Trula Srbija

1. jebotemiš... Jovičiću javno ti se izvinjavam za svaki šaljiv post koji sam o tebi ikad napisao, nema mnogo takvih ali ti se ipak izvinjavam jer tvoji postovi bar imaju smisla i pravilnosti...

2. Ahahahaha, ja se stvarno nadam da je duplikat.

3. Bruse, banov'o si administraciju! Kad budeš trebao da vadiš posjedovni list, umjesto pravila FT1P važiće pravilo FT2P. Ugasio si.

4. Ja se nadam da se zajebava. Ako ne, onda je za dijagnozu :)

5. Nije u redu da tovarimo banovano.

6. Гранјка је, бре, Сизиф шизофреник 100%. Тај стил се препозна у секунди. Он је банован давно. Има човек добрих момената, али има такав неки стил да не верујеш шта читаш.

7. Bruse, banov'o si administraciju! Kad budeš trebao da vadiš posjedovni list, umjesto pravila FT1P važiće pravilo FT2P. Ugasio si.

Lako je meni za vlasnički list - dam 50 evra službeniku i donese mi kući.

8. dam 50 evra

50 evra

50

;)

9. трућ је у праву све, дечко има супер писаније, и онда се ухвати за неку глупост и све укења. али му не можете оспорити сарказам, цинизам и (не)смисао за трол...

10. jebiga hajlenderu, bilo je 100 evra tarifa ali inflacija, devalvacija, povećanje broja službenika voljnih da uzmu lovu za ekstrakurikularne aktivnosti, borba protiv korupcije na nivou...

11. Tebi je pedeset povoljno? Za papirić? Ništa, daj mu 100. ;)

12. Ja vas apsolutno uopšte ne razumem. Ni jedna organizovana društvena struktura niti pojedinac, ne podležu predvidjenoj odgovornosti već više od dve decenije. Šta biste vi hteli? Da policija počne da radi svoj posao, navijači se dovedu u red sami od sebe, lekari prestanu da primaju mito, političari vrate protiv-pravno prisvojen kapital? A zašto bi? Da neće možda ti ljudi da idu na robiju?

U Grčkoj, Francuskoj, Britaniji, redje Danskoj i Holandiji..Ako vlada pokuša da usvoji akt sa kojim se gradjani ne slažu, milion ljudi u roku od tri dana izadje na ulice, lomi, uništava, pali automobile, prebija policiju, civile..I u najgorem slučaju po taj narod iznadje se kompromisno rešenje, a uglavnom preovlada njihova volja. Sa takvim društvom nema zajebancije.

U Srbiji može da prodje sve, od svešteničke pedofilije pa do raznoraznih malverzacija, i za to nije kriv niko drugi do narod, iz prostog razloga što je pomirljiv i statičan. A isti taj narod se ponaša krajnje nenormalno u svim segmentima života. Iskreno, 90% ljudi koji žive na ovim prostorima nisu ništa bolje ni zaslužili.

13. Kratak rezime : u poslednjih deset godina

- izgubili smo velik deo teritorije
    - ostali smo bez vojske, praktično nesposobni za bilo kakvu odbranu
    - svaka politička frakcija, nebitno da li je bila na vlasti ili u opoziciji je javno dograbila sve što je moglo
    - spol,ni dug je vrtoglavo narastao (a moraće kad-tad da se vrati)
    - kupovna moć gradjana se srozala na baš niske grane
    - nezaposlenost je nikad veća
    - znaš da je hrana nikad zatrovanija i lošijeg kvaliteta, ali nemaš predstavu kako sa tim da se izboriš
    - maligna oboljenja su postala svakodnevna i normalna pojava, svako poznaje nekog bliskog ko ima rak
    - stopa mortaliteta se znatno uvećala, životni vek se smanjio

A šta smo mi za to vreme radili?

- gledali ligu šampiona
    - ostalo sranje po televiziji, da ga ne imenujem
    - jeftino se zajebavali na festivalima koji niču poput pečuraka
    - nastojali da smislimo kako da pobegnemo preko i tamo nešto započnemo
    ...

Nemojte posle da se čudite kada :

- Uroš Mišić završi na slobodi
    - momak ubije i zapali devojku
    - klinac od 12 godina izbode nožem dva drugara u školi
    - majka zadavi dete i baci ga u kontejner
    - zapale živog psa i puste ga da trči po ulici
    - struja poskupi dva puta na godišnjem nivou
    - hleb skoči na 50
    - sve ode u pizdu materinu. Tražiš krivca? Mi smo krivci, nismo se suprotstavljali. A svako povladjivanje je znak odobravanja.

14. U pravu si, a opet i nisi baš. Stoka smo, izazov je naći izuzetak. Ali nemam ja ništa lepše mišljenje o zapadu i istoku (manje loše u pojedinim slučajevima). Verovatno bi bilo mnogo depresivnije kad ljudi ne bi videli valhalu preko bare, pa razumem situaciju u potpunosti. A i da napomenem da me za vojsku i teritoriju zaboleše mošnice, niko tebe ne brani nego ti braniš druge koje ni ne poznaješ i koji se ni ne udostoje da ustanu iz jebene fotelje. A za tuču je potrebno dvoje. Još nešto, moderan društveni sistem nije samoodrživ i to treba imati u vidu kada se spominje kupovna moć, nezaposlenost i slično (ako ćemo biti Švica, ko će nam biti Srbija?). A da smo truli po zasluzi to stoji.

15. Recimo da Norvežane savršeno zabole i za Švicu i za Srbiju, a i za EU :) Bolelo bi te da živiš na toj teritoriji, ovako se i ti i ja pretrgosmo. Iskreno, kada pogledam svo razbacano djubre po gradovima i rekama i čujem ljude koji se hvale time da su nekoga zajebali ili podmitili saobraćajca, shvatim da je izgubilo smisao kriviti političare.

Da bi se ovaj narod digao na noge neko mora da bude heroj koji će da pogine. Jedino kada jedan perspektivan, dobar mlad čovek položi život zarad nekih ciljeva, ljudi ga shvate ozbiljno. Takvi smo vekovima, a više izgleda niko nije lud da gine kako bi njegovo ime nosila neka zabačena uličica.

16. Pa u tome je stvar. Jedan treba da pogine danas i svi ćemo biti složni danas... možda čak i sutra. U ekstremnim slučajevima i do kraja nedelje. I onda svi zaborave zašto je neko poginuo ali im ostane u sećanju da je poginuo. Pa onda ponovo neko strada iz ideala i svi su opet saosećajni... dok ubrzo ne zaborave zašto su uopšte bili na sahrani. I kad tako izginu hrabri ljudi ko ostaje?

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.