Stiže, sipneš masti da pokrije dno, ubaciš pola kile sitno seckanog crnog luka, prstohvat bosiljka i lovorov list. Mešaš okretanjem drške kotlića dok se luk ne raskuva, ubaciš slaninu sečenu na komade, neko suvo meso tipa kosku ili rebra, naliješ vodom za trećinu više nego što planiraš da bude konačna količina, sačekaš da to sve prebaci ključ pa ubaciš kilo žutozelenog ili crvenog pasulja. Ubaciš po želji ljutu papriku i pustiš da lagano krčka dok se zrno ne skuva. Tad razmutiš alevin dodatak za pasulj u pola litre čorbe iz kotlića i lagano rastvoriš u kotliću. Krčkaš na tiho još 20 minuta i to je to.
Ako ubacuješ kobasice onda njih dodaš malo posle pasulja jer su brže kuvane.
Vidro, pojedoste li onog pujda s avokadom?
mene pitaš jesam li pojela nešto?
HAH
Kako si ti pogrešila što nisi onomad došla na okupljanje, pitaj ove ostale kako se klopa kod Brusa (zapravo, malo šta drugo se i radi :)
a čitala sam, vadili ste mi mast :D
jbg, stvarno nisam mogla, a znaš da ja ne propuštam dobru hranu, tako da je bilo nešto ozbiljno :D
biće opet na leto, ako ne budeš u to vreme u CA :)
Vidra drži zdravicu lolo
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/04/28/article-1174259-04B0348F000005DC-635_634x456.jpg
Elem stiglo mi je ovo juče, pa me zanima neki dobar recept za pasulj recimo
http://www.smit-commerce.hr/aploads/artikli/kotlic-60599.jpg
a biću, nadam se da ću ja u to vrijeme biti na avokadu :)
Eleče, okačiću ti ovdje recept za gra', samo da prvo završim svađe na druga dva foruma. Vraćam se brzo :-)
Stiže, sipneš masti da pokrije dno, ubaciš pola kile sitno seckanog crnog luka, prstohvat bosiljka i lovorov list. Mešaš okretanjem drške kotlića dok se luk ne raskuva, ubaciš slaninu sečenu na komade, neko suvo meso tipa kosku ili rebra, naliješ vodom za trećinu više nego što planiraš da bude konačna količina, sačekaš da to sve prebaci ključ pa ubaciš kilo žutozelenog ili crvenog pasulja. Ubaciš po želji ljutu papriku i pustiš da lagano krčka dok se zrno ne skuva. Tad razmutiš alevin dodatak za pasulj u pola litre čorbe iz kotlića i lagano rastvoriš u kotliću. Krčkaš na tiho još 20 minuta i to je to.
Ako ubacuješ kobasice onda njih dodaš malo posle pasulja jer su brže kuvane.
Ubaci samo u ovo brusovo par onih crvenih suvih paprika u mom selu ih zovu "vezenke" i grmljavina
Probaj kupus da krckas ceo dan, to ti je flegsip za kotlice
Kud zapamtih flegsip jebeni, nije mi jasno
kupus je bolji u zemljanom, kotliću manjka ključni detalj
E jeste. Sjebo sam se, moja greska
N O O B
O
O
B
ali zato kotlić sa kilo masti - friteza par ekselans :)
кувам најбољи пасуљ у овом делу галаксије, не могу вам рећи рецепт јер је тајна
*kuvam samo najbolji pasulj u ovom delu....
onda moraš obavezno doći na pasuljijadu u Ratkovo, posle fešte cela opština smrdi od prdeža :)
па не знам ништа друго да скувам (мислим знам али није баш нешто ехтра), чак сам и уместо торте за рођендан кувао пасуљ и метно свећицу