Prijava

American Gods završila 3. sezona. Fino.

https://www.imdb.com/title/tt7187044/

Kevin Bacon prljavi drot, veeelika preporuka.

Dobro nas podseti... krenula i druga sezona.

Pošto sam zbog korone bio prinuđen neko vreme da odležim, najzad sam pogledao Mindhunter.

Ne sećam se kad sam poslednji put bio istinski razočaran što je neka serija doživela cancel i ostala na samo dve sezone.

Finčer bog, svakako vredi gledati.

Mali kalendar:

14.05. konačno 2. sezona
https://www.imdb.com/title/tt9561862/

26.05 3. sezona sa ovom lobanjicom
https://www.imdb.com/title/tt7472896/

21.06. 5. sezona ovih budaletina
https://www.imdb.com/title/tt2861424/

https://www.youtube.com/watch?v=PIN4baShkds

Meni se sviđa serija "Porodica".
Serija nam pruža odličnu analizu političke scene u Srbiji. Pokazuje koje političke opcije su kako pozicionirane u društvu.
Takođe se na metaforičan način objašnjava pod kakvim pritiscima se nalaze prosečne porodične zajednice u kriznim vremenima.

Valjda Srbijom vise nikada nece vladati takve zveri

Polako ispunjavam baket-list: odgledah Sopranose. Nisam bindžovao, nego polako, nekad mi se ne gleda, nekad ne. Ali Čejs i moćna ekipa scenarista su tako izgradili seriju, da ostaje negde nataložena u podsvesti, sad sanjam svaki čas kako Toni i njegova ekipa i ja pronalazimo neke uređaje za prisluškovanje, pa posle bežimo preko nekih krovova i krijemo se u kolibi u šumi, Karmela planira da je malo sredi i tu da živimo, ali svi znamo da od toga nema ništa i da će nas naći pre ili kasnije i onda se samo gledamo tako u tišini.

I onda paf - vremenski i prostorni tobogan: Versaj. To gledam. Hajde reko da učinim ženi, voli te kostime i to. Iz nekog neopisivig razloga prezirem Francuze. Ipak, radnja je ok, srećom ne pričaju na francuskom i Atelstan iz Vikinga glumi Luja XIV.

Trenutno binžujem Sopranose po treći put. Serija je remek djelo a Gandolfini je glumčina

U okviru serija koje sam gledao meni su najbolje:
1. The Wire
2. The Sopranos
3. Breaking Bad
4. Mindhunter
5. The Americans

https://www.youtube.com/watch?v=amNMm-2rXrU

Radnja serije prati Džefa Pikirila, koga deca znaju kao gospodina Piklsa, dugogodišnjeg voditelja dečje emisije Mr. Pickles’ Puppet Time koja je postala multimilionsko carstvo i porodični biznis. Džef je velika dobričina, ljubazan, strpljiv i pun razumevanja, ali mu je privatan život u velikoj krizi zbog smrti jednog od sinova. Porodica mu se urušava, otac Seb (Frank Langella) mu nameće sve veći pritisak, dok sestra Dirdri (Catherine Keener) ima svojih problema u braku. Uskoro shvatamo da ispod njegove pozitivne spoljašnjosti čuči veliki bes koji svakog momenta može da eskalira…

Džefovi pokušaji da sačuva razum i situacije u kojima se nalazi predstavljaju izvor veoma čudne tragikomedije kojom ova serija obiluje. Početak serije ga predstavlja kao mirnog porodičnog čoveka, a kako epizode odmiču postaje nestabilan, počinje da ga muči paranoja i povlači ishitrene postupke. Koliko god emocija da prikaže, nama je jasno da i dalje mnogo više zadržava u sebi. Smrt deteta pokušava da prebrodi razmišljajući pozitivno i čineći dobro, ali ga ljudi, obaveze i očekivanja drugih spotiču u tim namerama.

https://www.imdb.com/title/tt10155688/ - Dovoljno je samo pogledati glavne uloge. Kejt Vinslet i vazda potcenjeni brat i veliki gospodin - Gaj Pirs. Dve epizode sam odgledao, nastavljam večeras. Kejt razara u ovome što sam video, s tim što će joj, kako stvari stoje, ovo biti jedna od najboljih uloga karijere. I da, HBO je i dalje gospodar ovih mini-serija.

Kejt Vinslet je među pet najboljih glumica svih vremena.

CHANGE MY MIND

Kada jedan gospodin poput Prova preporuči, ja to moram gledati. Inace sam ignorisao ovo na hbo-u nedeljama, gledam Rim, nije lose, a ima i sisa.

Рим је Милијус радио, одличне су његове ствари (сценарио наравно), Апокалипса, Прљави Хари и наравно први Конан....

https://m.imdb.com/title/tt0318871/ - Ima skoro dve godine da filmove i serije baš slabo gledam. Poslednjih godinu i po dana nisam siguran da sam odgledao deset filmova. Serije sam prestao da gledam kako je prošlo zatvaranje prošle godine.

Nisam upućen mnogo u mangu, japanske anime znam na nivou onoga opšteg, ne toliko detaljno. Kolega sa bivše šljake koji je opsednut mangom i animeom mi je ovo preporučio, štaviše agresivno je dejstvovao da gledam.

Mislim da nisam gledao ništa bolje animirano prilično dugo, pitanje je da li sam ikad (možda je samo Princeza Mononoke imala takav efekat na prvo gledanje). Serija ima radnju za možda i najvišu ocenu, ima tu poneki kliše, na momente je groteskna, a na momente je čisti sublime (ne znam može li se to adekvatno prevesti na srpski). Iako to ima radnju, ja kao svaka površna lobanja padam na formu. Animacija je božanstvena, a rađeno je u potpunosti u duhu medieval Evrope. Na momente je toliko stilizovano da je neumesno, doslovno je previše dobro da prelazi u kemp (to je onaj momenat kad kažem da mi je Severina ipak bolja od Rozge zbog onog mladeža koji daje dozu humanizacije naspram Rozge koja je CGI). Ne znam da li ste gledali ovo, nisam toliko upućen, ali ako neko jeste nek potvrdi ovo što sam napisao, pošto ne želim da budem optužen za hipsteraj a opet mi radne serije na benču idu preko stotke, što prosto ne ide jedno uz drugo.

E da, da ne bude da je Berserk samo forma, u seriji su sjajno postavljena neka pitanja, što se kaže "da se zamisliš". Najtoplija preporuka.

Берсерк је најбоља фикција коју сам гледао/читао у животу. Чак ми је и доста помогао у неком зајебаном периоду живота у смислу мотивације и скретања мисли. Слободно продужи на мангу јер су цртежи врхунски, нарочито у каснијим издањима. Експлицитнија је и неке битне ствари су избачене из анимеа које имаш у манги.