Tema o kojoj se baš malo govori . Danas pročitah ovaj članak u novinama http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/ovo-je-najopasniji-zatvorenik-u-republici-srpskoj/10076. Prvo, nije mi jasno kako neko dobije 16 godina za ovako nešto a drugo šta se dešava sa ovakvim likovima kad izadju napolje? Pretpostavljam da upišu faks ili se posvete religiji. Kako je moguće da neko poske ovakvih sranja koje je pravio odjednom postane slobodan čovek,komšija...
Znam da američko zakonodavstvo ovaj problem rešava tako što ti u startu jebu kevu sa kaznom, tipa 90 godina tvorza, stim što posle,recimo, 15 godina možeš na uslovnu,ako si bio dobar, al moraš do kraja života da se javljaš prol ofisiru, i da mu raportiraš kad si jeo i pišao.
Šta ako vam je ovaj prvi komšija ili brat od tetke? Kako država da zaštiti normalne gradjane?
Evo slučaj čuvenog Silva Pluta http://sh.wikipedia.org/wiki/Silvo_Plut koji se uspešno resocijalizovao.

Co'ece kako je meni trip sada oko tog zaposlenja kad te pitaju jel si krivicno gonjen.Imam neku tucu,al' tek treba tuzilac da odluci da li je za krivicno ili ce samo prekrsajne da nam izdeli tako da sam trenutno kao na iglama.Mada,ovo je Srbija,kako god okrenes-treba ti veza za posao, a ako imas vezu boli te kurac za jednu krivicnu za ucestvovanje u tuci...
Co'ece kako je meni trip sada oko tog zaposlenja kad te pitaju jel si krivicno gonjen.Imam neku tucu,al' tek treba tuzilac da odluci da li je za krivicno ili ce samo prekrsajne da nam izdeli tako da sam trenutno kao na iglama.Mada,ovo je Srbija,kako god okrenes-treba ti veza za posao, a ako imas vezu boli te kurac za jednu krivicnu za ucestvovanje u tuci...To je ništa čim on vaga da li je krivica ili ne. Uslovna u najgorem. Bitno da nisi baš polomio kičmu nekom. Mislim da poslodavac oko toga ne pravi frku.

Ma brate bila ludnica tuca i sad svi pomalo zaradili,isprebijani tu i tamo,samo jedan debil koji je pao i sjebo ruku,znaci uopste nije mu niko slomio niti sta nego je pao kreten,napravio problem jer je to teska telesna pa zbog toga ovaj vaga.Da mu je neko slomio to bi bila ko iz picke krivicna,a ovako cemo da vidimo,Daj Boze da budu prekrsajne i a u kurac.