Kacmo kod graha, primijetio sam da većina domaćica/domaćina, ako sprema u pretis loncu, na kraju kuhanja ugasi vatru i stavi viljušku "pod polugu" ispod onog ventila (ili na ovim novim loncima, stisne onaj ventil na dršci) da brže izađe para, kako bi otvorili lonac. Ja obično skratim vrijeme kuhanja, ranije ugasim vatru i pustim da se kuha i dalje, para će ljubazno i polako izlaziti još najmanje 10-15 minuta.
JA EKONOMIŠEM!!!!
Kuvanje u ekspres loncu je nedopustivo. Ta paklena mašina je izmišljena za zaposlene žene čiji muževi ne umeju kuvati pa da stignu posle posla za pola sata spremiti ručak.
Jedino gde dopuštam upotrebu ekspres lonca, a čak je i poželjna, je kuvanje nekog starijeg ili žilavijeg mesa (govedina, ovnujsko, kozje) pre nego što ga malo zapečeš ili pripremiš na kakav drugi način.
Tako sam i razumeo, kuvanje je proces, a proces zahteva vreme. Skraćivanje vremena kuvanja je kao kad umesto iskrene i nepatvorene ljubavi radije izabereš da u nekoj kafanici pokupiš laku žensku za jednu noć.
Brate, kako ja volim da kuvam, skoro isto koliko volim i da jedem...
joj tugo, jednom i po puta stavio grah u vodu, uključio šporet i poslije roknuo kašiku brašna i aleve i sad pravi najbolji pasulj. eeeeee....
Откад нисам чуо ријеч грах, звучи ми некако ... завидовићки
meni hrvatski.
Eleče, imaš PVT.
Hvala Brusu i Celticu, isprobaćemo recepte lolo
Nema na čemu, dabogda se naj'o ;-)
Kacmo kod graha, primijetio sam da većina domaćica/domaćina, ako sprema u pretis loncu, na kraju kuhanja ugasi vatru i stavi viljušku "pod polugu" ispod onog ventila (ili na ovim novim loncima, stisne onaj ventil na dršci) da brže izađe para, kako bi otvorili lonac. Ja obično skratim vrijeme kuhanja, ranije ugasim vatru i pustim da se kuha i dalje, para će ljubazno i polako izlaziti još najmanje 10-15 minuta.
JA EKONOMIŠEM!!!!
Kuvanje u ekspres loncu je nedopustivo. Ta paklena mašina je izmišljena za zaposlene žene čiji muževi ne umeju kuvati pa da stignu posle posla za pola sata spremiti ručak.
Jedino gde dopuštam upotrebu ekspres lonca, a čak je i poželjna, je kuvanje nekog starijeg ili žilavijeg mesa (govedina, ovnujsko, kozje) pre nego što ga malo zapečeš ili pripremiš na kakav drugi način.
http://i.imgur.com/6xUbnbs.jpg
Nutelu.
Lažem.
Ja ni nemam ekspres lonac
U stvari ne znam ni sta imam od posudja
Andjelko kolko si pojeo, dve kutlace?
Danas ništa.
Bruce, ključna riječ u mom slučaju je vrijeme, a smatram da je kuhanje na pari pod pritiskom preljepo i zdravo.
Tako sam i razumeo, kuvanje je proces, a proces zahteva vreme. Skraćivanje vremena kuvanja je kao kad umesto iskrene i nepatvorene ljubavi radije izabereš da u nekoj kafanici pokupiš laku žensku za jednu noć.
Brate, kako ja volim da kuvam, skoro isto koliko volim i da jedem...
ови ће да се побију да виде ко је већи папучар...
Jesi sad malo ljubomoran što n'umeš da kuvaš?
Samo da znaš, ja nisam običan papučar nego mačo
Ma znam, Bruce nou haaard filing. I nemoj porediti lahke hanume s brzim kuhanjem, rastužiću se.
EDIT: Bač, samo zato što ne znaš kuhati, Vidra bježi od tebe u Ameriku.