Prijava

сигуран сам да су многи већ видели овај чланак. ајде сада чисто из забаве да пробамо да одгонетнемо узрочно последичне везе између данашњег стања и евентуалног будућег и пробамо да закључимо колко је који исход вероватан.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=01&dd=14&nav_category=78&nav_id=677262

у питању су јелте неки руси и ција итд. чуо сам раније да су рецимо деведес и неке прављене сличне процене које су се испоставиле тачнима. ова два имена бережински и хантингтон су чини ми се старији ликови брда па не знам дал је реално да су они ово правили а иначе важе за до јаја експерте.

па ето да кренемо са анализом. мени је најчуднији овај податак

Velike promene se očekuju i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija neće moći da zadrži Čečeniju i Dagestan.

http://www.b92.net/news/pics/2013/01/14/28975126050f4041d92d95284575280_extreme.JPG
руси да не могу да задрже територијицу са неколициниом слабо наоружаних, неписмених, дивљих, неорганизованих терориста, А ДА у исто време овамо узимају пола пољске целу белорусију пола украјне и комадиће балтичких земаља?! звучи смешно.

да мађари узму нама северну војводину а румунима читав банат је реално с тим што би румуни као компензацију добили молдавију као небитну државу и дан данас. а и мађари су реално остали доста ускрећени у последњим епохама, мисим јебем им мајку што су изазвали 1. св. рат али ипак је тај комад њихов.

распад шпаније и велике британије је до јаја реалан те већ има озбиљних покрета за независност у тим земљама.
http://www.facebook.com/SaorAlbaGuBrath?fref=ts
лајкујмо подржимо распад ука лоло

да немци узму лотарингију је реално с обзиром да се то и дешавало небројено пута кроз историју и цео средњи век посебно.

http://www.b92.net/news/pics/2013/01/14/18916193350f3f6b396a89520676614_extreme.JPG

белгијанци су реални да се распадну, то је ионако вештачка тампон зоница непостојећег етничког састава тотално хетерогена и различитих језика итд.

италија да се распадне исто није нереално јер јесте разлика између севера и југа а кад дође до немаштине и соц немира одјебаће неко некога ту.

у француској је ово мало нереално да ће се створити исламска држава на југу и што кажу ,,распад мултикултурализма". под чијим притиском ће се французи одрећи провансе у корист неких персијанаца? амера, руса, немаца? дал русима одговара да се наруши баланс снага између немачке и француске? тешко. америма? тешко.

http://www.b92.net/news/pics/2013/01/14/115935241450f3f6b46a241095733154_extreme.JPG

ми.

делимо босну а ми добијама једва и херцеговину и ист. славонију. не знам како мисле да ишчупају крајну ал ко зна. уједињење албаније реално скроз, само не знам зашто не додају и исток црне горе. и на коју фору црна гора мања него икад остаје да постоји. вероватно да би смо ми издували за излаз на море. али онда опет гледаш, русија толико јака, шири се а ми да не добијемо ни пишљиви комадић мора уз подршку руса? како нам то ускраћују?
како македонија остаје, како је не комадају шиптари бугари и можда ми?

итд. итд.

дајте неко виђење, шта мислите да је реално шта не зашто када ко како како ми у свом том лудило добро прођемо итд.

Свирање курцу. На Јалти је '45. потписано да је граница руских и америчких интереса Дрина. Амери су прелазили преко јер су Рује дуго биле немоћне, али сада се Јенкији плаше њих из разлога што расту из дана у дан.
Неће ово бити ни приближно овако. Исто су кењали некад да ће САД да се подели на 9 различитих држава, па опет ни од тога није било голог курца.

Ма ово су глупости.

Pa i ne izgleda nemoguce (mislim na nase prostore, strani me ne interesuju). Medjutim, ovo nece da se desi iz samo jednog razloga, a to je bol u preponama 90% ovdasnjeg zivlja za bilo kakva desavanja. Ova situacija ne bi isla bez nekog mini rata, a trenutno bi u taj rat otislo samo 10000 navijaca, tj neizivljenih klinaca koji nisu isli u vojsku.

Крајина може да се ишчупа неким правним путем можда, прво аутономија, па онда полако... Али Босна да се подели? Ма дааај... Океј РС да се прикључи Србији, ал' Муслимани да остану без своје државе, то тешко.

веверче и јебачу брда је реално рецимо распад шпаније и распад британије, али брда је реално. већ се догађа.

рахметли, нико те не пита дал ћеш да се ратиш, а друга ствар 2029 рецимо нови људи стасавају па не можеш да гарантујеш колико ће да буду заинтересовани а колко не.

срето, капирам да би турцима као ослонцу биха била компензација велика албанија. али не знам ко ће да подржи распад биха, капирам да амери неће, а руси вероватно оће.

Škotska definitivno ide. Sumnjam da će škotska srca poslušati škotski mozak i ostati u ekonomski kako-tako održivoj zajednici sa Englezima. Ovo za Albaniju i Kosovo je više nego realno, dok ostalim ipak eventualnostima dajem ispod 50% verovatnoće da će se dogoditi.

Ova mapa najviše govori da je naše novinarstvo kurton. GRU, eksperti, kurac moj. Valjd je ovo napravio neki novinar iz Ukrajine. Zar ovo djeluje ko ozbiljna mapa koja uzima u obzir situaciju na terenu?

Ајде распад Британије и Шпаније, можда некад у мало даљој будућности, али остало ми изгледа нереално.
ЕДИТ: Заборавио сам на Белгију и Албанију. То је сасвим могуће.

Ма за Шпанце и Енглезе ме боли курац, за Енглеску бих волео да нестане са лица Земље, а не да се само распадне. Заборавио сам да напоменем да причам о овом нашем региону.
Шкоти ове године имају референдум, чини ми се.
Од распада Француске нема ништа, може само ово са Алзас-Лореном да се деси.
Руси би радо направили компромис по којем ће ове терористе да одјебу, а покупе пола оих из бившег СССР-а.
Италија се можда распадне јер ови ловатори са севера неће да трпе ленчуге са југа што стално кукају. Белгија је готова ствар, за плафон две године више неће да постоји.
Велика Албанија је реална са све југом и истоком Црне Горе ако се Руси не умешају. А не верујем да ће дозволити једну тако велику државу у самом центру Балкана. Од оваквог распада БиХ такође нема ништа, ми можда добијемо РС као замену за КиМ, мада је и то питање.
Тешко да може да се изврши квалитетна прогноза, а да буде толико опсежна и да иде тако далеко у будућност. Мислим 20-30 година није неки период, ал никад се не зна кад шта може да пукне.

Upravo je i problem u tome kako stasavaju. Sve neki retardi, 90% vremena su na racunaru, bare ribe preko fejzbuka, loze se na CS i na slike sa zajebanim momcima u uskim majicama, sa kalasom oko vrata, a kad ga munes u rebra poguri se i place. Pederbal totalni. Gubi se realan zivot. Ko je od njih sposoban da drzi pusku, a kamoli da ubije nekoga, pa povracao bi i ne bi spavao nedeljama nakon toga. Da se razumemo, nisam ja za rat bilo koje vrste, ali mi dodje zlo kada vidim kakvi ljudi (ne) postaju danasnji klinci.
Bosnjacima nista ne bi znacila Velika Albanija i to je deo koji ponajvise skripi, skupa sa Krajinom koja je jedina mesto u kome ima bar malo vojno sposobnih ljudi.

белгијанци су реални да се распадну, то је ионако вештачка тампон зоница непостојећег етничког састава тотално хетерогена и различитих језика итд.

Šteta što nema nikog iz srpskih novina da im to objasni da treba da rade. Svaki dan sam tu, a ne primetih da se raspadaju. :-)

Nego, jel' znate da je Luksemburg porušio i one zgrade koje su nekada bile na granicama između njih i Francuske, Nemačke itd. Kažu da smeta saobraćaju i da "ruži" autoput. Sad ima samo tabla da je tu granica. Mala. To će sada da rade i ostali.

Kad pođeš od Atlanskog okeana, od Lisabona i kreneš na istok, jel znaš gde ti prvo traže pasoš? Na Bregani(Hrvatska) ili Horgošu(Srbija). Razmišljajte malo o tome.
Granice su prevaziđena stvar, odavno. Integritet zemlje se brani na sasvim druge načine danas.

Ја не знам како бих ово коментарисао чак и из забаве. Подсећа ме мало на приче које се чују кад прошеташ Калемегданом. Тамо се воде само најозбиљније расправе типа "Иран обавезно својим трупама да заузме Ирак сад кад Американци крену да се повлаче геополитика ово-оно", "некад се знало" и "не свирај курцу, него играј потез". Ја сам једном у менаџеру стигао до 2025. и могу да вам кажем да се ништа није променило.

Granice su prevaziđena stvar, odavno. Integritet zemlje se brani na sasvim druge načine danas.

Код нас нису и никад неће да буду, јер и ако уђемо у ЕУ, примиће нас под председавањем Велике Албаније и наш улазак ће да буде симболичан, тј. после 15 минута ће иста да се распадне. А онда ће нас да окриве за распад и да нас бомбардују!!!21

Много нелогичности. Као свуда се тежи за етничким поделама, а на Балкану ниђе везе са етничким границама. Зашто би се нпр. ЦГ смањивала? Може само у корист Србије да се смањи, у корист Хр ни у сну. Хрвати једва држе и онај прст доле до превлаке, слаби су и у Федерацији... И као да би се делови Босне припајали Србији без Бања Луке.

Тако да је др Енеми дошао до закључка да је ово срање.

Ово к'о да су правили Стојадиновић и Павелић.

курде, интегритет је истина да се брани на разне начине и да сама територија није главна, али границе никада неће бити превазиђене, свако ће свагде и увек хтети још макар комадић земље за себе.

а брате, белгија, шта. треба да буде нереда на улицама да би распад изгледао реалан, па наравно да не треба. ни у едимбургу не виђаш неке крупне протесте, феште и слично па ће да се одвоје за годину две.

Код нас нису и никад неће да буду, јер и ако уђемо у ЕУ, примиће нас под председавањем Велике Албаније и наш улазак ће да буде симболичан, тј. после 15 минута ће иста да се распадне. А онда ће нас да окриве за распад и да нас бомбардују!!!21

I ti stvarno misliš da će neko grdne pare da fajdi na Srbiji? Stvarno misliš da smo mi neka mnogo bitna zemlja i da uopšte nismo gomila neorganizovanih i krađi&korupciji sklonih likova, već da svi samo misle kako da nas nekako "otmu"?
A Kosovo im je drago u pičku materinu, Albanija pogotovo...

Boli ih bre kurac za sve nas zajedno! :-)))

енеми па не тежи се етничким поделама само, ево ти италија са све сицилијом сардинијом и плус корзика.

иначе потпуно ми је нејасна територијица на истоку словачке?