliko zadrti sa svojom zastarelom propagandom da se retko koja informacija propusti u ostatak sveta pa se izgleda kao da je zdravo. Azija kao kontinent sa svojim zemljama je najveći zagađivač ljudske okoline. Kjoto sporazum jedino oni najmanje poštuju jer imaju previše populacije koja se mora zaposliti po svaku cenu.

Како се узгаја храна? Свашта тражиш од мене, ал ајде.
    Природно ђубриво, наводњавање, противградне мреже, укрштање култура негенетским путем и без хемикалија (ради одлично Институт у Земуну).
    Важна је производња хране, али и њена потрошња. У нашој исхрани преовлађују угљени хидрати, месо и млечни производи, а на задњем месту су житарице, воће и поврће. Неправилна исхрана је епидемија 21. века.

Uzgaja se tako što ti digneš dupe i kreneš sam da uzgajaš je. Dok to ne uradiš, nećeš imati nikakvo pravo da kenjaš o tome kako je uzgajana.
    Kakvo bre ukrštanje negenetskim putem? Šta lupetaš? Pa ti si dobijen ukrštanjem gena tvojih roditelja. Prirodno đubrivo? Znaš li ti koliki je koeficijent iskorištenja prirodnog đubriva? Sva đubriva su prirodna. Mineralna su samo čist ekstrakt dobijen kristalizacijom najpotrebnijih minerala koji trebaju biljci. Idi kopaj pa neće trebati hemikalija.
    Naši instituti su prdež u odnosu na svetske institute za doradu i proizvodnju semena. Zastarela tehnologija koja ima veće gubitke nego dobitke.
    Nepravilna ishrana kažeš? Pa ti lepo kupuj samo voće i sveže namirnice i nemoj jesti najjeftiniju hranu al uostalom, to nije moguće jer tebe boli kurac da radiš i daješ svu lovu na hranu. Nemoj svoje škrtarenje da prebacuješ drugome. Niko te ne tera. To što ti hoćeš ne možeš da jedeš kvalitet i da se razbacuješ sa lovom, to ti niko nije kriv. Daj celu platu na kvalitetnu hranu. Nemoj plaćati struju i vodu.

Када се јури за профитом долази до опадања квалитета - видимо из примера прехрабмене индустрије и кинеских производа. О томе говоримо - маните профит, дајте да производимо природно, здравије и боље. А не више, јефтиније и лошије. Пример - уместо да поједеш 1 обичну јабуку, поједеш једу ГМОвњиву и попијеш витаминске таблете.

GMO prozvodi su prevashodno namenjeni da bi se proces proizvodnje ubrzao, proizvod obogatio a sama proizvodnja pojeftinila. Izvlačenje maksimuma iz uloženog. Idi proizvodi nešto zdravije i bolje i ja ću prvi da kupujem od tebe. Zaposli još par ljudi i dobro tebi i dobro njima.

Moj predlog koji bi trajno rešio tvoje životne probleme je da lepo odmasadaodmah isključih brauzer, isključiš komp i time smanjiš zagađenje potrebno da bi se proizvela struja koju tvoj komp inače troši a ujedno i nas da spasiš od čitanja tvojih lupetanja. Digneš dupe, izvadiš lovu, kupiš zemljište, kupiš repromaterijal i kreneš sa svojom proizvodnjom hrane. Razmisli, nećeš sve prodati pa ćeš imati i za sebe, imaćeš lovu i ako posao krene, zaposliš još par ljudi. Sav profit daš u humanitarne svrhe i ispunio si sve stereotipe koje zagovara moderno šuketanje. Svaki dan odeš dobrovoljno da daš krv. Zaveštaš organe. Ideš redom po zemlji i pomažeš ljudima na svaki mogući način i tako to... Daš po koji impuls životu. Obnoviš đurđeve stupove. Daš malom Mateji za operaciju. Otvoriš azil za kerova... Id u kurac! Život k`o na filmu.
    Bićeš glavni. Veruj mi!

17. Jesam li bratec?
    Aaa! Si vido!?

18. U svakom slučaju, možeš da kupuješ tzv. organsku hranu, sa raznim atestima i tim tako sertifikatima. I da je plaćaš pet puta skuplje. I da živiš pet puta zdravije. Izbor je tvoj.

19. Nash Bridges Јеси ли свршио? Браво!
    Ниси разумео коментар за војску. Ћорак.
    Одлично си разумео шта сам хтео да кажем Кизи за Хитлера, али он то није скапирао. Пун погодак!
    Храна се трује са намером да траје дуже. Не лупетај, већ схвати да заговарамо контролу тровања. Дакле, ништа штетно.
    Укрштање негенетским путем се односи на негенетско модификовање. Знаш то, него се правиш фегетлија.
    Одлично познајеш пољопривреду, скидам капу. И ја да сам сељак, знао бих толико. Боље је да ти угасиш комп, није то за тебе. Узми се мотике.
    Од сељака и купујем храну, није ништа посебно скупља.
    О лупетању не бих говорио, твој пример закопава.
    Само умете да лупате контре, мозак вам служи за украс, нећете да промислите ни мало. Цела паметна Европа се бори против ГМОвњиве хране, само се ви др. Каџије, правите паметни нешто. Европа гине да живи здраво, а овде карикатуре иду у контра смеру. Залуд трошим речи. Балкањероси, живи били.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.