Prijava

Verovatno si u pravu.Lik je napisao post ocekujuci da svako odmah skapira o cemu se radi a u stvari se njegov post proucava i protumacuje 7 godina kasnije :)

Pozdrav svima ljudi, tako mi poznato zvuči a ne znam koja je ovo pesma na 00:39?

To je klasican rokenrol ritam imas ga u milion pesama

Sad sam se setio, Status Quo - What Your Proposing.

I iskopao sam ovo nekako.


Rekao bih da je to to.

imam jedno muzičko raznorazno pitanje, pa se nadam da će naići neki talentovani autor da meni netalentovanom pomogne

zanima me kako u ovim klipovima kad rade ove obrade isključe ovaj zvuk bubnja ili gitare u pesmi i onda se čuje samo što oni svirajuda l to neki program ima ili šta

Skodilace tebra nije ta melodija. bas se posle prvih par tonova ne poklapa nista.

dule priznaj da si okacio pitanje samo zbog te picke na bubnju

a jesam jebo mi pas mater :)
nego me zanima i ovo sto sam pitao ozbiljno

ja odgledah prvi klip par puta, ali stvarno ne dodjoh do zakljucka, sori.

Kako ukombinovati pevanje i sviranje? Solidno pevam kad me neko drugi prati ali kad pratim sam sebe opasno falširam. Ajde Profe podeli svoje znaje sa mnom.

Priključi se horu brt, i budi onaj što u horu drži onaj triangl fazon i eto ukombinovao si pevanje i sviranje.

Nnč

Đ. o/

Molio bih bez spema.

Dž. o/

Nije spem, već pomoć prijatelju :(

Džonimire, imao sam i sam problema s time... moje rešenje je bilo da i pevanje shvatim kao sviranje. Velika razlika između učenja novog instrumenta i učenja pevanja je u tome što kada učiš da sviraš instrument uvek počinješ debelo usporenim tempom, a kod pevanja tempo nije toliko stvar koja sputava početnike koliko je recimo intonacija i disanje. Isto kada na klaviru počinješ da sinkopiraš levu i desnu ruku počneš sporo, pa polako ubrzavaš sledeći put.

E, isto tako je i sa ubacivanjem pevanja preko sviranja. Uspori te fraze koje te zajebavaju do besvesti, onda kada se najzad poklopi samo probaš malo brže i to je to.

Ajde sad ovo pričam kao potpuni laik što se tiče muzičke teorije ali čini mi se da me najviše jebe tonalitet... Nema sile da odredim sebi raspon glasa. Bukvalno čujem kako falširam kad pevam, što je iritantno do bola. Znam gde grešim i da mogu da izvedem lepo kad me neko drugi prati, tako da kontam da nije ni do sluha.

Pozdrav svima ponovo. Iako ih ne slušam naišao sam na ovu pesmu od ABBA-e i skroz mi nekako zvuči poznato, kao da sam čuo neku domaću(EX-YU) pesmu sličnu ovoj pesmi, ali ne radi mi mozak baš najbolje, pomoć.

Ne znam za naše, ali Madona je samplovala ovaj intro na svojoj pesmi "Hung Up" pre nekoliko godina, bio solidan hit tada, valjda ti je odatle ušlo u uvo.

Mene te pjesma liči na nešto iz opusa Miše Kovača.

A da nije ova što tražiš? Na ruskom je, možda si je čuo ako su tvoji bili komunisti

Jel čuo neko nekad za neku novozelanđansku pesmu... a da nije s Novog Zelanda?