Luis Fabianovo poništenje fer plej igre

1. Kakve veze ima da li je neko video ili ne?

2. Manče, ajde razmisli zašto ne treba da uporedjuješ te dve situacije.

3. Fer-plej narušen u oba slučaja. Šira slika kada se gleda obojica su dali golove koji im ne idu na čast. Ovaj je to uradio u četvrtfinalu SP, a ovaj u grupnoj fazi LŠ. Ovaj narušio pravila, ovaj nije. A ček, ovo je Maradona, njemu se to oprašta.

4. E da, nzm, objasni mi što.

5. Luiz Adrijano je ispao X puta veća sisa od Maradone bez obzira na to što je Maradona ono uradio na neuporedivo bitnijoj utakmici.

6. E pa nzm, meni su iste sise. K'o što rekoh obojica su dali gol koji ruši ugled igre.

7. Samo što je Maradonin imao mnogo više uticaja od ovog.

8. Po meni - jedno je zajebati sudiju i dati gol rukom a drugo je zajebati zdrav razum svih na stadionu i dati ovakav gol mimo svakog fer pleja.

9. Poredi Anrija sa Maradonom, to je isti slučaj. Dali su golove od kojih se sramote, nema tu ništa da se veliča, to je ruglo. Ali to je uradjeno u tajnosti, da se ne vidi. Tek na ripleju se moglo videti, sudija to nije mogao videti i sankcionisati jer je bio sakriveno u gužvi.

A kada sudija spusti sudijsku loptu, to znači da je igra prekinuta od njegove strane da bi se nekome ukazala pomoć u većini slučajeva, ili da se neko istera od navijača ili bla, ali 95% je da se nekome ukaže pomoć. Tada se lopta vraća ekipi koja je namerno izbacila loptu iz igre da bi se prekid dozvolio. A lik je posrao u usta fer pleju presekavši taj pas koji je njegov igrač dao protivničkoj odbrani, na oči svih prisutnih i dao gol. Samo pogledaj golmana, lik ne veruje šta se dešava, a ovaj papak se još čudi šta je skrivio i baca petaka saigraču.

Ako tu razliku ne kontaš, onda jebiga.

10. Ispašće da branim Maradonin nesportski potez jer ga kao fudbalera neumereno cenim, ali Argentinci su 1982. ratovali (i izgubili rat) sa Englezima za prevlast na Foklandskim (ili Malvinskim) ostrvima, koja su britanska kolonija a Argentinci ih smatraju svojim (što je potpuno logično s obzirom na geografski položaj istih). U takvim okolnostima na SP 1986. verovatno bi svako od Argentinaca, pa i Maradona bio spreman da uradi i mnogo gore stvari da bi pobedio mrske im Engleze.
    Jednostavno uslovi pod kojima su uradili to što su uradili nisu isti.
    Čak je i Anri svoj skandalozni potez napravio pod objašnjivijim okolnostima od ovih pod kojima je to napravio Adrijano.

11. I Maradona i Anri sa jedne strane i Luis Fabijano sa druge strane su se posrali u usta fer-pleju i dali golove nakon toga. Niko se tu ne sramoti toga što je uradio, rekoše i ova dvojica da bi to ponovili svaki sledeći put.

Da li je on prekršio fer-plej tako što je dao gol rukom kada ga niko nije video ili tako što je uradio ovo što je ovaj mamlaz juče potpuno je irelevantno.

EDIT :

Po meni - jedno je zajebati sudiju i dati gol rukom a drugo je zajebati zdrav razum svih na stadionu i dati ovakav gol mimo svakog fer pleja.

Pa brate, i Maradona je zajebao sve na stadionu, a i ovaj baja je zajebao sudiju. I Maradonin gol je mimo svakog fer-pleja.

12. Nema tu opravdanja za njih nikakvog. Kao mi smo ratovali sad ću da ti dam gol rukom pa je ok, ili e ako sada ne sprečim da lopta ode u aut rukom mi ćemo da ispadnemo, a oni će da prođu. Nema opravdanja ni za koga.

13. I apsolutno je isto, samo ti je Čavo zagrejana glava od juče pa ne izvaljuješ.

14. Ljudi fer plej ne postoji u modernom fudbalu, sve se vrti oko para.
    Fer plaej i te gluposti su sve samo lažno moralisanje, jer većina tih igrača igra zbog kinte. Čast izuzecima. Tako da ne treba kritikovati sad jednog koji je istupio i napravio nesportski potez, već trebamo hvaliti šačicu onih poštenih...

15. Fer plej na terenu mora da se poštuje.Makar na silu.

16. Mislim, ovaj je namerno dao gol rukom, a ovaj je dao gol nakon presečene sudijske lopte. Obojica se pravili ludi i obojica su se popišali po sudijama.

17. Fer plej na terenu mora da se poštuje.Makar na silu.

Ne mora, ali bi trebao. Makar takve stvari. Ovo govorim kao sudija, jednostavno, sudijska lopta bi MORALA da se poštuje. Rekoh, ovi moji iz 6. lige poštuju to. Jedva pravila znaju, mrze se medjusobno, ali imaju morala i mozga da vrate tu loptu koju im je protivnik poklonio zarad ukazivanja pomoći.

To je taj moralni deo koji svi moraju da poštuju. Jednostavno nema opravdanja za kršenje toga.

18. A gol rukom je nešto više moralan od toga kao. Ok ok.

19. Zabrinjavaš me, stvarno, ako ne možeš da provališ razliku.

Na VOS-u da neko kurvanjski zakači loptu rukom u gužvi i da ti gol, i da ti neko preseče loptu koju si ti dao u znak fer pleja, zabode ti gol odatle, i pritom se čudi šta je loše uradio dok ga svi gledate ti je isto? E moj junače.