Prijava

Đe ste bili, što ste radili, pišite što više a slike se trudite da proberete. Neka vam ova definicija bude zvijezda vodilja u ovoj temi: http://vukajlija.com/slike-iz-inostranstva-po-facebook-u/445221

Ja sam jednom bio u Donjoj Sibnici na vašaru. Prejeo se pečenja, a posle sam igro u kolo.
Sedeli smo pod šatorom i slušali Vendija.
Bio je lep i sunčan dan.

хахахахахахаха ладно јеботе како добар подфорум.
ајде да не буде офтопик, ја сам једном био у Сегедину, и могу да кажем да је то исто што и Рума, само веће. Као 6-7 Рума кад би се згурало. лололололо

Bijah u Kolumbiji. Kartahena. Hotelski resort ograđen 5metarskom bodljikavom žicom. Raj, ali osjećaš da moraš van iz te žice. I tako ti ja krenem obalom prema Venecuelanskoj granici. Trebalo je preći preko nekog brda...dok se moglo busom išla sam busom, onda presjedaš u tipični latino mini bus sav od drveta i šareniji od gay zastave...kad ni on ne ide dalje - idu đipovi. Stare krđe, al vuku...do određene točke, a onda vas jedino magarci mogu vući dalje...uz magarca dobijete lokalno ciganče da ide ispred i mačetom krči prašumsko bilje! I sve to morate prijeći do 17h i izaći iz šume inače vas pojedu komarci!

Ali to nije ni pola avanture! Putovanje se nastavlja busom. Dok krivuda cestom koja krivuda krajolikom, pred njega iskače 5-6 likova u crnom naoružanih kojekakvim pušketinama!
- svi van i ruke na bus, pretres i uzimanje šta im treba i ne treba. Ja - stranac! Bem ti, kakva meta i bombon!
Jedan od njih, čim me ugledao, repetira, uperi i pita: amerikano?? (Njih ili ubiju ili otmu za otkupninu) ......

(Njih ili ubiju ili otmu za otkupninu) ......

Pa pričaj bre...jesu te ubili?

- NO, NO, NO AMERIKANO!!
Nešto španjolskog kužim, ali njega teško shvatiti u tom strahu. Uglavnom me tražio pasoš...izvadim pasoš i govorim: Croatia, Europ!
Lik pojma nema, nikad čuo...mrmlja nešta nezadovoljan...ja od straha nabrajam dalje: ex Jugoslavia...dalje konjina ništa ne kuži....vičem ja Šuker (to obično znaju)...nema majmun pojma...jebote, šta ću sad!
Neznam otkud i zašto, kažem ja: Bosnia!
Kad drugi lik, koji je 10m dalje maltretirao domaće putnike, pogleda i oduševljeno kaže: Bosnia gerila! I digne pušku u zrak visoko! Kimne glavom majmunu pored mene i ovaj mi vrati pasoš, namigne i ode!
Bosna mi glavu spasila!! Alaj volim Bosnu :-D

Znaci nisu te ni jebali? Pickice..

Gazimudo
Znaci nisu te ni jebali? Pickice..

Ma da, pičkice...:-P
Metar i jagodu...

Ispravka, pederi. Ja ocekujem da su bili u fazonu, daj da jebemo kad ne mozemo da ubijemo. Tako reci da je ubijemo od kurca.

Nego pajsad. Ti ja smo se registrovali na sajt u roku od 5 dana. Kako je to simpaticno. Aj se heftamo?

Лома њашке, а Комадишка?

Ne kenjam, svega mi, tako je bilo.
Najzanimljivije od svega da sam pravi napad straha imala 15min kasnije!

a i ja tako u kolumbiji lovio neke papagaje i taman spremio za pjacu sjutra kad ono neki se autobus zakuca u moj džip što ga ostavih na krivini i svi mi papagaji pobjegoše. i ja što ću, pješke krenuh i svakojake mi se dogodovštine desiše što je i ovjekovječeno kasnije u filmu lov na zeleni dijamant.

Da, zvuči šašavo i nemoguće, ali mi se to uistinu dogodilo....1997..

Ја сам био једном у Загребу да вадим неку визу. Ништа, ја и кева у амбасади били готови за пар минута, а ишли смо са бабом и њеним дечком, који је иначе живео у Загребу док се није заратило, па касније збрис'о код нас. И сад, како смо се раздвојили, он јој тамо показивао град, а ми појма немамо 'де су они. А ја умораааан... Још нека врућина упекла, било лето. Сели ми тамо у центру града, негде тамо на, у вицевима опеваном, Тргу бана Јелачића, нашли неки кафић. Ја сам ту спавао на столици пар сати. Каже мени кева касније: "Ја сам тебе пустила да спаваш. Јес' да људи гледају стално, смеју се, мисле да си пијан, ал' боли ме уво.. Нико нас не зна." Једва смо ми нашли касније бабу и њеног дечка. Кући смо стигли негде у седам навече, а кренули смо око 3-4 ујутро. Е да, и јебем ти 'лебарник, скупља била путарина него бензин, боктемазо.

Ja sam bio nekim slučajem u Dubrovniku malo posle rata, pa kad sam počeo da zborim i kad su počeli da me gledaju onako čudno, do kraja boravka sam po gradu glumio Rusa koji priča engleski sa akcentom.
A jednom sam pijan noću u vojski krenuo po rakiju kod obližnje babe u selo pored baze, i zaglavio boga mi na Kosovo skroz koliko nisam mogao da se saberem, pa me našli Ameri i vratili. Sreća da su me oni našli.

Jebote kako dobra patišpanj tema. Ja za sad samo da se prijavim, a patišpanjisaću sutra.

Ево ја сам имао срећу да посјетим Амстердам. Јебени сан од града а и држава је хаос добра. Онако јест да им је језик сјебан и то али је уређено до зла бога.
Флускула је да у Амстердаму имаш за видјет само кофи шопове и црвене фењере. Јест да сам то прво обишао и да је један од разлога путаовања био ТХЦ и кураве али има и осталих ствари. Центар града је прелијеп, онако спој модерног и олд скул фазона. Шетња, зезање, пивце и џокс уживање.
Не тако далеко имате и оне вјетрењаче, мош ућ у њих и те зајебанције. Каналима се исплати пловити, мош изнајмит оне мање бродове и зезање. Ајакс кући је океј. А да, вријеме је шугаво.
Толико, чисто да нешто напишем.

Bio sam ljetos u Italiji, Ređo di Kalabrija, mjesec dana. Umoran sam sad da pišem, pisaću sutra. Samo da kažem da su putovanja prava stvar i ne treba štediti pare na ista. Jako me nerviraju ljudi koji imaju para i mogućnosti, a neće nigdje dupe da pomjere, radije troše na gluposti.

Prošle godine sam bio u gostima u Holandiji
3 meseca i nešto ... idi begaj dovoljno da kažem nešto o toj državi.
EDIT:Moji slika nema jel ne volim da se slikam ali ubaciću neke od mog brata što je sliko.
Najlepše mi je bilo putovanje ... Putovao sam autom (tako da mogu da kažem nešto i o ostalim državama ) ,a vratio se avionom.
Madjarska > Austrija > Nemačka > Holandija
Svagde smo stajali po malo i video sam dosta toga lepog ... Iznenadio sam se kakvi su putevi u Madjarskoj ( mada ipak nismo nigde skrećali od E75 tako da ne verujem da su svagde baš tako dobri ali sigurno su bolji nego kod nas)
I one vetrenjače za struju su dobre ... ima ih pun kurakao i u Austriji.Sve u svemu lepi predeli u Austriji (pogotovu u WELS-u)
Nemačka
E tu sam svašta proživeo ... Moram odma da dodam na početku da se neverovatno vidi razlika kad si na pumpi ili kad prolaziš na nekom mestu ... Na pumpama haos i smeće:Turci i naši kad se vraćaju sa godišnji odmora ili kad idu na godišnji odmor pokazuju ko su i šta su naspram nemaca ... SRAMOTA
Ono što mi je ostalo u pamćenju su MC Donalds: IMA IH PUN KURA
I NA SVAKOM ĆOŠKU
U blizini Regenersburga smo morali da skrenemo u KIA jer jbg nešto pištalo na autu ,pa nismo hteli da rizikujemo .. reko da proverimo da nas ne zadesi neko sranje na auto-putu.Švabski majstori to proverili i rekli da nije bilo ništa posebno,a mogu vam reći čim su videli holandske registracije nisu ni bili baš toliko zaenteresovani da vide šta nije u redu (samo da napomenem da je u Holandiji proveren auto i da ipak nešto nije bilo u redu ... znači švabe bole tuki tj. nije im nešto bio taj dan u vinklu)
Prenoćili kod nekog Italijana .... A hrana mu odlična da to nije normalno
A onda sledi ono najbolje što sam doživeo na putovanju
U blizini Frankfurta stali smo na nekoj pumpi ...odoše mi familija u WC,a ja blejim oko pumpe ... i u jednom trenutku s jedne strane se pojavljuje neki mladić u vojničkoj uniformi ( na uniformi su mu bile zastave Nemačke,SAD i NATO pakta)
On ide prema meni i sve se nešto smeška ... i zamisli budalu nešto kaže (nemam pojma ni engleski ni nemački) i da mi ruku da se rukujemo ... Jesam mu dao ruku i smeškao se ali morao sam i nešto da dodaam ... Nisam mogao da izdržim da ga ne oteram U 3 PIKE MATERINE ... aahhahha on se smeje posle toga i ako me sigurno nije razumeo ...
Keln je isto lep grad ...
A onda sledi RAJ (naspram nas tj. celokupnog Balkana)
Za sve što je rekao Риха Дисидент dajem glavu na panje... tako je 100%
Ja sam bio u jednom malom mestašcu blizu Bredehttp://nl.wikipedia.org/wiki/Sint_Willebrord (znači jako blizu granice sa
Belgijom).Prelepo mesto ... ima na svakom ćoški pumpe ... kuće prelepe ,cveće pred svakom kućom, najviše sam oduševljen BICIKLISTIČKIM STAZAMA ...
Biciklista je kod njih BOG I BATINA ... Vozač automobila ili nekog drugog prevoznog sredstva VEOMA POŠTUJE BICIKLISTU ... piče oni tamo ko ludi ... ja se uvek čudim kako nekog ne zveknu.
Bio u Amterdamu i smorio se jer sam bio besan nije mi se išlo taj dan ali je lep gradić to stoji ... ma da ja ne volim one gužve i pi
ke materine ... Na svakom ćošku čuješ Kineski,Španski,Francuski bla,bla,bla bolela me glava i uši i sve živo taj dan.
Čak sam i na nekoj pijaci u gradu naleteo i na neke naše iz NS ... momak i neke dve devojke.Crnci na sve strane ... o kurvama i da ne pričam ... Rumunke i Moldavke preovladjuju ali to sam nagadjam po slikama i po naglasku.
Den - Hag
Dobro mestašce sa lepim ambijentom ... jee samo vetar koji ne prestaje
Neču više da smaram,a mogao bi dosta toga još da dodam
Postaviću par slika ali ja ih nisam slikao već neko od moji

Holandija
Zaključak:
Pozitivno:
- BICIKLISTIČKE STAZE
- LJUBAZNOST LJUDI
- NEVEROVATNA HIGIJENA
Negativno
- KATASTROFALNO VREME ( za 3 meseca i nešto koliko sam bio bilo je možda 3,4 dana bez kiše,a jedan dan je bio samo sunce olololo)
- Poljaci

http://www.dodaj.rs/f/14/v3/23YJ1yHL/171641273313484812802693.jpg
Amsterdam noću

http://www.dodaj.rs/f/3Z/iI/wiQMHjD/171641273313604815155333.jpg
ćutu, pušu, prolaznike gledu...

http://www.dodaj.rs/f/t/gh/30PcqMIZ/17164127333240528587279n.jpg
Gde je ovo nemam pojma

http://www.dodaj.rs/f/39/wF/2PYehr74/171641273333605315262092.jpg
Muški he,he,he birajte kome koji odgovara

http://www.dodaj.rs/f/3F/ZA/SnW2Srh/171641273334045326639542.jpg

To one lutke pike materine

http://www.dodaj.rs/f/2l/Q2/EIDQDyL/175641244465083620749986.jpg

http://www.dodaj.rs/f/1f/9O/24dMRFrF/175641250797281921353015.jpg

Amsterdam

Dosta više da ne smaram ... Kad se setim nekad ove teme onda ću postaviti ostale koje su mi zanimljive.