Prijava

E sad, naslov nagoveštava široku temu, ali mene zapravo zanima nešto konkretno. Svima nam se desi da nešto ne možemo naći iako znamo da nam je to u kući. Obično nađeš kad ga ne tražiš. Ali meni je potrebna lična karta odmah npr. i moram je hitno pronaći. Da li znate neke tehnike prisećanja, ono da se setiš kad si je poslednji put video, gde je bila, šta si ti tad radio itd? Znam da ima ono kao da se prisećaš svega što si radio tog dana, pa da to opet uradiš i nađeš tu stvar, ali šta ako si je izgubio pre više dana i nije ti lako da se setiš, šta uraditi? Kako to pronaći? Da li vam se često dešava da nešto zagubite i kako to posle pronađete? Postoje i one varijante da optužujete ukućane da su oni to negde sklonili i mislite da bi pronašli to samo kada bi posedovali informacije koje u svojim glavama imaju ostali ljudi koji tu žive. Meni se najčešće desi da sam pronađem ono što sam izgubio i da se setim u tom trenutku svega i da imam savršeno objašnjenje otkud to tu. Nekad se to stvori na mestu koje si detaljno pregledao. Kako to? Nekad imam osećaj da to duhovi pomeraju, pa postoji ona izreka "Poigraj se đavole, pa mi onda vrati".
Dakle kakva su vaša iskustva i da li možete meni i drugima pomoći možda da pronađemo ono što tražimo na osnovu vaših dogodovština i eventualno tehnika koje ste razvili tokom godina?

Kada trazis nesto preko k**, neces naci, moras da mislis na to dok trazis i da imas sliku u glavi. Neko moje zapazanje.

Svaki predmet koji ti je potreban (lična karta, novčanik, indeks, ključevi, fleš...) drži na istom mestu, uvek, nikakva mudrost.

Ok, Bili taj savet mi sada neće pomoći, pitanje je kako naći nešto, a veruješ da si okrenuo celu kuću naglavačke i da toga nema, a ubeđen si ipak da je tu negde...

prestanem da tražim, otvorim pivo i okrenem Vukajliju - obavezno se setim gde mi je tražena stvar pre kraja piva

Proguta mi post.
Elem tražiš u postavama jakni, trenerki, torbi, u spojevima nameštaja a ako imaš mlađeg brata ili sestru proveri da možda nije sakrila u knjizi, iza slike, u ramu slike i slično.

Питао сам једном приликом исто то Бориса Новковића... Отеро ме у пизду материну.

Ozenis se i onda se dernjas na zenu: Dje su mi kljucevi sve mu jebem?

U mašini za veš, džepovi tek opranih i osušenih stvari koje si spakovao u ormar...

Moraš da nacrtaš to što tražiš i onda da trljaš o Adilovu jabučicu.

Проверим по скоро свим џеповима. Мада, како се присетим да сам био цирке када сам то изгубио, решим да се доведем у то стање поново.... У све тако у круг.

Prestaneš da tražiš (kao što gore reče Bruce). To ti je nešto slično kao sa perifernim vidom u astronomiji. Ne vidiš kada gledaš direktno, pa se onda praviš blesav i vidiš krajičkom oka. Ovo mu dođe kao periferna memorija - kada ne razmišljaš intenzivno o tome gde si ga ostavio, sam će ti odgovor ubrzo doći na pamet. Veoma često pali.

Назовеш то што си изгубио и видиш ђе звони. Данас све можеш да назовеш.

Ako ti je lk sa čipom, nazoveš mup da provere gde se trenutno nalaziš :)

Ne preteruj Vucice

Al baguje a ja sa fona...

Vučice nije to taj čip, ne mogu da tako pronađu, po toj logici tako mogu da te nađu putem satelita ako sa sobom nosiš čip karticu za menzu :)

Vukice, tvoji postovi me tjeraju na ovakvu reakciju.

http://z0r.de/41

Moras da razmisljas kao licna karta da bi je pronasao. Dakle, pitanje je "gde bi se ti sakrio da si licna karta"