Prijava

Hah ako su silovane da li se umesto sa palcem kurac gura u njih prilikom punjenja dizvines. Logika neka

Bože, prekini da kenjaš i baci odozgo neki recept.

Obećavam da hoću. Skoro sam pravio. Mož misliti. Kad ustanem pišem ti.

Bože, ljenčugo!!!!

Seltike gledaj ovo brt.
Mlevena junetina koja je prenoćila umešena sa malo luka i kisele vode u frižideru. Dodaš 2 jaja, 2 kašike prezle onako izvršne, možeš i više, so, biber i dobro umesiš. Napraviš otoga pljeskavice ali malo deblje, 2 prsta slobodno. Zagreješ tiganj sa malo maslinovog ulja i staviš da se prže ništa posebno, onako polukrvave da budu unutra.
Uzmeš onu tepsiju kao đuveč ako znaš šta je i naređaš te polupečene pljeskavice i odozgo narežeš kačkavalja. Valjalo bi da bude neki sa prejakim ukusom da ublaži junetinu i u rernu na 150, možeš i 200 da se dopeku pljeskavice i istopi i zapeče kačkavalj. Salata standard, paradajz, može šećerac uto, crni luk ili šta već namašiš. Uživaj

Svi recepti su "recepti",ali kreacije moje mame su uvijek RECEPTI!!!!koji zaista obećavaju! Draga moja... Tad ne imadoh vremena da te pratim tokom nastajanja tvojih umjetnina u kuhinji...a majstor si,i to veliki. Tad ni znala nisam koji dijamant se krije u mojoj blizini...a zaista jesi,i to onaj najsjajniji!!! Mladost,neki ce reci!Pa,hajde,nek mladost bude razlog... A sad....ti si jos uvijek tu,tako blizu a tako daleko.Nije da se žalim ,ali draga mama odoše mi impulsi tražeći recepte od tebe!! ;-))))

1.
AGDA
u serpu nasuti secer,naliti vodu,dodat vanilin secer pola limuna na kriske izrezan.Dovesto do vrenja i pustiti 10 min da kuha.OHLADITI!!!

2.
TIJESTO
mlijeko,vodu,secer i ulje dovesti do vrenja.Skinuti sa plate i u vrelu smjesu dodati brasno pomijesano sa raskom za pecivo.Mijesati prvo kuhacom a zatim mikserom(sa nastavcima za tijesto)Sve se mora odvijati jako brzo da se ne staraju grudice.
3.
tijesto prohladiti 15 minuta.Ja ga izvadim is serpe.za to vrijeme dobro umutiti citava jaja.Tijesto,ko je vadio,neka ponovo vrati u serpu;te mu postepeno dodavati umucena jaja.Sve vrijeme mutiti mikserom slabijim intenzitetom.
4.
ulje ne treba da bude previse zagrijano prilikom istiskivanja da ne bi one prve istisnute preplanule dok stavljamo ostale.Neka bude mlako a onda kad su sve u serpi,pojacati temperaturu.One se same okrecu,mozda pred kraj jos jednim da ih vi okrenete.Kad poprime zlatno zutu boju vaditi iz ulja.Tulumbe direktno u HLADNU agdu stavljti i neka budu u agdi dok ne istisnemo drugu turu u ulje.Poslije vaditi, redati u tepsiju i ostaviti na hladno.

1.
Orahe sitno samljeti...

2.
Pripremiti med...

3.
Orahe i med ( 2 kasike meda) zajedno izmjesati i dodati im slag..Koji smo predhodno umutili..

4.
U dublju serpu staviti vodu i secer..Kao i vanilin secer i krisku limuna...Nek prokuha..

5.
Za to vrijeme oguliti i izdubiti jabuke...

6.
U prokuhalu agdu staviti jabuke..Kuhati ih nekih 10 minuta..Najbolje je da probate viljskom..Nemojte prekuhati da vam se ne raspadnu...

7.
Izvaditi ih iz agde i staviti da se dobro ohlade..
A agdu vratiti na sporet dodati joj kasiku meda i pustite nek vri dok se ne zgudne..Onda skinuti sa sporeta i ohladiti agdu...Koju cemo kasnije iskoristiti...

8.
Onda sve i jednu jabuku puniti propremljenim filom..

9.
Pa ih ukrasiti slagom...Pa posuti orasima...

10.
Agdu koju smo ohladili nasuti u tepsiju i neka se tufahije u njoj kupaju :)

11.
Prijatno vam !!!!

sad idem da poređam neke špecije na picu i dispečem, gladan sam ko ker
JAVLJAM UTISKE1!!

Ajd odjebi brt sa tim napisao sa recept pun ljubavi

узмите брате малине прелијте медом јебем ти сунце колко је добро

Danas pommes frites, po želji mojih prijestolonasljednica.

kinesku piletinu sa pomorandžom

jebem ti sunce, dugo nisam pravio nešto ovako dobro. razbili smo se devojka i ja, bilo je brda, a ništa nije ostalo.

jedino što je bilo malkice preslatko, nisma imao žuti šećer pa sam stavo beli a ubacio sam i kriške pomorandže. sledeći put ne stavljam šećer uopšte i malo manje soka. i više đumbira i bibera. ljudi probajte ovo
http://skuvajme.com/2012/03/01/kineska-piletina-sa-pomorandzom/

Krvavi biftek, ovo unistava koliko je meko i socno iznutra.

Маркo
узмите брате малине прелијте медом јебем ти сунце колко је добро

Marka isplatili u malinama pa sad eksperimentiše

Ja imam samo paradajz, mnogo vruće da se izlazi, a na poslu ne daju da se kuva. Oglodaću ga za 2 minuta, posle ću da žvaćem vlažnu maramicu dok ne stignem do kuće.
Možda da ga pospem nes kafom i zalijem kokakolom da bude odvratniji, duže će da traje žvakanje.

a ja cu jesti svoj spomenar stari!