E, a stvarno bi mogao tako ponekad da nabaciš koji Ireland recept, čisto nešto provereno, da malo probamo svi. Ono što si postavio nisam pravio, malo teže je tokom radne nedelje, a za vikend ću da bacim da vidim kakvo je, mada mislim da tu nema greške.
Eo vam recept koji se u Irskoj jede samo za Svjatog Patrika i Halloween, al je dobar i vako:
Colcannon
Sastojci:
- glavica kelja oko 500 grama, isječena, kuvana, sitno samljevena
- 500 gr pire krompira
- 100 gr maslaca
- pola kašičice naribanog muškatnog oraščića
- 2 glavice luka, skroooz sitno isjeckane
- 100 ml mlijeka
-100 ml kajmaka svježe obranog sa mlijeka
-kašičica mljevenog crnog bibera, so
Luk propržiti na maslacu, na najmanjoj vatri da omekša, ne smije požutiti. Dodati mlijeko, kajmak, muškatni oraščić, so i biber i pustiti da prokuva. Dodati pire i pasirani kelj i dooobro izmiješati (sve mora biti vrelo, da se maslac rastopi). Onda dodati 50 gr maslaca, izmiješati i presuti masu u posudu, napraviti kašikom udubljenje, u njega staviti 25 gr maslaca i servirati. Uz ovo piti mlak Guinness ili kuvani rum. Sličica:
gladan sam ceo dan, i malopre boktejebo trazim od keve da nesto pojedem, kao ono imam šta da vidim, kuvana boranija. E neš kolega, sad ce mi stigne pica da ne legnem gladan.
Keva kupila 4 kile bifteka,danas pojeo zadnje. opet u gorgonzola sosu sa manjim izmjenama
U biftek utrljao senf,biber i so,sve to isprzio,u gorgonzolu doda aleva paprike,stavio parče preprženog leba na dno,metno biftek preko gorgonzola,narendao parmezana,čaša crnog vina, ubih se. Sjutra planiram ćureći batak u sosu od nekog voća
Di je recept Kelte? Di su naši recepti?
E, a stvarno bi mogao tako ponekad da nabaciš koji Ireland recept, čisto nešto provereno, da malo probamo svi. Ono što si postavio nisam pravio, malo teže je tokom radne nedelje, a za vikend ću da bacim da vidim kakvo je, mada mislim da tu nema greške.
Samo jogurt.
е, правим вечерас овај први боксти! други ми се не свиђа јер има лука :(
@ Mala Vidra: ko ne voli luk, ne treba ni da živi ;-)
da, to mi svi kažu. al' nisam ga okusila već 20 godina, pa sam živa! :D
zato jedem sve ostalo. :D (sem bijelog luka i praziluka :D)
Eo vam recept koji se u Irskoj jede samo za Svjatog Patrika i Halloween, al je dobar i vako:
Colcannon
Sastojci:
- glavica kelja oko 500 grama, isječena, kuvana, sitno samljevena
- 500 gr pire krompira
- 100 gr maslaca
- pola kašičice naribanog muškatnog oraščića
- 2 glavice luka, skroooz sitno isjeckane
- 100 ml mlijeka
-100 ml kajmaka svježe obranog sa mlijeka
-kašičica mljevenog crnog bibera, so
Luk propržiti na maslacu, na najmanjoj vatri da omekša, ne smije požutiti. Dodati mlijeko, kajmak, muškatni oraščić, so i biber i pustiti da prokuva. Dodati pire i pasirani kelj i dooobro izmiješati (sve mora biti vrelo, da se maslac rastopi). Onda dodati 50 gr maslaca, izmiješati i presuti masu u posudu, napraviti kašikom udubljenje, u njega staviti 25 gr maslaca i servirati. Uz ovo piti mlak Guinness ili kuvani rum. Sličica:
http://img534.imageshack.us/img534/8808/colcannona.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Sannakji
http://youtu.be/YiwKs3ee0fc
Meśa, ostavi mi malo, na vr kašike, da probam.
Oću samo požuri da ne uteče.
Prženi lukac.
picu danas
gladan sam ceo dan, i malopre boktejebo trazim od keve da nesto pojedem, kao ono imam šta da vidim, kuvana boranija. E neš kolega, sad ce mi stigne pica da ne legnem gladan.
Sastojci:
- glavica kelja oko 500 grama, isječena, kuvana, sitno samljevena ..
Nisam morao ni da citam dalje, hahaha
Keva kupila 4 kile bifteka,danas pojeo zadnje. opet u gorgonzola sosu sa manjim izmjenama
U biftek utrljao senf,biber i so,sve to isprzio,u gorgonzolu doda aleva paprike,stavio parče preprženog leba na dno,metno biftek preko gorgonzola,narendao parmezana,čaša crnog vina, ubih se. Sjutra planiram ćureći batak u sosu od nekog voća
Bario sunku i uz suNJku crnoga luka.
@ Gazimudo:
1. ti izgleda nisi u životu bio gladan;
2. prvo probaj, pa ondak kritikuj.
Će bude nekšto za ručak danas, nadam se, ako nema ništa dobri su i leb i so
ajmo malo vegetarijano
Ćufte od bundeve
Rižoto sa paradajzom
Spanać varivo
Prilog: domaći hleb i salata
Pečenje od Božića i tortu od Svetog Nikole :(
zašto tužić?