Шта данас ручавате?

1. Nema veze podloga je ukusna.
    Nadam se da si malo bolje zapekao.

Lazanje su mama od jela

2. Bruse, u manjoj tepsiji je bila skuša obmotana slaninom. Stari i ja danas malo udarali po holesterolu.

3. Po starom srpskom običaju - na katolički veliki petak opališ prase na ražnju.

4. Šteta za slaninu. Uglavnom slanina i riba mi ne idu zajedno, jeste da nisam ljubitelj bilo čega osim svinjetine, ali skušu jedem isključivo sa marinadom biljnog porekla.

5. skuša ima tvrdu kožu, ja je spremam samo na vrelom ulju i onda prelijem marinadom od limuna, ulja, peršuna i belog luka

6. Stari trpa sve sa svime, pa tu nema pravila. Malo previše bude rezak ukus slanine s ribom, ali nije loše.
    Prvi put u životu danas jeo tu skušu, izgledala mi kao mekana riba, ali baš to što veliš - jaku kožu ima, zacepila mi se krljušt u prstu k'o od cepanice.

7. Skuša je fenomenalna namirnica, pravi dokaz milosti Gospodnje - nešto toliko zdravo je stvorio da bukvalno zakrči okeane kao korov.

http://www.podravka.hr/namirnica/315/skusa/

8. Inače skuša u komadu je dosta jeftina, nešto skuplja od oslića a realno ne mogu da se porede.
    Bruce skuša samo na roštilj, a ova marinada je standardna stvar, sa maslinovim uljem ima bolji ukus. Ko hoće domaće bruskete nek pomeša maslinovo ulje sa vegetom i time premaže kriške hleba pa na roštilj.

9. Skusa jedino sa marinadom u sastavu ulje,sitno seckana sargarepa, beli luk, persun,limun.
    napunis tamo gde su izvadjena creva i milina.

Ja jos ostavim malo te marinade, pa kad izvadim iz rerne jos malo prelijem.

Inace, osim ukusa, skusu gotivim i zbog lakog ciscenja, samo izvadis kicmu ko u crtacu i navalis

10. Elek, jeli su ove moje kolege iz bivše garniture modova. Samo je posolim iznutra, na tanjirači prokuvam mast (može i ulje kad nema masti) da skuša potone malo preko polovine i onda ih stavljam cele, okrenem jednom i vadim. Čim su izvađene prelijem sa obe strane onom gore marinadom i toeto. Kad su na tanjiru svako sebi docedi limuna i soli po želji.

Spremao sam je i na roštilju, svede mi se na slično, a malo je teže spremiti.

11. Ko se dima ne nadimi taj se skuše ne najede lolo
    Ova stvar je odlična za ribu, ko voli treba obavezno da nabavi

http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/5/rostilj-resetka-dupla-slika-33960490.jpg

12. Ja obećao slike za katolički Uskrs, ili na maternjem, Cáisc:

Srneće šnicle pohovane u jajima i vinu:

http://s9.postimg.org/vqf5cc0zi/20150404_091015.jpg

Kuhani janjeći but u začinima (špikovan sa puno bosiljka i bibera):

http://s1.postimg.org/fq8lznxoe/20150404_091129.jpg

13. pileći file imam jedan, hajd brzo ako neko ima ideju šta da uradim s njim ukvariće se. od artiljerije imam svašta, pavlake kisele i neutralne, praziluka luka pečurke slanine kačkavalja...

14. uzeo bih to jedno parče i sa slaninom i sirom neku perverziju napravio al nisam siguran tačno kako...

15. Prvo pozovi neku curu na večeru.

Naseckaj praziluk na sitno, a šampinjone na listiće. Iseci piletinu na filete, slaninu proprži na kockice seckanu da pusti dosta masnoće. Na toj masnoći proprži posoljene filete piletine i složi ih na tanjir. U preostalu masnoću ubaci praziluk i prži dva minuta, dodaj šampinjone pa i njih proprži uz malo začina (mešaj stalno dok ne puste vodu), kad se to ukrčka,ubaci onu slaninu prženu, dodaj dve supene kašike pavlake i ukuvaj malo na tihoj vatri pa prelij preko piletine.

Odozgo narendaj kačkavalj dok je sve vruće. Otvori pivo i uživaj.

16. mjok bruse, za sebe sam pravio pa reko nešto brzo a da jebe, a tu mnogo seckanja ima.
    za ribu ću da spremim nešto reprezentativnije
    stavio sam gaudu u piletinu i obmotao slannu bilo do jaja, smao malo živkasto u sredini, jbg kacam amater.

17. Kuratore, jesi išta napravio juče od raspoloživih sastojaka?

18. nisam, pravili palačinke. sutra prekutra pravim nešto kul, samo ne znam šta, uzeću ćaletovu svesku pa da proberem nešto.
    argentinski ćevap najverovatnije pa ću jvaim ovde kako ispao
    pozz za sve one koje kuvaju srcem a ne rukama!

19. E kurator kako šljaka monitor lolo

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.