Luis Fabianovo poništenje fer plej igre

1. i pritom se čudi šta je loše uradio

A Maradona se nije čudio lololo.

2. A kao drugo, na VOS-u se ne bi priznao ni jedan od ta dva gola lol.

3. ManUtdOwn18

A gol rukom je nešto više moralan od toga kao. Ok ok.

Svakako nije isto, ali nema veze. Gol rukom nije moralan, ali nije podjednako nemoralan kao Adrijanov potez, čak ni približno. I ja bih voleo da je profesionalni sport potpuno čist po tom pitanju, ali nažalost nije. Možda je snuker jedan od retkih pozitivnih primera.
    Većina fudbalera, pa i košarkaša laže kada je u pitanju neki sporan aut, nekada svesno nekada nesvesno, a zamisli šta tek rade da bi iznudili crveni karton, penal ili dali gol "na mufte" kao na primer Maradona. To je delom plod želje za pobedom, a nažalost u poslednje vreme i procesa školovanja sportista, pri kojem ih uče da, slobodno mogu da napišem - igraju prljavo.
    Na treningu uče klinca od 9,10 godina da se pri skok igri oslanja o protivnikovo rame. Šta očekuješ da će da radi kada postane profi?
    Slušao sam Gorana Grbović kada je pričao da je na početku svoje karijere priznao sudiji da je on izbacio loptu, a ne protivnički igrač kako je sudija presudio, i sudija je preinačio odluku. Mislim da je čak na kraju pobedila Grbovićeva ekipa. Trener ga je svejedno ukorio rečima: Ovo si sada uradio i nikad više!
    I stvarno ga je poslušao, bar je sam tako rekao. I ti nam sada pišeš o fer pleju (možda se nekome učini da se polako približavam Paninarovom stavu).
    Ovo prekjuče nema veze ni sa čim od prethodno nabrojanog. To što je Adrijano uradio, se jednostavno ne radi!

4. Ja rekoh da se podjednako ne rade oba slučaja. Nefer je nefer šta god uradio.

5. Гол руком или симулирање није морално, али је нешто што се чини у тренутку, инстинктивно и треба да будеш велики спортиста да би то накнадно признао. Оно што је много неморалније је да трчиш 40 метара док те цео стадион гледа и без имало блама дајеш гол. Треба да будеш спортски далтониста да не би видео разлику између тих ствари.

6. A to što je ovaj rekao da bi to uradio svaki sledeći put bez razmišljanja se ne gleda.

7. Сколсе, подсећаш ме на Срђана Тодоровића из "Сивог камиона..." кад га питају које је боје камион, а он каже: "Сиве, к'о и све друго!" :)

8. Ovo što je YouCantHandleTheTruћ napisao sam i ja hteo, ali valjda se to podrazumeva da sam mislio.
    Jedno je instiktivna reakcija (slabost karaktera), i kasnija ponovljena nedovoljna jačina karaktera da priznaš svoju prevaru, a drugo lik koji pravi skandalozan potez u trajanju od jednog minuta.
    Ponavljam - ne opravdavam ni jedno ni drugo, ali nije isto!
    Nije isto švercovati se, i ukrasti čokoladicu u prodavnici, iako je čak možda cena čokoladice manja, od cene karte!

9. A i da nije isto Maradoni se nije otvorila tema lololo.

10. Brate, imao je Maradona dovoljno vremena nakon što ga je dao da razmisli da li da ode kod sudije i da mu kaže da je igrao rukom. Imao je dovoljno vremena da razmisli i nakon tog meča da li bi to ponovo uradio. I rekao je da bi.

EDIT :

Nije isto švercovati se, i ukrasti čokoladicu u prodavnici, iako je čak možda cena čokoladice manja, od cene karte!

Meni je ovo isto također lololo. Nego ste vi odrasli tako i naučili su vas da je ok švercovati se i da je ok dati gol rukom ako ti zatreba lol.

11. mančestere mlad si mladić pa se ne sećaš, tj. verovatno se nisi rodio kad je maradona uradio ono...al otkud ti to da ga nisu pljuvali tad i govorili mu da je nesportski to što je uradio? jesu, itekako jesu...

12. А и је л' ти говори нешто чињеница да се то што је урадио Марадона ради сваке године по сто пута, а ово што је урадио Фабио Луидријано не ради ниједан спортиста на свету?

13. I dalje ne menja činjenicu da je tema bespotrebna.

EDIT : A i šanzaam, toliko ljudi brani Maradonu i govori da je to ok pa sam slučajno pomislio da ga nisu smarali dovoljno i da mu nisu otvorili temu na Vukajliji.

EDIT :

А и је л' ти говори нешто чињеница да се то што је урадио Марадона ради сваке године по сто пута, а ово што је урадио Фабио Луидријано не ради ниједан спортиста на свету?

Ne govori mi ništa lol. Moral ne zavisi od većine.

14. Meni je ovo isto također lololo. Nego ste vi odrasli tako i naučili su vas da je ok švercovati se i da je ok dati gol rukom ako ti zatreba lol.

A tu grešiš! Ja se nisam švercovao ni kada je to bilo mnogo više "in" nego danas, tako da je i meni isto, ali većini nije.
    A drugo nisi igrao dovoljno sa mnom ništa da bi znao da li sam ja fer igrač ili ne, i da li bih dao gol rukom i prećutao, ili naprotiv to ne bih dozvolio ni svom saigraču(ali ja nisam igrao profesinalno).
    A za Maradonu ako nisi ukapirao (kroz "lekciju" iz istorije) zašto je to uradio i rekao da bi uradio ponovo ne mogu ni da ti objasnim. Treba još da imaš u vidu da je on uličar u pravom smislu te reči, a ne doktor etike.

15. to je kao kad su se tukli Gokan Saki i Alister Overem, a Saki imo polomljenu desnu ruku i bez obzira na to ušao je u ring onolikoj životinji Overemu da se tuče protiv njega samo nogama i slabijom rukom...imo je srce pravog sportiste i ruku na srce čak ga je i ispičkao tad, a Overem kad nije više imao kud počeo je da ga šutira u polomljenu ruku...tako se i prekinuo meč jer ga je pička udarao u polomljenu ruku i ovaj nije mogao više da izdrži...

16. Nisam rekao baš tebi Dože nego generalno ljudima koji se švercuju. A i skapirao sam 'lekciju iz istorije' samo što i dalje mislim da ga to ne opravdava, kao i da ga ne opravdava to što je uličar.

17. Petar Pan Pezo$
    mančestere mlad si mladić pa se ne sećaš, tj. verovatno se nisi rodio kad je maradona uradio ono

Baš to. Tako mlad, a deli lekcije mnogo starijima(nebitno) tj. životno iskusnijima (prilično bitno, pogotovo kod ovakve teme) od sebe.
    @ManUtdOwn18
    Da li je to vaspitanje koje nama nedostaje?
    Ovo pitanje jer si čak dao sebi za pravo da zaključiš kako sam ja vaspitavan.

18. Idem u školu, ostajem pri svome, izvinjavam se ako sam uvredio nekoga, nije mi bila namera.

19. A i kada sam rekao 'vi', Dože, nisam ti persirao nego sam mislio generalno na ljude koji se švercuju lololo.

20. Ma kakva uvreda, nego zamisli da svom ocu u tim godinama u kojima si ti sada, deliš životne lekcije.
    Malo je neprimereno.
    Poz
    EDIT: Ako se dobro sećam (a dobro se sećam ;-)))) ) bila je neka prepiska i oko Noleta i moje izjave da ga volim kao sina.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.