Шта данас ручавате?

  1. Kako uspijete da se popičkarate na ovako bezopasnoj temi

  2. Skuvam špagete al dente, ocedim i stavim sa strane.

    Ja kao pratioc talijanskog nasleđa mislim da ovde grešiš. Smrtni je greh ako špagete stoje. Uporedo praviš sos ili sta već i onda aldente špagete direktno iz šerpe ubacuješ u tiganj.

  3. Mislim to važi za svaku pastu.

  4. Inače nikad nisam pravio naravno, samo pričam šta ovaj vićenco serenda lol

  5. Bro ide na slavu popodne, a za dorucak sardina i indo mie nudle vuciceve ko plastika

  6. Umešam parmezan, jaja i nerealno bibera. Skuvam špagete al dente, ocedim i stavim sa strane. Na istu ringlu stavim tavu sa kockicama gvančalea i blago popržim. Dodam špagete, promešam i maknem s vatre. Dodam miks jaja i parmezana i blago promešam. Vode od kuvanja po potrebi. Posužim s još malo parmezana po vrhu i eventualno još bibera.

    kazu da je autentican samo sa zumancima. a i pogotovu bi trebao ako ga spremas tako, ako ti se olade spagete dok przis ovo.

    ali tilmo u pravu. poenta je da u isto vreme spremas sve jbg, i na kraju umesas slaninu u spagete koje iscedis al ne skroz, mora ostane voda. onda sipas ono preko i umutis, tako ispadne najkremastije, i najmanja verovatnoca da dobijes salmonelu.

  7. ako volis isto je dobro da proprzis beli luk u ulju pre nego sto ubacis slaninu. izvadis ga posle jer postane gorak.
    daje fin smek.

  8. Nisam ljubitelj belog luka u karbonari. Probaću samo sa žumancima kad nađem neko normalno domaće jajo.
    @Thilmo, brt špageti čekaju celih 2 minuta

    Inače karbonara isto kao i pica ili ajvar, svi se kunu da je njihov metod najbolji i svima ga otkrio umirući monah na obroncima Etne.

    PS Caro ima svinjsku glavu

  9. Karbonara je samo sa sirom

  10. Karbonara je samo s ugljom

  11. Plot twist: vukajlijasi nista ne znaju skuhat, pitaju žene za recepte i onda dijele ovdje kako bi održali temu živom

  12. Prošli vikend smo počeli večera za 5 zajebanciju, pošto ovaj drugar iz Argentine ne zna ni jaje skuvati, pa da ga naučimo osnove. Poenta je da svaki od nas napravi predjelo, glavno jelo i kolač.

    Ja sam bio prvi. Predjelo - salata od kozica i ananasa, glavno jelo - lazanje i kolač - nutela čizkejk. Sve jednostavno i relativno brzo.

  13. hahaha zvuci kao odlicna zurka

    Sta si ti bio, ros ili dzoi?

  14. Danas ide krem supa od bundeve

  15. Pire od bundeve sa slanutkom, maslinama i čeri paradajzom, kuskus kao prilog.

  16. Sataras plus tursija, zablazio cizkejkom cokoladnim

  17. Trebao si preliti burbonom

  18. Alkohol pijem slabo do nimalo, ne volim (nisam misliman)

  19. Kesten pire i šniclu od veverice

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.