Шта данас ручавате?

1. Ali je pohvalno što nije neko vegansko jelo.

Hahahahaaa :)))
    Provirone, kakav si ti kralj! :)))
    Ne zezam se, zaista tako mislim :) Simpatično mi je što svi misle da vegetarijanci i vegani predstavljaju ko neku, štatijaznam...sektu, pričaju o hrani, životinjama, "preobraćaju nevernike", a ti si pravi primer "iskrenog osvešćenog mesojeda" :))
    Svaka ti čast :)

2. Meni nije jasno kako neko može da ne jede meso.

3. Eto, Skočko, ima i takvih "organizama" :)

4. VanGoga treba dobiti zabranu pisanja na ovoj temi! :)

5. @skocimis, ja klopam svaki dan na poslu vegetarijansku hranu i mogu ti reci da je skroz super. zategao sam stomak, imam vise energije, nema suljeva, 2 puda dnevno se ustolicim, ludilo...
    i naravno da za dorucak odvalim neke mesine i mleka
    mene samo nerviraju oni istripovani hipsteri a pogotovo me iritira kad neko kaze "vegan"

6. VanGoga treba dobiti zabranu pisanja na ovoj temi! :)

Provirone, kad bi samo jedared okusio neki kulinarski specijalitet koji ja spremim, promeniJo bi mišljenje, ili bi prihvatio da postoji još nešto ukusno-pored mesa. :)
    @dokle_više, što te nervira to? Ima razlike u ishrani, pa otud i razlika u nazivu :)

7. nemam nista protiv razlike u nazivu nego mi je to "vegan" nekako retardirano, kao neka fensi uvreda tipa feget

8. Ahahaha, znači smeta ti "zvuk" te reči :))
    Razumem, i meni je bilo bzvz da se sad tu nešto stalno razlaže, raščlanjuje, ovo-ono..
    Mislim, ljudi se hrane kako ko voli i molim- šta se tu vazda diže buka oko toga.Onda sam shvatila da se neki uvrede ako nedajbože, pomešaš nazive pa sam sve naučila, ali i digla ruke od "oslovljavanja". Kad me neko pita, ja samo kažem-ne jedem meso i to je to. Ne objašnjavam kom redu, familiji i rodu pripadam :)))

9. http://www.admiralsibenik.com/images/meni/grill/biftek-u-umaku-od-gorgonzole.jpg
    Biftek malo krvaviji u gorgonzola sosu sa rižom i pavlakom. I ja da se počastim...

10. Lijepo je sve to, al' čuj ne jesti meso? :D

11. Živi život i uživaj, Skočko :*

12. Ћуретину у сосу од бундеве, празилука и карија. А шта сте запели за вегетаријанце, једу људи шта им се једе и готово. Ја уживам у месу, али бих за све месоједе увео нешто као годишњу дозволу за куповину меса: ако имаш више од осамнаест година и хоћеш да купујеш месо у продавници, одради једну смену у кланици, и добијеш штамбиљ, дозвола ти се продужава.

13. Shekea, dobro ti ovoj!
    Kupus i meso

14. Dobri recepti. Danas nista za jelo :D

15. Eeeee, šta sam ih ja odradio, ne u klanici no na klanjima, vala bih mogao odmah doživotnu dozvolu dobiti....

16. Pravim piletinu na francusko-marokanski način, prvi put i deluje predobro.

17. danas sam rokao
    kuvano-pecenu piletinu sa krompirom i sampinjonima (jbg ostalo svezih od juce pa da ne propadne)

18. Evo i recept:

Sastojci:
    500g piletina
    po ukusu crno vino, cimet, đumbir, aleva paprika, origano, biber, so, kačkavalj
    list sveži peršun
    list sveža mirođija
    1čen crni luk (može i mladi)

Priprema:
    U tiganju, na vodi dinstati luk, sve dok voda skoro ne ispari.
    Zatim u tiganj sipati još pola šolje vode, pa onda isečenu piletinu, tako da se dinsta pet minuta sa lukom.
    Nakon toga dodati začine po ukusu, preliti vinom i pustiti da se lagano krčka.
    Kada se piletina isprži i upije vino, ostaviti na toploj ringli sa listovima peršuna i mirođije, ali samo par minuta da upije njihovu aromu. Na kraju na piletinu staviti listove kačkavalja, dok je još vruća, da se kačkavalj rastegne.

19. Sad sam vid'o Šekinu klopu, umal' u nesvest da padnem kol'ko to dobro zvuči i deluje.

20. Ja danas jeo rebarca s rižom, odro se ko konj

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.