Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Deluje taj recept dobro za to što ti hoćeš.
A ne razumem šta pitaš, kad si već našao recept.
Našo je sastojke za to što oće, a sam recept - kako zbućkati - bi da iskoristi iz sličnog, pa veli da li može.
Otprilike što reče Kurajber - može, bar deluje tako, a i ovo: balzamiko nije neki egzotik toliki, ima ga.
U principu svaki recept prilagođavaš onome što ti želiš. Kad se malo izveštiš.
A može i vinsko sirće da zameni balzamiko, ako ti je skupo, a recept deluje sasvim o.k.. I ja bih tako kuvala.
ma balzamiko ima svudje, stoji pored maslinovog ulja kod nas
е фала вам, пошто сам ја дудук за кување па не бих да сјебем драгоцене паприке које гајим пола године јебига
Jebaču, ovo je ukusnije a puno jeftinije: isjeckaj dva češnja bijelog luka i glavicu onog drugog luka i jednu malu, ali što ljuću papričicu, onu od 1-2 cm, sve to zgnječi u avanu ili propasiraj. U džezvu za kafu stavi 1 dcl ulja da provri, dodaj ovo pasirano i neka kuha još 1 minut. Kad se malo ohladi, dodaj 10 tucanih zrna bijelog bibera. Jedi to uz bilo koje meso i javi rezultate. Nema na čemu.
Celtic, ovo jeste dobar ljutkast preliv, sos, kako god, ali Bač ovo ne bi ni osetio :)
слабо…
PA metnuće tu njegovu mambo-džambo papričicu, onda će da trve
Meni danas na meniju vegeterijanska lazanja + svinjska džigerica :D
Ja danas pravio lososa. Onako isečen na kolutove. Prvo ga marinirao, kombinacija ulje, limun, beli luk, so, biber, provansa mešavina i peršun. Tako ga ostavio sat vremena u frižideru, izvadio i bacio na tiganj. Onako lagano, ne na najjačoj vatri ga ispekao. Kad sam ga ispekao prelio sam ga onom marinadom sa početka i nabacao još peršuna. Kao prilog sam uzeo brikete blitve. Ispalo je od 1 do 10, laganih 11.
идем после кошарке у дом пензионера на ћевапе хахаха
Nato, ja dugoročno razmišljam: ješće ljuto i osjetiće za par godina posljedice na hemoroidima, a onda će ga liječiti neki Holivud-doktor koji pušta mali nokat i nosi pink stetoskop (npr. kao Vejvrader).
Ja jedem prsuta i leba cijelu sam veknu pojo
Inače Bačje, nagazio sam u maksiju i onaj kajenski biber. Ima ga,
Sad sam ispohovao piletinu i napravio spanać. Ceo dan mi se to klopa.
Napravio slanu tortu-ispekao 6 palačinki, spržio malo mljevenog mesa i gljiva, složio meso i palačinke u slojevima i zapekao u rerni 15 minuta na 200 C. Sreća sreća radost.
правим пилетину са каријем и сусамом