Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Gazimudo ovo rade samo teški malograđani i seljačine koje su juče sišle sa planine. Kupujem maltene samo domaće proizvode, ne zato što sam nekakav uber patriota nego zbog toga što zaista smatram da ne zaostaju kvalitetom (ambalaža je već neka druga priča, ali generalno nebitna pošto ne jedem karton).
Sa ovim se ne slažem, jer mi je sestra radila u Maksiju i nije problem zabrane domaćim proizvođačima koja zapravo i ne postoji, već činjenica da bata Miško dok je bio vlasnik Maksija i Tempa nije imao običaj da plaća za preuzetu robu (valjda je mislio da treba da mu sve besplatno daju) i ljudi su ga jednostavno odjebali.
Ma problem su i mali trgovci, onu salamu i ostale suhomesnate proizvode kad ti seku ili sir, kačkavalj nebitno, sami prepravljaju datum isteka roka, a ti to i ne vidiš naravno, samo posle osetiš odvratan ukus, vidiš da je prošo rok ili ti kaže neko ko tamo radi.
Sta ti je radila sestra u Maxiju? Ortakov burazer radi kao komercijalista u Tempu, i otvoreno mi je rekao da su sve firme koje se nalaze na rafovima dale kintu da se tu nadju. E sad, to je mozda donekle i normalno,al je fora sto je Milki trazeno 3x manje kinte nego mlekari Kuc.
A oni proizvodi Premija su vam najbolji pokazatelj toga. To su ustvari proizvodi malih, lokalnih proizvodjaca koji su prepakovani i stavljeno im je to Premia. Na faxu nam je dolazio lik koji drzi neku mini mlekaru na jugu Srbije. Dosli lepo ljudi iz "premije" i rekli : ti ovo ovde nikad neces moci da prodajes u Beogradu, ili bilo kom vecem gradu. Mi ti nudimo da ti oktupimo sve sto proizvedes, , a ti ces imati po proizvodu odredjen procenat". Covek je odbio, i tuzio ih, naravno izgubio parnicu u rekordnom roku sudjenja (manje od godinu dana),a al kaze da mali milion proizvodjaca kao sto je on nije odbilo ponudu.
Раух није ништа нарочито, реално.
Radila kao izlagač robe (zvuči glupo, a stvarno je kao stručan termin jebeš im mater :) )
Što se tiče Premije to mi se čini kao ok ideja, jer kao što si i ti napisao realno je da bi mali proizvođači zaista teško mogli da se probiju na veće tržište (što Beograd sa milion i po stanovnika jeste), jer bi svakako morao da uloži veliki novac za takvu ideju, a to kod nas maltene niko od malih proizvođača nema.
Ја их купујем због оне рекламе. РААААУУХ
Meni se to cini kao monopol :)
Uostalom,ako oni misle da njegov proizvod valja, zasto mu nisu ponudili da ga ponude u svakom maxiju?
Uostalom,ako oni misle da njegov proizvod valja, zasto mu nisu ponudili da ga ponude u svakom maxiju?
Jebiga, veća riba uvek jede manju.
u ovoj državi je sve monopol. još dok se privatizovalo išlo se na stvaranje monopola. baš što se mleka tiče, sve mlekare imlek pokupovao skoro...pa de to ima jebemu sve
volim ljude koji sede za kompom i pljuju po ljudskom napretku i tvrde kako su indijanci baje i baš bi svet bio do jaja da smo još u srednjem veku...to je neprocenjivo.
TAKOE! Konkurentno trziste je za indijance!
indijanci su za tržište
Drago mi je da ste pomenuli nove robne marke, u koje spada i ta Premia. Ali ko je uopste taj ko diktira sta je seljacki a sta nije? Ja licno ne pamtim kad sam video Budimkin sok da ima da se kupi, da ne pricam da je on bio nula za Srbijanku Valjevo, a od svih njih su (za mene) bili bolji Takovo sokovi.
Al sad cu vam kazem jos nesto. Svi ti nasi sokovi (cak i tadasnji) su obicna kurcina za sok koji se pije u USA. Ziva istina. Tamo je KONCENTRAT (samleveno, dehidrirano i pasterizovano) voca berzanski artikal, pogotovu pomorandze, ali ima i od svog drugog voca, i to se prodaje u tetrapacima od galona i kosta od 1,8-3,5 dolara, a ti ga sam razblazujes sa vodom recimo da je 50/50 ultra jako. Kada to probas, dodje ti da odseces usi ovima sto su te ceo zivot lagali sta je sok. A to je BEZ DODATAKA secera i sl. I jeftino je, ide i za kolace, i zdravo i sta oces. I predstavlja mogucnost da se svo voce iskoristi bez potrebe za hitnim dubokim zamrzavanjem, hladnjacama, i pickim materinama.
I sad recimo ti, s dobrom namerom, podjes u veliki grad da napravis to i kod nas. Pa zamisli samo koliko bi interesa izjebao, na koliko bi zuljeva stao, a jedini ko bi od toga profitirao su proizvodjaci i kupci koji te sigurno nece braniti kada se u odgovarajucem ministarstvu donese namenski propis koji ti zatvara fabriku, jer marza je 30% a sto je nesto skuplje, zarada je veca, tako da nema nama leka.
I onda: Malinarihladnjacarimalinarihladnjacarimalinarihladnjacari drzavaduradinesto...
35 dolara za galon koncentrata?! Pa zasto bi iko normalan kupio koncentrat kad za te pare moze da kupi bar 7 kila voca i da pije 100% prirodan sok?
I da, Budimkin sok ima da se kupi iskljucivo u Pozegi, i okolnim mestima, jer naravno, sve ostalo ide za izvoz. Nedo bog da stigne do Beograda..
Pa jeste Gazimudo, ali nisi bas uvek u mogucnosti da ga cedis (pogotovu na brodu, u kamionu, hotelu), a ovo lepo kupis, to kupis vodu i pijes dok se ne useres...:)
Ja i da sam tamo u kuci opet bih ga kupovao, MRZIM sokovnike, sejkere, usisivace i stvari sto zuje generalno, IZUZEV naravno Bimbala...
Čiji je dupli Granjka?
Od direktora Republičkog geodetskog zavoda.
http://vukajlija.com/solitaire-pasijans/325510#comment_2472244
Моро сам Грањку на профил, одушевио ме :Д
Ahahahhahahahhahahaha, ne mogu da verujem!!! 365 dana, eeeeeejjjjjj! Odoh do doma zdravlja, ne dajem dovoljno za zdravstveno i za participaciju, moram da im priložim još malo novca, i još poneki viski i bombonjeru gde treba da im doturim.
Kaže gospođa ministarka zdravlja:"Odlučite sami da li da pijete." A da ona sama odluči da nam popije malo s donje pipe, a?
Kaže gosn ministar poljodozvoliprivrede:"Ješić je kriv jer oće DS da nam jebe majke." Ma jebem vam ja po sto puta majke da izvinu ova deca, al sad valjda spavaju jer je prošlo dvanes.
Видим, заједница нејебача је активна. :=) Добро јутро из РГ Завода! Кизо, мање се интересуј за курчеве, више за жене, биће ти боље свакако.
Др Јанковић, хвала што си ме себи турио, мада нисам за те варијанте, али фанови су увек добродошли. Кад ти притреба поседовни лист јави се слободно. ;=)
Валдемар, немој веровати, само донеси Даћу и све ћемо те уверити. Кафу, бомбоњеру, још боље неко вињаче или вискић. Народ је стока, треба га драти, немој да те зато опомиње мати.
Волео бих да схватиш да се тих ``365`` дана односи на постојање (капираш - п о с т о ј а њ е, бивствовање, сушаствена пројава материјалног облика бића и ствари) а не на радно време. Радимо кад хоћемо, када нећемо, одемо на паузу.
Држава је увек огледало народа, па тако и државне службе.
А сад да манем зајебанцију, ово је озбиљно - јебеш ти твоју партиципацију када ти је то једини допринос. Грађани морају више да ураде за своју државу, да је више помажу и уједно и контролишу, а не само да пљују, плачу и блате. Иди у Дом здравља па их питај да ти покажу какву опрему имају. Ти се ту лечиш, теби треба а не њима. Схватите да је то ваше, ако имате мозга. Они примају плату без обзира да ли те сместе на војни кревет из 1914. или онај ултра модеран из 2012. Али шта можеш да објасниш ограниченим Балкањеросима...
Како да схватите грађанске акције и иницијативе? Мислим да је то за вас недокучиво. Али ево да пробам... Тамо где је држава направила пропусте, Срби су 1903. направили грађанску иницијативу и основали Коло српских сестара. Тако су помогли себи, свом народу и својој држави, ма какви сви они били. Сад, уместо што се спрдате прочитајте нешто о томе, а ја одох да не радим. И јебем му матер, када долазите у катастар да вадите поседовне листове да би њима тужили брата, отели имање од сестрића, тужили оца, деду, стрица, сејали злу крв и вукли се по судовима, будите људи па се сетите да сте гори душмани од Шиптара и свих непријатељских суседа. Какви сте, држава вас добро и трпи.